Αγορές για ρολόγια ανά μάρκα

Όταν ψάχνετε για ένα ρολόι, ψάχνετε για μια συγκεκριμένη μάρκα; Ψάχνετε για το σωστό Swiss, Timex ή Swatch; Η αγορά ενός ρολογιού με βάση μόνο το εμπορικό σήμα μπορεί να μην είναι η καλύτερη προσέγγιση. Μερικές φορές, τα επώνυμα ρολόγια είναι πιο ακριβά μόνο και μόνο επειδή φέρουν το όνομα μιας εταιρείας ή ενός σχεδιαστή. Μερικοί άνθρωποι θα πληρώσουν κορυφαίο δολάριο μόνο για να πάρουν ένα ρολόι με ένα συγκεκριμένο όνομα.

Οι επωνυμίες υψηλών προδιαγραφών μπορεί να έχουν ιδιαίτερη ποιότητα. Μπορεί να χρησιμοποιούν ένα λεπτό υλικό όπως χρυσό ή χαλαζία, και ίσως πλατίνα. Εάν η μάρκα είναι γνωστή για την ποιότητά της, τότε ίσως είναι καλή ιδέα να ξοδέψετε τα επιπλέον χρήματα για τη συγκεκριμένη μάρκα. Ωστόσο, μερικές φορές απλές μάρκες έχουν παρόμοιο επίπεδο ποιότητας σε σύγκριση με μάρκες ανώτερης ποιότητας. Σε αυτή την περίπτωση, είναι καλύτερο να αγοράσετε το ρολόι που προσφέρεται καλής ποιότητας σε χαμηλότερη τιμή.

Εάν μια μάρκα φημίζεται για κακή ποιότητα ή εξαιρετικά χαμηλές τιμές, μπορεί να μην είναι η καλύτερη επένδυση για να αγοράσετε ένα ρολόι με αυτό το όνομα. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα εάν αγοράζετε το ρολόι ως δώρο. Εάν μια επωνυμία έχει αρνητική χροιά, δεν είναι καλή ιδέα να συσχετίσετε το δώρο σας με αυτό το όνομα. Διαφορετικά, εάν το ρολόι είναι για εσάς, βεβαιωθείτε ότι έχετε αξία για τα χρήματά σας. Μην αγοράζετε απλώς μια φθηνή μάρκα επειδή η τιμή είναι χαμηλή. Μπορεί να καταλήξετε να ξοδέψετε περισσότερα χρήματα για την αντικατάσταση του ρολογιού από όσα θα ξοδεύατε σε ένα ρολόι υψηλότερης ποιότητας.

Όταν αγοράζετε ένα ρολόι, δεν πρέπει να εστιάσετε μόνο στη μάρκα. Ακόμα κι αν μια επωνυμία ρολογιών έχει τη φήμη ότι είναι μια συγκεκριμένη μάρκα, δεν θα είναι κάθε μάρκα και μοντέλο ρολογιού το ίδιο σε αυτήν τη μάρκα. Για παράδειγμα, εάν γνωρίζετε μια συγκεκριμένη μάρκα για την ποιότητά της, το νέο της μοντέλο ρολογιού μπορεί να μην είναι τόσο υψηλής ποιότητας όσο ένα παλαιότερο μοντέλο. Με την ίδια λογική, μια μάρκα που συνδέετε με χαμηλότερη ποιότητα θα μπορούσε να βρει ένα μοντέλο που είναι υψηλότερο και ποιοτικό από τα προηγούμενα μοντέλα ρολογιών. Ποτέ δεν ξέρεις τι θα πάρεις, επομένως δεν μπορείς απλώς να ψωνίσεις για ένα εμπορικό σήμα.

Απλώς θυμηθείτε να παίρνετε κάθε ρολόι για αυτό που αξίζει. Εάν πιστεύετε ότι θα έχετε αξία για τα χρήματά σας, προχωρήστε και αγοράστε το ρολόι. Αν όχι, προχωρήστε σε άλλο.

-B

Σχολιάστε