Έξυπνες Διαδικτυακές Γονικές Δεξιότητες

Όλοι θυμόμαστε αυτή τη δημοσίευση βίντεο σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, στην οποία εμφανίζεται ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ομπάμα, καλώντας τους γονείς να παρακολουθούν τις δραστηριότητες των παιδιών τους στο Διαδίκτυο. Απλώς αναμεταδίδει την επείγουσα ανάγκη να παρακολουθούμε τι μπορεί να κάνουν τα παιδιά μας στο διαδίκτυο. Είναι αλήθεια ότι έχουν την καλύτερη συμπεριφορά τους όταν βρίσκονται σε λειτουργία “POS”, που σημαίνει Γονέας πάνω από τον ώμο, αλλά τα παιδιά θα πρέπει να γνωρίζουν τις συνέπειες όσων δημοσιεύουν στον κυβερνοχώρο.

Κάντε τα παιδιά σας άνετα να μιλούν για αυτό που κάνουν στο διαδίκτυο. Ανοίξτε τις πύλες της επικοινωνίας και ρωτήστε τους τι τους ενδιαφέρει στο διαδίκτυο. Συνομιλήστε χωρίς κρίση και θα ανακαλύψετε ποιες συναισθηματικές ή κοινωνικές ανάγκες ικανοποιούν συμμετέχοντας σε διαδικτυακές δραστηριότητες.

Οι περισσότεροι γονείς έχουν αρνητική αντίληψη για το διαδίκτυο, αλλά συνειδητοποιούν ότι αυτή η γενιά γεννήθηκε σε μια εποχή υπολογιστών και εικονικής επικοινωνίας. Το Διαδίκτυο είναι αναπόσπαστο μέρος της ζωής τους, επομένως μην μένετε πολύ μόνο στις απειλές που θέτει το Διαδίκτυο. Να είστε μάλλον εξαιρετικά ενήμεροι ότι υπάρχουν, αλλά επίσης να αναγνωρίσετε ότι το Διαδίκτυο είναι μια δυναμική δημιουργική διέξοδος ή εργαλείο για τα παιδιά σας να εξερευνήσουν τα ταλέντα, τα ενδιαφέροντα και τις δυνατότητές τους.

Αυτό που κάνουν τα παιδιά σας στον κυβερνοχώρο είναι μια αντανάκλαση του τι συμβαίνει στη ζωή τους. Τα περισσότερα παιδιά συμμετέχουν σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης για να συνδεθούν με φίλους εικονικά, αλλά παρακολουθούν στενά τα παιδιά που παίρνουν μια διαφορετική προσωπικότητα όταν μπαίνουν στον κυβερνοχώρο. Αυτό μπορεί να είναι ένα σημάδι ότι έχουν εξοστρακιστεί και πρέπει να ανέχονται κάποιες αξιώσεις μόνο και μόνο για να είναι αποδεκτοί.

Εξηγήστε τα αποτελέσματα της αποκάλυψης πολλών προσωπικών τους στοιχείων χωρίς να είστε ανταγωνιστικοί. Τα παιδιά θα αισθάνονται προστατευμένα παρά αμφισβητούμενα, εάν τα προειδοποιήσετε εποικοδομητικά ότι μόλις οι φωτογραφίες, τα μηνύματα ή τα ιστολόγιά τους μπουν στο διαδίκτυο, δεν θα είναι πλέον υπό τον έλεγχό τους. Έτσι πολλά παιδιά δεν καταλαβαίνουν πώς αυτό επηρεάζει την κρίση των άλλων για τους χαρακτήρες τους. παρουσιάστε τους μια απλή αναλογική και ρωτήστε εάν αυτό που δημοσιεύουν είναι κάτι για το οποίο θα θέλουν να γνωρίζει ο εργοδότης τους, ας πούμε σε πέντε χρόνια από τώρα, όταν μπουν στην καριέρα τους.

Σχολιάστε