Αντίκες ρολόγια μανδύας – Μια επένδυση στη διαχρονική κατασκευή

Τα ρολόγια με μανδύα αντίκες είναι μια όμορφη προφορά σε κάθε καθιστικό ή σαλόνι, καθώς και μια επένδυση που εγγυάται ότι θα αυξηθεί με την πάροδο του χρόνου. Από τις αρχές έως τα μέσα του 19ου αιώνα, οι ωρολογοποιοί άρχισαν να κατασκευάζουν υψηλής ποιότητας και εξελιγμένα ρολόγια που θα διαρκέσουν με τα χρόνια. Και ενώ σήμερα πολλές εταιρείες κατασκευάζουν ρολόγια με μανδύα, δεν είναι καθόλου κοντά στην ποιότητα αυτών που κατασκευάστηκαν πριν από περισσότερα από εκατό χρόνια.

Τα ρολόγια μανδύα είναι μοναδικά στο ότι έχουν σχεδιαστεί ειδικά για να τοποθετούνται οριζόντια σε μια επιφάνεια. Το στυλ ρολογιού με μανδύα αντίκα κυκλοφορεί από τα τέλη του 18ου αιώνα και ξεκίνησε ως το τέλειο ρολόι με ένα καλά τοποθετημένο τζάκι. Σήμερα αυτός ο γενικός σκοπός παραμένει και πολλά από τα ρολόγια που κατασκευάστηκαν εκείνη τη χρονική περίοδο εξακολουθούν να κυκλοφορούν.

Τα νεότερα ρολόγια δεν μπορούν να κρατήσουν ένα κερί σε κανένα μοντέλο αντίκες λόγω της δεξιοτεχνίας που εφαρμόζεται στη δημιουργία αυτών των έργων τέχνης. Πολλά ρολόγια που κατασκευάζονταν στα παλιά χρόνια κατασκευάζονταν για να διαρκούν, και αυτό είναι προφανές στο συνεχιζόμενο εμπόριο ρολογιών αντίκες. Πολλά που κατασκευάστηκαν το 1700 ή το 1800 εξακολουθούν να κυκλοφορούν σήμερα και με κάποια συντήρηση είναι εξίσου λειτουργικά από ποτέ.

Ωστόσο, αυτό που ξεχωρίζει τα ρολόγια μανδύα αντίκες από τα νεότερα ρολόγια μανδύα δεν είναι μόνο η ανθεκτικότητα που έχουν. Τα κομψά και μοναδικά τους σχέδια είναι κάτι που συνήθως δεν μπορείτε να βρείτε σε κάποιο ράφι κάποιου πολυκαταστήματος. Πολλοί από τους σημερινούς ωρολογοποιούς δημιουργούν μικρές παραλλαγές σε στυλ που υπάρχουν εδώ και χρόνια και επειδή παράγονται μαζικά, δεν είναι καθόλου μοναδικά. Ένα μοντέλο αντίκα είναι εγγυημένο ότι είναι μοναδικό, ειδικά αυτά που δημιουργήθηκαν στα πρώτα χρόνια της κατασκευής ρολογιών. Οι κατασκευαστές δεν μπορούσαν απλώς να παράγουν μαζικά ένα στυλ όπως σήμερα, έτσι σε πολλές περιπτώσεις, όταν αγοράζετε οποιοδήποτε είδος ρολογιού αντίκα, γνωρίζετε ότι μόνο λίγοι άλλοι άνθρωποι στον κόσμο έχουν αυτό το συγκεκριμένο στυλ.

Ένα άλλο μοναδικό χαρακτηριστικό στα ρολόγια αντίκες είναι ότι πολλά από αυτά είναι κατασκευασμένα από μασίφ ξύλο ή πορσελάνη, με εξαρτήματα ή διακοσμητικές όψεις από πλήρες ή μερικό ασήμι ή ελεφαντόδοντο. Αυτά είναι υλικά που δεν βλέπουμε συχνά στα ρολόγια σήμερα και είναι όμορφες προσθήκες σε κάθε μανδύα ή χώρο δωματίου. Ενώ ένα ρολόι φτιαγμένο με περίπλοκα σχέδια και εξωτικά υλικά μπορεί να είναι πιο ακριβό από αυτά που μπορείτε να βρείτε ολοκαίνουργιο στα κανονικά καταστήματα, ξέρετε ότι θα φαίνεται κομψό για τα επόμενα χρόνια και δεν θα σας απογοητεύσει μετά από κάποιο χρονικό διάστημα χρήσης. Τα σχέδια και η κατασκευή του παλιού κόσμου φαίνονται ξεκάθαρα στα ρολόγια με μανδύα αντίκες, και αυτό είναι μια εμφάνιση και ποιότητα που δεν μπορείτε να βρείτε στα ρολόγια που κατασκευάζονται αυτές τις μέρες.

Σχολιάστε