Η σημασία των ρολογιών

Ένα ρολόι είναι ένα ισχυρό και σημαντικό κομμάτι που εξυπηρετεί επίσης μια ζωτική λειτουργία. Καθ’ όλη τη διάρκεια του μεγαλύτερου μέρους της ανθρώπινης ιστορίας, η ανάπτυξη ακριβών και αυτόματων συσκευών μέτρησης χρόνου ήταν στην αιχμή της τεχνολογίας και σε αυτήν συνέβαλαν μερικά από τα μεγαλύτερα μυαλά που έζησαν ποτέ.

Σήμερα πολλοί από εμάς θεωρούμε τα ρολόγια δεδομένα. Με βάση αυτή που είναι πλέον πολύ απλή τεχνολογία, τα ρολόγια είναι σχετικά φθηνά και μπορείτε να αγοράσετε ένα αξιοπρεπές ρολόι με λίγα μόνο δολάρια. Ωστόσο, αυτό το ρολόι που κρεμάτε τόσο απρόσεκτα στον τοίχο έχει πολύ βαθύτερη σημασία, έχει ένα νόημα που εκτείνεται στο χρόνο, για να επηρεάσει τις πιο λεπτές αποχρώσεις της ζωής σας.

Για να εκτιμήσετε το ρολόι, φανταστείτε ότι έχει φύγει. Μειώνοντας τη σχολή, ξαφνικά αναγκάζεσαι να βασιστείς στη φύση για να πεις τι ώρα είναι. Πώς θα κρατήσετε τα ραντεβού σας, πότε είναι η επόμενη συνάντησή σας και τι συμβαίνει όταν έχετε μια συννεφιασμένη μέρα;

Αλλά αυτό είναι μόνο η πιο αμβλεία ταλαιπωρία. Τα ρολόγια είναι στη ζωή μας πιο ύπουλα από όσο φαντάζονται οι περισσότεροι. Ένα ακριβές ρολόι είναι η ραχοκοκαλιά όλης της τεχνολογίας πλοήγησης. Εάν δεν μπορείτε να πείτε ακριβώς πόσος χρόνος έχει περάσει, δεν μπορείτε να πείτε πόσο γρήγορα πηγαίνετε, ή ακόμα και μερικές φορές πού βρίσκεστε. Το ρολόι συμβαδίζει, δίνοντάς μας μια ακριβή ανάγνωση για το πόσο συμβαίνει και πόσος χρόνος χρειάστηκε.

Χωρίς το ρολόι, θα ήταν αδύνατο για τον Κολόμβο να κάνει το ταξίδι του πέρα ​​από τον ωκεανό. Χωρίς ρολόγια, οι δορυφόροι δεν θα ήξεραν πού βρίσκονται και θα έπεφταν ο ένας πάνω στον άλλο. Χωρίς ρολόγια δεν θα μπορούσατε να έχετε ούτε ένα ταχύμετρο στο αυτοκίνητό σας, γιατί τα “μίλια την ώρα” απαιτούν να γνωρίζετε πόσο διαρκεί μια ώρα.

Ακόμη περισσότερο, σκεφτείτε τον ψυχολογικό αντίκτυπο του ρολόγια. Χωρίς αυτό το ρολόι θα ήταν πολύ πιο εύκολο να κοιμάστε περισσότερο το πρωί. Στην πραγματικότητα, θα αισθανόσασταν λιγότερο ένοχοι για τον ύπνο όλη μέρα, γιατί ποτέ δεν θα ξέρατε ακριβώς πόση ώρα είχε περάσει.

Αν πιστεύετε ότι οι άνθρωποι καθυστερούν στα ραντεβού τώρα, φανταστείτε να μην μπορούσατε να τους καλέσετε; Χωρίς ρολόι δεν θα ξέρατε ποτέ πόσο άργησαν. Σίγουρα θα μπορούσατε να υπολογίσετε με βάση τον ήλιο, αλλά χρησιμοποιώντας αυτή τη μέθοδο υπάρχουν μόνο 3 φορές της ημέρας για τις οποίες μπορείτε να είστε σίγουροι, το μεσημέρι, την ανατολή και τη δύση του ηλίου. Αυτό αφήνει πολλά περιθώρια κουνήματος για κάποιον που είναι επιρρεπής σε καθυστέρηση.

Με αυτόν τον τρόπο το ρολόι μοιάζει με έναν υπεύθυνο εργασίας. Στέκεται πάνω από τους ώμους μας, χτυπώντας μας με ένα συνεχές μαστίγιο δευτερόλεπτο προς δεύτερη φορά, που σιγά σιγά ξεφεύγει. Μας θυμίζει αυτό, και τον δικό μας χρόνο, και πόσο πολύτιμος είναι. Με αυτόν τον τρόπο, το ρολόι επηρεάζει πραγματικά τα πάντα στη ζωή μας. Χρωματίζει τον κόσμο μας. είναι ο ρυθμός του φόντου πάνω στον οποίο κινούνται τα πάντα. Το ρολόι είναι εγγενές στον κόσμο μας, και στον τρόπο που συμπεριφερόμαστε, κάθε μέρα.

Σχολιάστε