Διαφορετικοί τύποι ρολογιών επετείου

Το «400 Day Clock» ήταν μια εφεύρεση με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας ενός Αμερικανού ονόματι Aaron Crane το 1841. Αργότερα το 1879, ο Anton Harder, ένας κατασκευαστής ρολογιών στη Γερμανία ισχυρίστηκε ότι εφηύρε το «400 Day Clock». Είχε την ιδέα να σχεδιάσει ένα τέτοιο ρολόι ενώ έβλεπε τους υπηρέτες του να ανάβουν περιστρεφόμενους πολυελαίους. Το 1901, αυτά τα ρολόγια μετονομάστηκαν σε Anniversary Clocks από την Bowler and Burdock Company με έδρα το Οχάιο. Αυτά τα χρονικά κομμάτια ονομάστηκαν έτσι επειδή το εκκρεμές στρέψης τους χρειαζόταν τύλιγμα μία φορά το χρόνο. Τελικά, λόγω του ονόματός τους, αυτά τα ρολόγια άρχισαν να θεωρούνται ως ιδανικό δώρο για γάμους και επετείους.

Πολλοί διαφορετικοί τύποι ρολογιών επετείου διατίθενται σήμερα στην αγορά για να ταιριάζουν στα γούστα διαφορετικών ατόμων.

Τύποι ρολογιών επετείου

Ένα τυπικό ρολόι επετείου έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε το καντράν να τοποθετείται μέσα σε μια κρυστάλλινη ή γυάλινη θήκη, ώστε να μπορείτε να βλέπετε το εκκρεμές και άλλες πτυχές του ρολογιού. Αυτά τα ρολόγια είναι υπέροχα και συναρπαστικά να τα κατέχεις. Μερικές από τις δημοφιλείς ποικιλίες τέτοιων ρολογιών είναι:

  1. Η Διακοσμητική Ποικιλία: Πρόκειται για όμορφα ρολόγια που τοποθετούνται είτε σε χρυσή είτε σε ασημί θήκη. Έχουν κάποιο ή το άλλο μουσικό στοιχείο μέσα τους και η πιο κοινή μουσική είναι η μελωδία του Westminster, η οποία ακούγεται όταν το εκκρεμές περιστρέφεται. Αν θέλετε να επιλέξετε ένα δώρο επετείου για τον φίλο ή το μέλος της οικογένειάς σας, ένα ρολόι με κρυστάλλινο εκκρεμές θα είναι ιδανική επιλογή. Τέτοια ρολόγια θα χρησιμεύσουν ως ένα εξαιρετικά εντυπωσιακό κομμάτι εκπομπής, εκτός από το συνηθισμένο καθήκον τους να δείχνουν την ώρα.
  2. Το φαινόμενο της Παναχίας: Τέτοια ρολόγια έχουν ως επί το πλείστον μεταλλική βάση σε χρυσό τόνο, μαζί με ορειχάλκινο φινίρισμα. Έχουν κερδίσει δημοτικότητα επειδή έχουν ένα σχέδιο στο κέντρο στο οποίο μπορείτε ακόμη και να βάλετε ανάγλυφο μια εικόνα του ζευγαριού. Αυτά μπορεί να είναι το ιδανικό δώρο επετείου για άτομα που τους αρέσουν τα αριστοκρατικά σχέδια.
  3. Η ποιότητα της αντίκας: Οι άνθρωποι που αγαπούν τα σχέδια αντίκες είναι βέβαιο ότι θα εκτιμήσουν ένα τέτοιο ρολόι.
  4. Αυτά τα επετειακά ρολόγια έχουν συνήθως χρυσό χρώμα και τοποθετούνται μέσα σε μια γυάλινη θήκη σε σχήμα θόλου. Το καντράν έχει κυρίως λατινικούς αριθμούς, με ένα εκκρεμές που κρέμεται από τη βάση του καντράν. Αυτά είναι συνήθως αντίγραφα του αρχικού ρολογιού 400 ημερών.
  5. Το Ξύλινο Στοιχείο: Αυτοί είναι ο πιο προτιμώμενος τύπος επετειακού μανδύα αυτές τις μέρες. Αν ο φίλος σας λατρεύει να συλλέγει ξύλινα αντικείμενα, φροντίστε να τα αγοράσετε ως δώρο. Τέτοια ρολόγια είναι κομψά για εμφάνιση, καθώς έχουν ως επί το πλείστον μια συμπαγή ξύλινη θήκη, μέσα στην οποία είναι τοποθετημένο ένα ρολόι με μεταλλικό καντράν και εκκρεμές. Για άτομα που δεν αγαπούν πολύ τα μουσικά ρολόγια, υπάρχει η επιλογή ελέγχου των επιπέδων έντασης σε αυτά τα ρολόγια.

Τα ρολόγια επετείου είναι εξαιρετικά ευαίσθητα και πρέπει να τα χειρίζεστε με προσοχή. Πρόκειται για ιδανικά δώρα για ζευγάρια, αφού συμβολίζουν την αξία του χρόνου που πέρασαν μεταξύ τους, περνώντας τα σκαμπανεβάσματα της κοινής τους ζωής.

Σχολιάστε