Έξυπνες συμβουλές για οικιακή επιτήρηση

Δεν μπορείτε πάντα να αποτρέψετε ένα έγκλημα, αλλά μπορείτε να είστε προετοιμασμένοι για το χειρότερο σενάριο. Η κατ’ οίκον επιτήρηση και ενημερώσεις ασφαλείας στο σπίτι σας μπορεί να σας βοηθήσει να αποτρέψετε τους δράστες και σας δίνει περισσότερες πιθανότητες να τους βρείτε εάν κάνουν διάρρηξη. Ακολουθούν ορισμένες συμβουλές για να διασφαλίσετε την ασφάλεια εσάς και της οικογένειάς σας, ανεξάρτητα από τον προϋπολογισμό.

1. Κάμερες οικιακής παρακολούθησης

Αν και μπορεί να φαίνεται ακριβό ή πολύ υψηλής τεχνολογίας, πολλά από αυτά μπορεί να είναι εκπληκτικά προσιτά και απλά στη χρήση. Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι που κυμαίνονται από απλούς συνδυασμούς κάμερας και VCR (αποτελεσματικός αλλά μπορεί να είναι χρονοβόρος) έως πιο προηγμένες κάμερες που μπορούν να λειτουργήσουν με υπολογιστές.

Ο, τι κάνουν

Οι κάμερες παρακολούθησης μπορούν να παρέχουν μερικές από τις ισχυρότερες πιθανές αποδείξεις εάν το σπίτι σας παραβιαστεί. Δεν μπορούν πάντα να εγγυηθούν ότι θα αποτρέψουν τους διαρρήκτες, αλλά σίγουρα θα κάνουν τους πιθανούς κλέφτες να σκεφτούν δύο φορές. Θα έχετε επίσης πολύ περισσότερες πιθανότητες να συλλάβετε τους δράστες και να κερδίσετε την υπόθεσή σας, εάν βρεθούν ποτέ.

Αυτές οι κάμερες μπορούν επίσης να σας βοηθήσουν να παρακολουθείτε τις μπέιμπι σίτερ, τις νοσοκόμες και άλλους επισκέπτες που δεν μπορείτε να παρακολουθείτε πάντα. Εάν έχετε παιδιά, είναι ιδιαίτερα χρήσιμα για τη διασφάλιση της ασφάλειας και της ευημερίας τους.

2. Σύστημα Ασφαλείας Κατοικίας

Αυτά είναι γενικά στο υψηλότερο όριο των περισσότερων προϋπολογισμών και συχνά περιλαμβάνουν εξοπλισμό επιτήρησης σπιτιού καθώς και μια συσκευή που ειδοποιεί την αστυνομία σε περίπτωση διάρρηξης. Αυτά είναι εξαιρετικά αποτελεσματικά στην αποτροπή εγκληματιών και εάν εξακολουθεί να υπάρχει απόπειρα ληστείας, συχνά η αστυνομία είναι εκεί πριν μπορέσουν να διαφύγουν.

3. Φύλαξη γειτονιάς

Μία από τις πιο αποδοτικές μεθόδους επιτήρησης είναι να ζητάτε από τους φίλους σας ένα χέρι. Η διαμόρφωση ενός ρολογιού γειτονιάς θα σας βοηθήσει να κρατήσετε το σπίτι σας καθώς και τον δρόμο σας ασφαλή από κλοπές και βίαια εγκλήματα. Εάν πρόκειται να φύγετε για διακοπές, ενημερώστε τους γείτονές σας και ζητήστε τους να αναφέρουν οποιαδήποτε ύποπτη δραστηριότητα στην αστυνομία.

Και, φυσικά, να είστε πρόθυμοι να ανταποδώσετε τη χάρη. Εάν υπάρχει ασυνήθιστη δραστηριότητα που συμβαίνει σε ένα κοντινό σπίτι, μην φοβάστε απλώς να περπατήσετε ή να δώσετε ένα φιλικό δαχτυλίδι για να τα ελέγξετε. Υπάρχει δύναμη στους αριθμούς και μια κοινότητα σε εγρήγορση.

4. Μην κάνετε την κατοικία σας στόχο

Είναι ασφαλείς οι κλειδαριές της πόρτας και τα παράθυρά σας; Θα πρέπει να ελέγξετε για να βεβαιωθείτε ότι το σπίτι σας έχει ισχυρές πόρτες και κλειδαριές. Πολλά είναι αδύναμα και μπορούν εύκολα να σπάσουν. Για παράδειγμα, μια πόρτα με παράθυρο και μπουλόνι δεν ταιριάζει με τους περισσότερους εγκληματίες. Το τζάμι μπορεί εύκολα να θρυμματιστεί, επιτρέποντας στον διαρρήκτη να φτάσει στο εσωτερικό και να λύσει όλες τις κλειδαριές. Αυτό μπορεί να διαρκέσει μερικά δευτερόλεπτα. Είναι επίσης σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι το σπίτι σας είναι καθαρό από πιθανές κρυψώνες.

Τα κατάφυτα δέντρα και θάμνοι διευκολύνουν τους διαρρήκτες να μπαίνουν και να βγαίνουν από το σπίτι σας. Ένα σπίτι με απεριποίητη πίσω ή μπροστινή αυλή είναι καλύτερος στόχος από ένα καθαρό και τακτοποιημένο.

Σχολιάστε