Αποσυναρμολογήστε και καθαρίστε τα ρολόγια Seiko Kinetic

Τα ρολόγια Kinetic αποκτούν ισχύ όταν ο καρπός είναι σε κίνηση, η κίνηση μετατρέπει το ρολόι σε λειτουργία. Ένα κινητικό ρολόι παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1986 από τα ρολόγια Seiko. Αυτό το ρολόι μετατρέπει την κινητική ενέργεια σε ηλεκτρική ενέργεια. Αυτοί οι τύποι ρολογιών θα πρέπει να καθαρίζονται κάθε 5 έως 10 χρόνια, ώστε να αποφευχθεί η δυσλειτουργία και η συσσώρευση βρωμιάς.

Τα στάδια για την αποσυναρμολόγηση και τον καθαρισμό ενός ρολογιού Seiko περιλαμβάνουν:

Αποσυναρμολόγηση του ρολογιού Seiko

1. Αρχικά, με τη βοήθεια ενός κατσαβιδιού ρολογιού, αφαιρέστε όλες τις βίδες που συνδέουν το ρολόι με το βραχιολάκι. Αφού αφαιρέσετε το βραχιολάκι, κρατήστε το στην άκρη.

2. Τώρα, γυρίστε προς τα κάτω την πρόσοψη του ρολογιού σας, στο πίσω μέρος του καντράν θα βρείτε μια μεταλλική πλάκα. Αφαιρέστε τη μεταλλική πλάκα κρατώντας το τοίχωμα της πλάκας και περιστρέφοντάς την αριστερόστροφα. Αφού αφαιρέσετε την πίσω πλάκα, κρατήστε την στην άκρη.

3. Αφαιρέστε τον δακτύλιο Ο ή τη φλάντζα με τη βοήθεια λαβίδων. Αυτά τα τσιμπιδάκια βοηθούν επίσης στην περιστροφή οποιουδήποτε από τα λεπτά μηχανήματα που χρειάζεται να απελευθερώσουν τη φλάντζα. Τώρα μπορείτε να τοποθετήσετε τη φλάντζα με τη μεταλλική πλάκα.

4. Αφαιρέστε τη βιδωτή περόνη από την πλευρά του ρολογιού Seiko. Με τη βοήθεια του τσιμπιδάκι, κρατήστε το Ρολόι στη θέση του και τραβήξτε τις καρφίτσες από το τοίχωμα του ρολογιού με τη βοήθεια των δακτύλων σας. Τώρα, τοποθετήστε την καρφίτσα με άλλα υλικά σε ασφαλές μέρος.

5. Με τη βοήθεια του τσιμπιδάκι, βγάλτε σιγά σιγά όλα τα εκλεκτά μηχανήματα του Seiko Watch.

6. Τοποθετήστε το υπόλοιπο εσωτερικό του ρολογιού σε γυάλινη πλάκα πρόσοψης/πλάκα καντράν. Θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί όταν εμποδίζετε τα κινούμενα μέρη, καθώς ο μηχανισμός χρονισμού μπορεί να λειτουργεί. Κρατήστε στην άκρη το πρόσωπο/πιάτο καντράν μαζί με τα άλλα εσωτερικά υλικά.

7. Το τελευταίο βήμα είναι να βγάλετε τον ωροδείκτη και τον λεπτοδείκτη από το μπροστινό μέρος του ρολογιού με τη βοήθεια λαβίδων.

Καθαρισμός ρολογιού Seiko

1. Βάλτε φιλτραρισμένο νερό σε καθαριστικό υπερήχων, τοποθετήστε τα εσωτερικά μέρη του ρολογιού μέσα στο καθαριστικό υπερήχων. Για την αποφυγή ζημιών κατά τον καθαρισμό, πρέπει να τοποθετούνται μόνο λίγα εξαρτήματα κάθε φορά.

2. Ξεκινήστε τον κύκλο καθαρισμού του κύκλου υπερήχων. Βγάλτε τα καθαρισμένα μέρη των ρολογιών Seiko από το καθαριστικό υπερήχων.

3. Βυθίστε όλα τα μέρη των ρολογιών Seiko σε ένα δοχείο γεμάτο με νάφθα καθαρισμού για ένα λεπτό, η νάφθα καθαρισμού καθαρίζει τυχόν λεκέδες από λίπος ή λάδια που έχουν μείνει έξω από τα εξαρτήματα του ρολογιού. Για πιο λιπαρά μέρη, επαναλάβετε το μούλιασμα για μισό λεπτό σε νάφθα καθαρισμού και τρίψτε τα εξαρτήματα με μια μαλακή βούρτσα εάν χρειάζεται.

4. Τοποθετήστε όλα τα καθαρισμένα μέρη σε ένα λευκό φύλλο χαρτιού μόλις το βγάλετε από τη νάφθα καθαρισμού. Κρατήστε όλα τα μέρη χωριστά, ώστε όλα τα μέρη να στεγνώσουν σωστά.

5. Αφήστε όλα τα μέρη να στεγνώσουν σωστά. πρέπει να αφεθεί να στεγνώσει για τουλάχιστον 3 ώρες.

Σχολιάστε