Θέλετε να γυαλίσετε τα πλαστικά ρολόγια σας με την υψηλότερη λάμψη;

Υπάρχουν αρκετά ρολόγια στην αγορά που χρησιμοποιούν πλαστικές επιφάνειες στις όψεις των ρολογιών τους. Μια πολύ διάσημη μάρκα είναι η Swatch, μια μάρκα που κατασκευάζει αθλητικά ρολόγια που χρησιμοποιούν υψηλής ποιότητας ακρυλικές επιφάνειες στις όψεις ρολογιών της. Αυτά τα ρολόγια είναι μοντέρνα, ελαφριά και φθηνότερα, επομένως αρκετοί άνθρωποι τα αγοράζουν για προσωπική χρήση. Αυτά τα σπορ μοντέλα διαρκούν για μεγάλο χρονικό διάστημα και συχνά παρέχονται με εναλλάξιμους ιμάντες και θήκες. Δεν υπάρχει τίποτα πραγματικά κακό σε αυτό εκτός από το ότι οι πλαστικές και ακρυλικές επιφάνειες υπόκεινται σε ρωγμές και γρατσουνιές πολύ πιο εύκολα από το γυαλί.

Εάν δεν είστε πραγματικά σίγουροι για το είδος του ρολογιού που βλέπει το ρολόι σας, μια εύκολη μέθοδος αναφοράς είναι να κρατάτε την πρόσοψη του ρολογιού στο μάγουλό σας. Οι ακρυλικές επιφάνειες ρολογιών αισθάνονται πάντα ζεστές, ενώ οι κρύσταλλοι από γυαλί και ζαφείρι αισθάνονται πάντα κρύοι ακόμα κι αν τα φοράτε για μεγάλο χρονικό διάστημα. Τα ακρυλικά κρύσταλλα χρησιμοποιούνται συνήθως σε διάφορες ποικιλίες ρολογιών χρησιμότητας, όπως αθλητικά, στρατιωτικά, καταδυτικά και μερικά μοντέλα ρολογιών φορεμάτων όπως ορισμένα μοντέλα Rolexes.

Το ακρυλικό γρατσουνίζεται πολύ εύκολα αλλά δεν θρυμματίζεται όπως οι άλλοι κρύσταλλοι. Ως αποτέλεσμα, σε μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο, ο υπερκείμενος ακρυλικός κρύσταλλος γίνεται θολό και αδιαφανές με γρατσουνιές και δεν θα μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε. Η αντικατάσταση του ακρυλικού κρυστάλλου είναι μια καλή ιδέα, αλλά θα αποδειχθεί πολύ ακριβή καθώς το γυαλί γρατσουνίζεται συχνά. ειδικά αν φοράτε το ρολόι σας σε εργασίες που απαιτούν μεγάλη σωματική προσπάθεια και καταπόνηση.

Η αντικατάσταση του κρυστάλλου ρολογιού δεν αποτελεί επίσης επιλογή για ρολόγια που διαθέτουν λιωμένο περίβλημα. Αυτό σημαίνει ότι ο κρύσταλλος δεν μπορεί να αφαιρεθεί. Αρκετά ακρυλικά ρολόγια που κατασκευάστηκαν ως περιορισμένες εκδόσεις αναμνηστικά για ειδικές περιστάσεις κυκλοφορούν σε αυτήν την ποικιλία. Προσωπικά έχω δέκα εκδόσεις Disney χαρακτήρων κινουμένων σχεδίων που κυκλοφόρησαν στις πρεμιέρες ταινιών κινουμένων σχεδίων! Καθώς ο κρύσταλλος δεν μπορεί να αφαιρεθεί, οι όψεις του ρολογιού φαίνονται θαμπές και άχρηστες. Όποτε ήθελα να χρησιμοποιήσω αυτά τα ρολόγια, ψέκασα την επιφάνεια του ρολογιού με WD-40 και η επιφάνεια ήταν καλή για όλη την ημέρα. Αλλά τελικά οι γρατσουνιές θα εμφανίζονταν ξανά και η όψη του ρολογιού θα θόλωσε ξανά. Αλλά πρόσφατα οι ωρολογοποιοί έχουν βρει ένα επαναστατικό νέο προϊόν που ονομάζεται Polywatch το οποίο λειτουργεί ως γυαλιστικό σε γδαρμένες όψεις ρολογιών. Η χρήση του προϊόντος είναι αρκετά απλή και μέσα σε 15 λεπτά το ρολόι είναι καθαρό σαν καινούργιο γυαλί. Να πώς το χρησιμοποιείς…

Το Polywatch διατίθεται σε σωλήνες με πανί γυαλίσματος για χρήση μαζί του. Εφαρμόστε την πάστα στην επιφάνεια για λίγα λεπτά. Χρησιμοποιήστε μια κίνηση τριβής για να τρίψετε την πάστα στις γρατσουνιές και να ισοπεδώσετε τις αυλακώσεις στην επιφάνεια. Οι βαθύτερες επιφανειακές αυλακώσεις ενδέχεται να απαιτούν επαναλαμβανόμενες εφαρμογές. Ελέγξτε μετά από κάθε πέντε λεπτά. Προσπαθήστε να διατηρήσετε την κίνηση τριβής σας σε ορθή γωνία προς την επιφάνεια. Κάθε σωληνάριο των 10 ml μπορεί να χρησιμοποιηθεί περισσότερες από δέκα φορές

Voila, μια ολοκαίνουργια ακρυλική πρόσοψη με το μισό κόστος συντήρησης!

-B

Σχολιάστε