Η εξέλιξη της διακόσμησης του σπιτιού

Ως σχεδιαστές και διακοσμητές των δικών μας σπιτιών, μας αρέσει να βρίσκουμε τις τρέχουσες τάσεις και στυλ που μπορούμε για να διατηρήσουμε ένα σπίτι που ταιριάζει τόσο στην προσωπικότητά μας όσο και στη δεκαετία (ή το έτος) που διανύουμε. Η εξέλιξη της διακόσμησης του σπιτιού φαίνεται να πηγαίνει πέρα ​​δώθε… Η ταπετσαρία ήταν δημοφιλής στις δεκαετίες του ’80 και του ’90, αλλά έχασε τη δημοτικότητά της στη χιλιετία. Γρήγορα προς τα εμπρός στο 2020 – η ταπετσαρία επιστρέφει και με εύκολες επιλογές αποφλοίωσης και κολλήματος! Ας ρίξουμε μια ματιά στο πώς έχει εξελιχθεί η διακόσμηση του σπιτιού…

Διακόσμηση σπιτιού δεκαετίας ’80

Η δεκαετία του ’80 ήταν μια εποχή που ο κόσμος άρχιζε να έχει χρήματα για διακόσμηση. Οι περισσότεροι από τους χίπις είχαν ξεθωριάσει και εμφανίστηκε ο σύγχρονος τροβαδούρος του εργατικού κόσμου. Μπορείς να δεις πολλά παστέλ και θέματα λουλουδιών στις καρέκλες με τα υφάσματα που τα στήριζαν. Είχαν επίσης ανοιχτόχρωμο ξύλο που ήταν σχεδόν λευκό αλλά όχι αρκετά.

Στυλ της δεκαετίας του ’90

Τέρμα το σκάσιμο! Η δεκαετία του ’90 σήμαινε ότι πέταξες τις γεμισμένες υφασμάτινες καρέκλες σου και πήγαινες με την εποχή. Εδώ θα δείτε λογικά χρώματα για έπιπλα – σκεφτείτε πολύ ουδέτερα. Η δεκαετία του ’90 μπορεί να είχε ακόμα αυτή τη διακόσμηση τοίχου βαμμένη με σφουγγάρι, αλλά οι περισσότεροι κατέληξαν να ζωγραφίζουν πάνω του. Μπορεί επίσης να δείτε παρατεταμένη ταπετσαρία, αλλά ήταν γενικά εκτός μόδας μέχρι τότε. Μπορείτε να δείτε δέρμα και κάθε είδους ποιοτικό ξύλο. Τα κρύσταλλα από τη δεκαετία του ’80 πιθανότατα θα εξακολουθούσαν να είναι σε α υπουργικό συμβούλιο στην οθόνη όμως, αν και αυτό σιγά σιγά εξαφανιζόταν. (Παράπλευρη σημείωση – η μητέρα μου ήταν συντετριμμένη που δεν ήθελα να πάρω το κρύσταλλό της και την καλύβα της!)

Επιλογές της δεκαετίας του 2000

Αυτή η εποχή είχε ένα κομμάτι ορείχαλκο. Ευνοούσε τους καφέ τοίχους και τα αγγεία που ήταν κεραμικά. Τα πάντα για τις δεκαετίες του ’80 και του ’90 πετάχτηκαν. Στους ανθρώπους άρεσαν τα φρέσκα κομμένα λουλούδια και όχι τα μεταξωτά που είχαν επιδείξει οι παππούδες τους στα σπίτια τους. Εδώ δεν θα δείτε πια γυάλινα βοηθητικά τραπεζάκια από τη δεκαετία του ’80. Επίσης, οι τοίχοι δεν είναι πλέον τοιχογραφημένοι εκτός και αν πρόκειται για ένα υπερσύγχρονο ασπρόμαυρο στυλ. Τα πράσινα και τα γκρι φαίνεται να βρίσκονται στην κορυφή της λίστας των χρωμάτων και η minimal εμφάνιση είχε γίνει πολύ δημοφιλής. Τώρα δεν έχουμε ρομπότ να μας περιμένουν όπως είχαμε κάποτε οραματιστεί να μοιάζει η χιλιετία, αλλά έχουμε ρομπότ!

Σχετικά με τον συγγραφέα: Ο συγγραφέας είχε πάντα μια λίγη εμμονή με τα οικιακά είδη, τα έπιπλα και τις υπέροχες κουζίνες. Μεγαλώνοντας με πολύ λίγα ως παιδί, έπαιρνε συχνά τους καταλόγους της μητέρας της και έφτιαχνε το σπίτι των ονείρων της δωμάτιο με δωμάτιο με μια κόλλα και λίγο χαρτί. Τώρα μεγάλωσε, έχει το σπίτι που έφτιαξε ως παιδί και ελπίζει ότι το πάθος της βοηθά τους άλλους να βρουν έναν τρόπο να φτιάξουν το σπίτι τους όπως πρέπει.

Σχολιάστε