Δορυφορική τηλεόραση για έξυπνους ανθρώπους

Η τηλεόραση έχει σίγουρα μια άδικη φήμη ότι είναι το εργαλείο των μαζών. Όχι μόνο είναι ελιτίστικο και σνομπ να διακηρύσσει κανείς, «Ωχ, δεν βλέπω τηλεόραση», όταν ρωτιέται για μια αγαπημένη εκπομπή σε ένα πάρτι, είναι απλώς ψέμα. Οι βαθμολογίες δεν είναι ψεύτικες, επομένως είναι αδύνατο όταν εκατομμύρια και εκατομμύρια άνθρωποι συντονίζονται για να παρακολουθήσουν ένα φινάλε της σεζόν, να μην υπάρχει κανένας έξυπνος στο μάτσο.

Αλλά ακόμη περισσότερο από αυτό, οι περισσότεροι άνθρωποι που συμπεριφέρονται σαν η τηλεόραση υψηλής ευκρίνειας τους είναι περισσότερο διακόσμηση παρά μέρος της καθημερινής ζωής, μπορούν εύκολα να παρακινηθούν να παραδεχτούν ότι τους αρέσει ό,τι είναι το πιο πρόσφατο αποδεκτό εγκεφαλικό πρόγραμμα. Είτε πρόκειται για την επιτυχία της σεζόν του HBO είτε για κάτι σαν το «Mad Men», υπάρχει πάντα κάτι που οι πιο σνομπ άνθρωποι παραδέχονται διστακτικά ότι τους αρέσει.

Δεν χρειάζεται να είναι έτσι. Υπάρχει ένας ολόκληρος κόσμος τηλεόρασης για έξυπνους ανθρώπους και είναι πιθανό να περάσετε ένα απόγευμα με δορυφορική τηλεόραση και να μην δείτε ούτε μια εκπομπή που θα επιβραδύνει το μυαλό σας. Η παλιά φήμη ότι η τηλεόραση είναι απλώς ο σωλήνας του στήθους ανήκει πραγματικά στο παρελθόν, και ακόμη και οι προγραμματιστές προσπαθούν να εξευμενίσουν εκείνους τους θεατές που κρατούν την τηλεόραση ως το βρώμικο μυστικό τους.

Για αρχή, κανάλια όπως το History και το Discovery έχουν αυξηθεί αλματωδώς, με τον αριθμό των παραφυών καναλιών να είναι αφιερωμένοι σε μεμονωμένα θέματα όπως η επιστήμη ή ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος. Είναι δυνατό να παρακολουθήσετε εκτεταμένα ντοκιμαντέρ πολλών μερών που βασίζονται σε βιβλία μη μυθοπλασίας με τις μεγαλύτερες πωλήσεις που ασχολούνται με θεωρίες σχετικά με το πώς αναπτύχθηκαν οι κοινωνίες. Μπορεί να μην είναι το ίδιο με το πτυχίο νομικής, αλλά μεγάλο μέρος του προγράμματος στο The History Channel εξετάζει διάσημες δικαστικές υποθέσεις και τις παρουσιάζει με τρόπο που μέρος της εργασίας σας στη νομική σχολή μπορεί στην πραγματικότητα να είναι να παρακολουθήσετε κάτι στην τηλεόραση και διάβασε επίσης ένα βιβλίο.

Έτσι, οι μέρες που προσποιούμαστε ότι δεν υπάρχει τίποτα σημαντικό ή αξιοσημείωτο στη δορυφορική τηλεόραση έχουν περάσει προ πολλού, και εναπόκειται στους ανθρώπους να το παραδεχτούν. Αλλά ακόμα περισσότερο από απλό τηλεοπτικό πρόγραμμα, υπάρχει ένας ολόκληρος κόσμος σκοτεινού κινηματογράφου εκεί έξω που είναι προσβάσιμος μόνο μέσω της τηλεόρασής σας HD. Για παράδειγμα, ορισμένα ανεξάρτητα κινηματογραφικά κανάλια, όπως το Sundance και το IFC, προσφέρουν προβολές ανερχόμενων ταινιών σκηνοθετών μόνο μία φορά, που θα ήταν αδύνατο να δεις πουθενά αλλού. Είναι δυνατόν να ζεις στη μέση του πουθενά τώρα και να έχεις υψηλό πολιτιστικό IQ μόνο λόγω της δορυφορικής τηλεόρασης και του διαδικτύου.

Κανείς δεν κάνει περισσότερα για την τηλεόραση και τον κινηματογράφο από το HBO, το οποίο έχει συνεργεία σε όλα τα μεγάλα και μικρά κινηματογραφικά φεστιβάλ, αναζητώντας σπουδαία έργα που δεν πρόκειται να φτάσουν σε μεγάλη διανομή. Στη συνέχεια το HBO τα συλλέγει και τα παρουσιάζει ως μέρος της σειράς ντοκιμαντέρ του. Είτε πρόκειται για υποσημείωση στον προγραμματισμό είτε όχι, είναι ένας από τους μόνους τρόπους για τους ανθρώπους που δεν συμμετέχουν στο κύκλωμα του φεστιβάλ κινηματογράφου να δουν μερικά από τα καλύτερα ντοκιμαντέρ του σήμερα/

Έτσι, την επόμενη φορά που θα βρεθείτε σε ένα κοκτέιλ πάρτι και κάποιος βουίζει ή κοροϊδεύει όταν ακούγεται η τηλεόραση, ξεκινήστε να μιλάτε για ένα απίστευτο ντοκιμαντέρ που είδατε. Δείτε τα μάτια τους να φωτίζουν και να τους τραβήξετε στη συζήτηση. Όταν τελικά ολοκληρώνεις την περιγραφή σου και ρωτούν ανυπόμονα, “Πού παίζει αυτό;” τότε μπορείτε να τους πείτε με χαρά την αλήθεια: στη δορυφορική τους τηλεόραση, φυσικά.

Σχολιάστε