Γνωστά Gruen Vintage ρολόγια

Υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός διαθέσιμων ρολογιών Gruen vintage. Τον περασμένο αιώνα η Gruen παρήγαγε μερικά ρολόγια υψηλής ποιότητας, πολλά από τα οποία εξακολουθούν να παρακολουθούν τον χρόνο και σήμερα. Για συλλέκτες, επενδυτές ή άτομα που απλώς αναζητούν μια κλασική εμφάνιση, αυτά τα μοντέλα είναι ένα καλό μέρος για να ξεκινήσετε.

Green Techni-Quadron – Παρακολουθήστε Τα ρολόγια The Techni-Quadron που κυκλοφόρησαν το 1928 αποτελούνταν από μια ορθογώνια όψη και ήταν παρόμοια με το Quadron. Το επάνω και το κάτω καντράν είχαν παρόμοια μεγάλα μεγέθη, ενώ το πρώτο αποτελούταν από την ώρα/λεπτό, το δεύτερο από το δεύτερο χέρι.

Τα Techni-Quadron συχνά αναφέρονταν ως “ρολόγια γιατρού”, καθώς ο τεράστιος επιλογέας δευτερολέπτων ήταν εύκολος να παρακολουθηθεί κατά τη μέτρηση ενός παλμού. Το ρολόι θαύμασαν επίσης διάφοροι τεχνικοί επαγγελματίες, ιδιαίτερα μηχανικοί. Σημειώστε ότι όλα τα ρολόγια Gruen με διπλό καντράν δεν ήταν ρολόγια γιατρού. Σε ένα Techni-Quadron, το καντράν που αποτελείται από δείκτη ώρας/λεπτού τοποθετείται πάνω από το σημείο που η κορώνα εισέρχεται στη θήκη, αντίθετα, στο κέντρο του καντράν. Μερικά από αυτά είχαν επίσης μια πόρπη που επεκτεινόταν που τους επέτρεπε να γλιστρήσουν μέχρι το χέρι, με αποτέλεσμα να ελευθερωθούν το χέρι και ο καρπός.

The Square Carr – Το Carr, γαλλικά για το τετράγωνο, που κυκλοφόρησε το 1931, ήταν ένα βολικό ρολόι τσέπης σε σχήμα τετράγωνου. Οι αριθμοί 12, 3, 6 και 9 ήταν διατεταγμένοι στις 4 γωνίες δίνοντάς του σχήμα διαμαντιού. Θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και από τα δύο φύλα και ως εκ τούτου διατέθηκε στο εμπόριο ως ανδρικό ρολόι τσέπης και γυναικείο ρολόι τσάντας καθώς και ως φορητό επιτραπέζιο ρολόι. Ορισμένα μοντέλα ήρθαν με φωτεινά χέρια και αριθμούς έτσι ώστε να μπορούν να φαίνονται στο σκοτάδι. Το Carr τερματίστηκε το έτος 1934 και κόστισε περίπου στα 55 $ (~ 1400 $ επί του παρόντος).

The Famous Curvex Line – Το Curvex, που κυκλοφόρησε το 1935, ονομάστηκε Curvex Governor για άνδρες και Curvex Queen (1936) για γυναίκες. Δεν ήταν μόνο το πιο διάσημο ρολόι της vintage συλλογής Gruen, αλλά ήταν επίσης το κορυφαίο ρολόι μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του 1940. Η παραγωγή αυτού του ρολογιού τερματίστηκε μετά το 1954.

Μια ελίτ και μοναδική πτυχή του Curvex ήταν ότι το ρολόι καθώς και η κίνηση μέσα σε αυτό ήταν καμπύλα. Η πατενταρισμένη κίνηση (1.855.952) εφαρμόστηκε σε αυτά τα ρολόγια και ως εκ τούτου η διαμόρφωση των γραναζιών ήταν κυρτή σε διάταξη. Πολλά άλλα καμπύλα ρολόγια στη δεκαετία του 1930 αναγκάστηκαν να χρησιμοποιούν μικρότερες κινήσεις που δεν ήταν τόσο ακριβείς και ήταν επίσης πολύ εύθραυστα.

Όλα τα πραγματικά ανδρικά ρολόγια Curvex ήταν ακριβείας και είχαν μία από τις τέσσερις κινήσεις. Στην πραγματικότητα, αυτό που κάνει αυτά τα ρολόγια μοναδικά είναι η κίνηση, χωρίς αυτήν, δεν είναι Curvex. Οι τέσσερις κινήσεις είναι το caliber 311 (1953) – μια μακριά, λεπτή κίνηση, caliber 330 (1937) – μια μακριά, λεπτή και κυρτή κίνηση (Custom Curved), caliber 440 (1940) – μια μικρή, τετράγωνη/οβάλ κίνηση, και το διαμέτρημα 370 (1948) – μια σύντομη και ευρεία κίνηση (Curvametric).

Το μοναδικό Ristside – Με στυλ και σχεδιασμένα για να φοριούνται στο πλάι του καρπού και ενσωματωμένα με τον αντίχειρά του, τα ρολόγια Ristside κυκλοφόρησαν το 1937 και προφέρονταν ως πλευρά του καρπού. Αυτά τα ρολόγια ήταν ιδιαίτερα επιθυμητά από τους συλλέκτες, αλλά έτυχε να είναι σπάνια καθώς ο Gruen δεν πούλησε πολλά. Επιπλέον, υπάρχει η πιθανότητα κάποιοι συλλέκτες να προσπαθήσουν να πουλήσουν οποιοδήποτε τοπικό ρολόι με αρθρωτές ωτίδες ως Ristside. Εκτός από το Fraternity (αναφέρεται παρακάτω) και ένα μόνο πρόσθετο παρόμοιο μοντέλο, όλα τα Ristsides έχουν ορθογώνιο σχήμα και έχουν καμπύλες θήκες.

Τα ρολόγια που θεωρούνται μέρος και των δύο, της οικογένειας Curvex και Ristside Gruen vintage ρολόγια, είναι τα ρολόγια Curvex-Ristside. Το κίνημα 330? περιγράφεται ως μακριά, λεπτή και καμπύλη κίνηση στις παραπάνω παραγράφους· χρησιμοποιήθηκε στους τρεις τύπους ρολογιών. δηλαδή- The Curvex Coronet, Curvex Lord and the Curvex Admiral. Η Αδελφότητα Curvex-Ristside αποτελούνταν από αρθρωτές ωτίδες και χρησιμοποιούσε την κίνηση 440.

Σχολιάστε