Ήρθε η ώρα εμφάνισης για το Amazon Echo

Έχετε ακούσει Echo τελευταία;

Η Amazon συνεχίζει να επεκτείνει τη σειρά προϊόντων της Echo. Η εταιρεία που μας παρουσίασε την Alexa έχει τώρα περισσότερες συσκευές για να ακούτε μουσική, να λαμβάνετε ειδήσεις και πληροφορίες και να ελέγξετε το έξυπνο σπίτι σας χρησιμοποιώντας απλά τη φωνή σας.

Πρώτα ήρθε ο κύλινδρος σαν Echo. Ακολούθησε το Echo Dot που μοιάζει με χόκεϊ. Στη συνέχεια, η Amazon πρόσθεσε βίντεο στη μίξη με το Echo Show. Τώρα έρχεται το μικρότερο Echo Spot και το Echo Plus.

Για πολλούς που αναζητούν έναν εικονικό βοηθό στο σπίτι, το ερώτημα είναι εάν πρέπει να αγοράσετε ένα Echo και αν ναι ποιο;

Όσοι τους αρέσει να παρακολουθούν, αλλά και να ακούν, θα πρέπει να ρίξουν μια ματιά στην πρώτη σειρά στο Echo Show.

Το Show σάς δίνει τη δυνατότητα να παρακολουθείτε ενημερώσεις βίντεο flash, βίντεο Amazon και περιεχόμενο YouTube και να πραγματοποιείτε βιντεοκλήσεις με την οικογένεια και τους φίλους σας. Όλα σε οθόνη αφής 7 ιντσών.

Μπορείτε να δείτε στίχους μουσικής, μετεωρολογικές προβλέψεις και τις κάμερες ασφαλείας σας. Δημιουργήστε ακόμη και τις δικές σας λίστες υποχρεώσεων και αγορών.

Η πλοήγηση είναι εύκολη κάνοντας σάρωση προς τα αριστερά ή προς τα δεξιά. Η οθόνη προτείνει επίσης ορισμένες εντολές για την Alexa εάν δεν ξέρετε τι να ρωτήσετε.

Η οθόνη 1024 x 600 είναι σχεδόν ίδια με αυτή του tablet Amazon Fire 7. Το κείμενο είναι ευανάγνωστο αλλά όχι τόσο ευκρινές όσο το smartphone ή η τηλεόρασή σας.

Η οθόνη αφής σάς δίνει τη δυνατότητα να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις και τα επίπεδα φωτεινότητας. Μπορείτε να αλλάξετε πολλά πράγματα χωρίς να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή Alexa ή την κινητή συσκευή.

Εκτός από την οθόνη 7 ιντσών, το Show περιλαμβάνει κάμερα 5 megapixel.

Η συσκευή έχει γωνιακό σχεδιασμό. Κάποιοι το βρίσκουν λίγο αδέξιο και το παρομοιάζουν με ένα τρίγωνο με δύο ξυρισμένα σημεία όταν το κοιτάς από το πλάι. Συνολικά έχει διαστάσεις 7 x 7,4 x 4 ίντσες και έχει ένα πλαίσιο τετραγωνικών ποδιών που βλέπει σε γωνία που είναι ελαφρώς προς τα πάνω.

Περιλαμβάνονται οκτώ μικρόφωνα με ακύρωση θορύβου. Η Amazon λέει ότι μπορείτε να εκδώσετε εντολές από οποιαδήποτε κατεύθυνση, ακόμα και όταν παίζει μουσική.

Όπως όλη η σειρά Echo, μπορείτε να μεταδίδετε μουσική, να ανάβετε φώτα, να ρυθμίζετε θερμοστάτες και να ελέγχετε άλλες συμβατές έξυπνες οικιακές συσκευές.

Είναι εύκολο στη χρήση. Μόλις το συνδέσετε, θα σας δείξει τα διαθέσιμα δίκτυα Wi-Fi. Επιλέξτε ένα δίκτυο και συνδεθείτε στον λογαριασμό σας στο Amazon και είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε.

Τα ηχεία περιλαμβάνουν δύο προγράμματα οδήγησης ηχείων 2 ιντσών για στερεοφωνικό ήχο που τροφοδοτείται από Dolby.

Οι δυνατότητες Bluetooth είναι αυτό που πολλοί βρίσκουν ως το πραγματικό σημείο πώλησης αυτής της συσκευής. Λειτουργώντας ως ηχείο Bluetooth, καθώς και ως πηγή ήχου, μπορείτε να αντιστοιχίσετε το Show με το smartphone ή το tablet σας και να αναπαράγετε μουσική μέσω του ηχείου του. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε με ξεχωριστό ηχείο ή ακουστικά Bluetooth και να μεταδώσετε ήχο απευθείας από την ίδια τη συσκευή.

Οι αγορές είναι πιο εύκολες με το Show παρά με τις συσκευές μόνο φωνής. Η Alexa προσθέτει αντικείμενα απευθείας στο καλάθι αγορών σας στο Amazon και πραγματοποιεί ακόμη και άμεσες παραγγελίες. Η οθόνη αφής σάς επιτρέπει να σύρετε το δάχτυλό σας στα προϊόντα εάν δεν μπορείτε να προσδιορίσετε το πραγματικό προϊόν που θέλετε. Ωστόσο, δεν θα μπορείτε να ελέγξετε το καλάθι σας με το Show. Θα χρειαστείτε έναν υπολογιστή για να δείτε ή να επεξεργαστείτε το καλάθι σας ή/και να υποβάλετε ολόκληρη την παραγγελία σας.

Η Amazon συνεχίζει να προσθέτει περισσότερες «δεξιότητες» στο οικοσύστημα Alexa, όπως το Uber και το CNN, και νεότερες εφαρμογές με περισσότερες δυνατότητες βίντεο είναι στο δρόμο.

Ωστόσο, το Echo Show έχει τους περιορισμούς του. Αν και η προσθήκη βίντεο σίγουρα βελτιώνει την εμπειρία Alexa, η ποιότητα του ήχου μπορεί να μην είναι η ίδια σε όλη τη μουσική. Η ποιότητα των φωνητικών και βιντεοκλήσεων δεν ανταποκρίνεται στα πρότυπα του Google Hangouts και του Skype. Οι εφαρμογές περιορίζονται από το ειδικό σύστημα Alexa.

Ωστόσο, η συσκευή είναι ιδανική για όσους επιθυμούν να ενταχθούν στις τάξεις των χρηστών Echo ή για εκείνους τους σημερινούς θαυμαστές που επιθυμούν να απογειώσουν την εμπειρία Alexa. Και τώρα, σε πρόσφατα μειωμένες τιμές, το Echo Show μπορεί να είναι ο καλύτερος τρόπος.

Σχολιάστε