Ανδρικό Rolex Date Vs Ανδρικό Rolex Datejust

Το Rolex Date και το Rolex Datejust είναι χωρίς αμφιβολία ένα από τα δύο πιο δημοφιλή μοντέλα της συλλογής Rolex. Η συνηθισμένη ερώτηση είναι: “Ποια είναι η διαφορά μεταξύ αυτών των δύο μοντέλων;” Δεδομένου ότι και τα δύο ρολόγια φαίνονται σχεδόν ίδια, είναι εύκολο να μπερδευτείτε, ειδικά όταν αγοράζετε στο Διαδίκτυο και μπορείτε να δείτε μόνο φωτογραφίες.

Στην πραγματικότητα και τα δύο ρολόγια είναι ίδια εκτός από τη διαφορά μεγέθους. Η θήκη Datejust έχει πλάτος 36 mm και το βραχιόλι της είναι 20 mm. Ενώ το Date έχει θήκη 34 mm και ζώνη 19 mm. Επομένως, αυτό που τα κάνει να ξεχωρίζουν είναι 2 mm στη θήκη και 1 mm στην ταινία. Εάν βρίσκεστε σε ένα κοσμηματοπωλείο, θα είναι εύκολο να τα ξεχωρίσετε όταν έχετε τα ρολόγια δίπλα-δίπλα. Ωστόσο, τι γίνεται αν δεν έχετε να τα συγκρίνετε επειδή βλέπετε μόνο ένα μοντέλο στο κατάστημα ή επειδή το βλέπετε στο διαδίκτυο; Λοιπόν, είναι εύκολο αν έχετε τον αριθμό αναφοράς. Το Rolex Datejust θα έχει μοντέλα όπως 116200, 16200, 16000, 1600. Το Rolex Date θα έχει αριθμούς όπως 115200, 15200, 15000, 1500. Όλα εξαρτώνται από το πόσο παλιό είναι το ρολόι και τα χαρακτηριστικά του. Ως εμπειρικός κανόνας να έχετε κατά νου ότι το Datejust θα έχει 16 ενδιάμεσα και το Date 15 ενδιάμεσα. Συνήθως οι πωλητές βάζουν τους αριθμούς μοντέλων στις περιγραφές των αντικειμένων, αν όχι απλώς τους ρωτούν και θα πρέπει να τους παρέχουν ευγενικά. Εάν έχετε το ρολόι στην κατοχή σας, μπορείτε επίσης να αφαιρέσετε το βραχιόλι και οι αριθμοί αναφοράς θα βρίσκονται στη θήκη μεταξύ των ωτίδων.

Αν ψάχνετε να αγοράσετε ένα ρολόι Rolex και είστε αναποφάσιστοι μεταξύ αυτών των δύο μοντέλων, απλά έχετε κατά νου ότι το Datejust είναι ελαφρώς μεγαλύτερο. Αν ψάχνετε για ένα μικρότερο ρολόι, τότε το Date είναι η καλύτερη επιλογή σας διαφορετικά το Datejust είναι το ρολόι σας. Επίσης, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι παρόλο που θεωρούνται ανδρικά ρολόγια, αυτό το πρότυπο δεν υφίσταται πλέον, καθώς είναι πολύ δημοφιλή στις γυναίκες και η τάση πηγαίνει προς μεγαλύτερα ρολόγια καθημερινά.

Σχολιάστε