Εισαγωγή στα σετ κρεβατιού για βρεφική κούνια

Οι μελλοντικές μητέρες, καθώς και οι στενοί φίλοι και η οικογένειά τους, πιθανότατα θα πρέπει να πάνε για ψώνια για σετ κρεβατιού βρεφικής κούνιας νωρίτερα παρά αργότερα. Ένα σετ κρεβατιού για μωρά δεν είναι απλώς ένα αξεσουάρ κούνιας – είναι διακόσμηση και λειτουργία που περικλείονται σε μια χαριτωμένη συσκευασία αγκαλιάς. Εάν πρόκειται να επενδύσετε κάποια χρήματα σε ένα σετ κρεβατιού για μωρά, μπορεί να είναι και καλό. Πριν κατευθυνθείτε στο κατάστημα, βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε πώς να αγοράσετε κλινοσκεπάσματα για την κούνια του μωρού σας, καθώς πρόκειται να είναι ένας σημαντικός «σταθμός εργασίας», «καθιστικό» και «υπνοδωμάτιο» στο νηπιαγωγείο σας.

Είναι προφανές γιατί τα σετ παιδικών κρεβατιών είναι τόσο δημοφιλή. Είναι βολικά και προσφέρουν επίσης μια έτοιμη διακόσμηση για τους γονείς που θέλουν να έχουν ένα κομψό νηπιαγωγείο. Η αγορά τους με σύνεση, όμως, είναι αυτό που έχει πραγματικά σημασία.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να γνωρίζετε όταν αγοράζετε ένα σετ κρεβατιού για μωρά είναι αν ταιριάζει ή όχι στην κούνια σας. Γενικά, οι κατασκευαστές αποκαλούν “κρεβατάκι κρεβατιού” αυτό που είναι κατασκευασμένο για κούνιες κανονικού μεγέθους, ενώ το υπόλοιπο βρεφικό κρεβάτι έχει το όνομά του από τον τύπο του βρεφικού κρεβατιού για το οποίο είναι φτιαγμένο, όπως “Stokke”, “κούνια”, “κουκέτα μωρού”. ‘, ‘bassinet’, ‘portacrib’ κ.λπ. Ωστόσο, υπάρχουν πάντα εξαιρέσεις στον κανόνα, οπότε το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να μετρήσετε και να ρωτήσετε πριν αγοράσετε.

Ένα άλλο πράγμα που πρέπει να έχετε κατά νου είναι ότι θα πρέπει να σχεδιάσετε και το νηπιαγωγείο σας. Δεν θα είναι καλή ιδέα να αποκτήσετε ένα σετ κρεβατιού για μωρά που έρχεται σε σύγκρουση με το υπόλοιπο σχέδιο ή το χρωματικό σχέδιο του νηπιαγωγείου. Εάν είναι δυνατόν, έχετε κατά νου ένα σχέδιο σχετικά με το σχεδιασμό του παιδικού σας σταθμού πριν πάρετε το σετ κλινοσκεπασμάτων σας. Το πιο εύκολο πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι να αποκτήσετε πρώτα το σετ κρεβατιού κούνιας και να χρησιμοποιήσετε το μοτίβο του για να εμπνευστείτε από το χρώμα και το σχέδιο.

Τα περισσότερα σετ κλινοσκεπασμάτων περιλαμβάνουν ένα πάπλωμα, ένα εφαρμοστό σεντόνι, έναν προφυλακτήρα και μια φούστα κούνιας, επίσης γνωστή ως βολάν σκόνης. Τα πιο περίτεχνα σετ κλινοσκεπασμάτων μπορεί να περιλαμβάνουν μερικά επιπλέον κομμάτια όπως στοίβαγμα πάνας, κορδόνι, διακοσμητικό μαξιλάρι κούνιας. Για να εξοπλίσουν ολόκληρο το νηπιαγωγείο με στυλ και τάξη, τα περισσότερα καταστήματα προσφέρουν επίσης αξεσουάρ συντονισμού – μουσικά κινητά, μπάρες πλυντηρίου, φωτιστικά παιδικού σταθμού, τοιχογραφίες, ρολόγια, τσάντες παιχνιδιών κ.λπ.

Εάν θέλετε να ακολουθήσετε το σχέδιο συγκεκριμένου φύλου, τότε η αναζήτησή σας για κρεβάτι κούνιας για αγόρι ή κορίτσι είναι πιο στοχευμένη αλλά σχεδόν καθόλου ευκολότερη, καθώς υπάρχουν εκατοντάδες, αν όχι χιλιάδες σχέδια στην αγορά. Εάν δεν γνωρίζετε το φύλο του παιδιού σας και θέλετε να το αφήσετε ως έκπληξη γέννησης, τότε το κρεβάτι κούνιας ουδέτερου φύλου είναι η επιλογή σας. Η τάση του «unisex» είναι πιο δημοφιλής από ποτέ, κάτι που αντικατοπτρίζεται στη μεγάλη ποικιλία σχεδίων με ουδέτερο φύλο. Είναι ίδιας ποιότητας και ομορφιάς με τα σχέδια ειδικά για το φύλο και μερικές φορές ακόμη πιο δημιουργικά και ιδιότροπα.

Το κόστος είναι επίσης ένα κριτήριο – τα κλινοσκεπάσματα της κούνιας συνήθως αυξάνουν την ποιότητά τους με την τιμή. Τα επώνυμα σετ κρεβατιού είναι πιο ακριβά, αλλά ακολουθούν την τάση της ημέρας, είναι πιο καλλιτεχνικά με νέους και συναρπαστικούς χρωματικούς συνδυασμούς, σύμφωνα με τα τρέχοντα πρότυπα ασφαλείας, πιο ανθεκτικά και υψηλότερης ποιότητας. Η αγορά κλινοσκεπασμάτων κούνιας είναι μια επένδυση και το να ξοδέψετε λίγο περισσότερα συχνά αξίζει τον κόπο.

Καλά ψώνια!

Σχολιάστε