Η ιστορία των ρολογιών Hugo Boss

Ταπεινές Αρχές

Πολλές εταιρείες που ξεκίνησαν στις αρχές της δεκαετίας του 1920 αντιμετώπισαν ακραίες δυσκολίες και χρεοκοπία πριν ξεκινήσουν ποτέ την επιχείρησή τους. Δυστυχώς, πολλοί έμειναν σπασμένοι και τελικά έμειναν εκτός λειτουργίας. Ο Hugo Boss δεν αποτέλεσε εξαίρεση, γιατί μετά την έναρξη της επιχείρησής του με ρούχα το 1924 βρισκόταν στο Metzingen της Γερμανίας. Λόγω του οικονομικού κλίματος, χρεοκόπησε μέχρι το 1930.

Άνοδος στην εξουσία

Αντί να τα παρατήσει, δημιούργησε μια νέα επιχείρηση και το 1931 εντάχθηκε στο Ναζιστικό Κόμμα. Λόγω της ανόδου του Χίτλερ στην εξουσία, η επιχείρηση του Hugo άνθισε επίσης. Έγινε ο κύριος προμηθευτής στολών για τα πολλά στρατιωτικά κόμματα της εποχής. Αλλά μόλις ο Χίτλερ και το ναζιστικό καθεστώς ηττήθηκαν, του επιβλήθηκε πρόστιμο 80.000 μάρκων. Αν και πέθανε το 1948, η επιχείρησή του επέζησε και μάλιστα ευδοκίμησε. Τον Αύγουστο του 1997, αποκαλύφθηκε ότι η εταιρεία παρήγαγε στολές για τον ναζιστικό στρατό μέσω της χρήσης καταναγκαστικής εργασίας από τη Γαλλία και την Πολωνία κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Αφού ο Hugo Boss προσέλαβε έναν ιστορικό για να ερευνήσει και να τεκμηριώσει την ιστορία της εταιρείας, δεσμεύτηκαν το 1999 να αποζημιώσουν τους πρώην σκλάβους.

Μια Νέα Εποχή

Μετά από αυτή την εποχή, τα εγγόνια του Hugo ανέλαβαν την επιχείρηση στις αρχές της δεκαετίας του 1960. Αντί να διατηρήσουν το «παλιό» στυλ των κοστουμιών, αναθεώρησαν τις στρατηγικές μάρκετινγκ και παραγωγής τους για να στοχεύσουν τη νεότερη γενιά με μοντέρνα κοστούμια και ποιοτικό υλικό. Εξαιτίας αυτού, ξεπώλησαν τον ανταγωνισμό, και μέσα σε μια δεκαετία, είχαν κερδίσει όλο τον ανταγωνισμό. Αυτή η επιτυχία τους πήγε πέρα ​​από τον Ατλαντικό στα τέλη της δεκαετίας του 1970, όπου η επιτυχία συνέχιζε να έρχεται. Διασημότητες, όπως ο Σιλβέστερ Σταλόνε, φορούσαν τα νέα κοστούμια, φέρνοντας περισσότερες επιχειρήσεις. Ο Hugo Boss είχε επιτέλους δημιουργήσει την εικόνα του ισχυρού και επιτυχημένου επαγγελματία για να πουλήσει τα κοστούμια του, κάτι που ήταν σημαντικό για την απομάκρυνση από ένα σκοτεινό παρελθόν.

Αλλαγές και ανανέωση

Κατά τη διάρκεια των ετών, η Hugo Boss μεγάλωσε και ανανέωσε την εταιρεία τους για να αντικατοπτρίζει τα μεταβαλλόμενα στυλ και τάσεις της κοινωνίας. Για παράδειγμα, μετά την εποχή των “yuppie” της δεκαετίας του 1980, οι πελάτες άρχισαν να απαιτούν λιγότερο επίσημα κοστούμια και άλλους τύπους ρούχων. Τα στυλ άρχισαν να αντικατοπτρίζουν μια κοινωνική αλλαγή προς δραστηριότητες και αξίες προσανατολισμένες στην οικογένεια, κάνοντας τον Hugo Boss να αλλάξει μαζί της. Αλλά μόλις στα τέλη της δεκαετίας του 1990 άρχισαν να πωλούν ρολόγια, γραβάτες, γυαλιά ηλίου και άλλα αδειοδοτημένα αξεσουάρ, καθώς ανανέωσαν την εταιρεία τους ώστε να είναι «προσανατολισμένη στον τρόπο ζωής».

Ρολόγια

Τα ρολόγια Hugo Boss είναι παρόμοια με άλλα ποιοτικά ρολόγια, καθώς είναι απλοϊκά, κομψά και λίγο νευρικά. Αυτά είναι κατάλληλα για κάθε περίσταση, συμπεριλαμβανομένης της παρουσίας στο γραφείο, που ταιριάζει με τη σειρά ρούχων τους. Παρόλο που φέρουν μια σειρά γυναικείων ρολογιών, ειδικεύονται στη μόδα για άνδρες, επομένως η περιορισμένη επιλογή γυναικείων ρολογιών μπορεί να είναι μια απαγόρευση για ορισμένους.

Το μέλλον

Κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα τι θα συμβεί στο μέλλον, αλλά αν το παρελθόν λέει κάτι απολύτως, είναι ότι η Hugo Boss θα συνεχίσει να είναι καινοτόμος και μοντέρνος για πολλά χρόνια ακόμα. Ενώ έχουν ένα σκοτεινό παρελθόν, δεν είναι πια έτσι και είναι πλέον μια αξιοσέβαστη εταιρεία.

-B

Σχολιάστε