Επιλογές Καριέρας Μηχανικού

Ο Μηχανικός είναι η πιο έξυπνη μορφή ανθρώπου. Δεν είναι απλώς μια δήλωση. Εξηγεί μια λεπτομερή ιστορία. Ένας γιατρός διακινδυνεύει μια ζωή κάθε φορά. Ένας δικηγόρος διακινδυνεύει μια υπόθεση με μια απόπειρα. Ένας σεφ ρισκάρει ένα γεύμα αμέσως. Όμως, ως μηχανικός, φέρει μεγάλη ευθύνη, καθώς μια γέφυρα που έχει καταρρεύσει μπορεί να δώσει τέλος σε χιλιάδες ζωές ταυτόχρονα. Ένα αεροπλάνο που συνετρίβη μπορεί να καταστρέψει εκατοντάδες οικογένειες σε μια περίπτωση. Ένα αποτυχημένο φράγμα μπορεί να χωνέψει χιλιάδες χωριά και πόλεις σε ένα θέμα χρόνου. Άρα, το να είσαι μηχανικός είναι μια από τις μεγαλύτερες ευθύνες που μπορεί να φέρει κανείς σε μια ζωή. Όχι μόνο ευθύνη απέναντι στις ζωές, αλλά και απέναντι στην πρόοδο και την ανάπτυξη. Η ιστορία της ανθρωπότητας εξελίχθηκε γύρω από τις ιστορίες επιτυχίας επιστημόνων και μηχανικών.

Δεν είναι περίεργο, η μηχανική είναι η πιο προτιμώμενη επιλογή σταδιοδρομίας μεταξύ των φοιτητών επιστημών στις μέρες μας. Και, καθώς το σύγχρονο εκπαιδευτικό μας σύστημα εστιάζει στην εξειδίκευση, οι μαθητές μπορούν να επιλέξουν πολλά ρεύματα κατά την εισαγωγή τους σε ένα κολέγιο μηχανικών. Εδώ προσπαθούμε να συζητήσουμε και να εξηγήσουμε μερικά από τα πιο κοινά και δημοφιλή ρεύματα (γνωστά και ως κλάδοι) του σύγχρονου συστήματος μαθημάτων μηχανικής.

 1. Επιστήμη και Μηχανική Υπολογιστών

  Οι υπολογιστές έχουν αποδειχθεί πραγματική σωτηρία για την ανθρώπινη απληστία γνώσης και ανάπτυξης τις τελευταίες 3 δεκαετίες. Έτσι, αυτό δεν είναι δύσκολο να γίνει κατανοητό, γιατί ο κλάδος Επιστήμης και Μηχανικών Υπολογιστών είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς και σημαντικότερους κλάδους της μηχανικής από τα τελευταία πολλά χρόνια. Σήμερα, που οι υπολογιστές έχουν ήδη εξασφαλίσει, την παρουσία τους στο πρόγραμμα σπουδών του δημοτικού σχολείου και αποτελεί ουσιαστικό μέρος της παιδικής συλλογής στο σπίτι ως το αγαπημένο τους εργαλείο χρόνου, έχουν αναμφίβολα γίνει ένα ανίκητο μέρος της ανθρώπινης ζωής. Η Μηχανική Επιστήμης Υπολογιστών περιλαμβάνει μελέτη, έρευνα και ανάπτυξη που σχετίζονται με την αρχιτεκτονική, τη διαχείριση και την ανάπτυξη Πληροφοριακών Συστημάτων και Εφαρμογών, τα οποία σκοπεύουν να διαχειριστούν ή να χρησιμοποιήσουν συστήματα λογισμικού και υλικού. Όντας Μηχανικός Επιστήμης Υπολογιστών, μπορεί κανείς να επιλέξει μια εντυπωσιακή καριέρα στην Ανάπτυξη Συστημάτων, τη Βιομηχανία Τηλεπικοινωνιών, τη Διαχείριση Βάσεων Δεδομένων, την Ανάπτυξη Εφαρμογών, την Έρευνα και Ανάπτυξη Υλικού, την Ανάπτυξη Εφαρμογών Πολυμέσων και πολλές άλλες κατευθύνσεις.

 2. Μηχανικών Ηλεκτρονικών & Επικοινωνιών

  Η επικοινωνία υπήρξε βασικός παράγοντας στη διαδικασία ανάπτυξης της ανθρωπότητας. Τα ηλεκτρονικά είναι ένα σημαντικό μέρος της ανθρώπινης ζωής τα τελευταία 100 χρόνια. Η εφεύρεση του Ραδιοφώνου, του Τηλεφώνου και της Τηλεόρασης ξεκίνησε αυτή την επανάσταση και αργότερα, με το μειωμένο κόστος της τεχνολογίας, οι συσκευές επόμενης γενιάς τους άλλαξαν εντελώς τον τρόπο ζωής. Σήμερα, τα έξυπνα τηλέφωνα, τα έξυπνα ρολόγια, οι έξυπνες κάμερες, τα έξυπνα γυαλιά και πολλά άλλα καινοτόμα gadget έχουν αλλάξει τη ζωή του ατόμου συνολικά. Η Μηχανική Ηλεκτρονικών και Επικοινωνιών παρέχει την ευκαιρία μελέτης και έρευνας σε ένα πεδίο μετάδοσης και μετάδοσης πληροφοριών μέσω διαφόρων μέσων όπως καλώδια, ραδιοφωνικά σήματα, οπτικές ίνες κ.λπ. Ε&Α που σχετίζεται με έξυπνα gadget της νέας εποχής, ολοκληρωμένα κυκλώματα και διεπαφή λογισμικού κ.λπ.

 3. Μηχανολογία

  Μπορούμε να πούμε ότι τα ίχνη ύπαρξης της Μηχανολογίας μπορούν εύκολα να υπογραμμιστούν από το 3500 π.Χ. που είναι η εποχή της εφεύρεσης του τροχού. Η εφεύρεση του τροχού θεωρείται η πιο σημαντική εφεύρεση αυτού του κόσμου. Η Μηχανολογία συμβάλλει στο μεγαλύτερο μέρος των μηχανών. είμαστε περιτριγυρισμένοι από έναν κόφτη νυχιών μέχρι πέτρινο θραυστήρα, από μια θήκη για τσαγιού μέχρι έναν τεράστιο χωματουργικό, από ένα φερμουάρ σε ένα φόρεμα μέχρι το μεγαλύτερο φράγμα στον κόσμο, οι Μηχανολόγοι Μηχανικοί έχουν κάνει τη ζωή μας πολύ εύκολη και παραγωγική όλα αυτά τα χρόνια . Οι Μηχανολόγοι Μηχανικοί εργάζονται γύρω από την κατασκευή και το σχεδιασμό μηχανών, τη συναρμολόγηση και τη συντήρηση σταθμών παραγωγής ενέργειας, κινητήρων και τεράστιων μηχανών κ.λπ. Η αυτοκινητοβιομηχανία είναι μία από τις μεγαλύτερες στοίβες στη βιομηχανία Μηχανολόγων Μηχανικών. Το ρεύμα Μηχανολόγων Μηχανικών επικεντρώνεται κυρίως στην έρευνα και ανάπτυξη σχεδίων και υλοποιήσεων μηχανών. Αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της αεροδιαστημικής βιομηχανίας, της αυτοκινητοβιομηχανίας, της βιομηχανίας βαρέων μηχανημάτων και της πολιτικού μηχανικού.

 4. Πολιτικού Μηχανικού

  Ο άντρας είναι κοινωνικό πλάσμα και του αρέσει να χτίζει την κοινωνία και να ζει ως μέρος των κοινωνιών. Αυτά τα κοινωνικά ιδρύματα περιλαμβάνουν αποικίες και αγορές, που αποτελούνται από κτίρια και άλλες κατασκευές. Έτσι, με την απαρχή του πολιτισμού, η πολιτική μηχανική ήταν ένα σημαντικό μέρος του ανθρώπινου τρόπου ζωής και του οικοτόπου. Η Πολιτική Μηχανική περιστρέφεται γύρω από τη σύλληψη, τον σχεδιασμό και την υλοποίηση του σχεδιασμού, της δομής και της αρχιτεκτονικής φυσικών κατασκευών και φυσικών εγκαταστάσεων. Με το να γίνει κάποιος Πολιτικός Μηχανικός, μπορεί να αναζητήσει καριέρα σε Οικοδομικές Κατασκευές, Ανάπτυξη Ακίνητης Περιουσίας, Μηχανικός Κατασκευών, Πολεοδομία, Σχεδιασμός και Κατασκευή Γεφυρών και Φραγμάτων, Τεχνικός Περιβάλλοντος και Χρήσεων Γης κ.λπ.

 5. Ηλεκτρολόγος Μηχανικός

  Η εφεύρεση της ηλεκτρικής ενέργειας ήταν ένα επαναστατικό περιστατικό στην ανθρώπινη ιστορία της επιστήμης και της ανάπτυξης. Η διαθεσιμότητα ηλεκτρικής ενέργειας αργότερα αποδείχθηκε απαραίτητη για τη χρησιμότητα και την εφαρμογή των περισσότερων από τις εφευρέσεις και ανακαλύψεις που επιτεύχθηκε. Σήμερα, δεν μπορούμε καν να φανταστούμε τη ζωή μας χωρίς Ηλεκτρισμό. Ο ηλεκτρισμός έχει γίνει τόσο απαραίτητος για την ανθρώπινη ζωή που οι κυβερνήσεις κρίνονται με βάση την παράμετρο των προσπαθειών που καταβάλλονται προκειμένου να διατεθεί η ηλεκτρική ενέργεια για τον τελευταίο άνθρωπο της κοινωνίας. Λόγω της σημασίας της, η Ηλεκτρολογία ονομάζεται ως ένας αειθαλής κλάδος της μηχανικής. ΕΝΑ Καλύτερο Κολλέγιο Μηχανικών ουσιαστικά προσφέρει αυτό το ρεύμα στα ινστιτούτα τους σίγουρα. Η Electricity Engineering ασχολείται με την ανάπτυξη και συντήρηση συστήματος παραγωγής και διανομής ηλεκτρικής ενέργειας. Είναι ένα είδος βιομηχανίας σε πραγματικό χρόνο, καθώς η ηλεκτρική ενέργεια δεν μπορεί να αποθηκευτεί σε τεράστιο όγκο. Για μικρές διάσπαρτες βραχυπρόθεσμες εφεδρικές χρήσεις, μπορούν να χρησιμοποιηθούν μπαταρίες, μετατροπείς και UPS για αποθήκευση και χρήση ηλεκτρικής ενέργειας. Ένας Ηλεκτρολόγος Μηχανικός μπορεί να εργαστεί ως μηχανικός σε διάφορους τομείς όπως παραγωγή και διανομή ηλεκτρικής ενέργειας, έλεγχος ποιότητας και ασφάλειας σε ηλεκτρικά συστήματα, σχεδιασμός και κατασκευή διαφόρων ηλεκτρικών εξαρτημάτων κ.λπ.

Έτσι, αυτά ήταν τα 5 πιο σημαντικά ρεύματα εκπαίδευσης μηχανικών. Θα συζητήσουμε για 5 ακόμη ροές στο επόμενο μέρος αυτών των εγγραφών.

Σχολιάστε