Ιστορία των ρολογιών Festina

Η Festina, Ελβετική κατασκευάστρια ρολογιών, ιδρύθηκε το έτος 1902. Είναι ο πιστοποιημένος χρονομέτρης του Tour de France. Με ηλικία άνω των 100 ετών, συγκαταλέγεται μεταξύ των κορυφαίων ονομάτων στην Ευρώπη και επίσης μπεστ σέλερ στη χώρα καταγωγής του. Αυτή τη στιγμή, η μάρκα Festina συνεχίζει την κληρονομιά της από μοντέρνα ευρωπαϊκά ρολόγια με μια ευρεία συλλογή από κομψά, εύχρηστα και σπορ ρολόγια για σχεδόν κάθε περίσταση.

Από την περίοδο της ίδρυσής της, τα ρολόγια Festina έχουν δημιουργήσει μια εξειδικευμένη μάρκα μέσω μιας αμίμητης περσόνας. Σχηματισμένα στη μέση των αλλαγών γενεών, αυτά τα ρολόγια είναι κομψά, ζωντανά καθώς και εξαιρετικά αποδοτικά. Οι διατριβές προορίζονται ειλικρινά για ανθρώπους που αναπνέουν δυνατά τη ζωή τους και αγαπούν να αγαπούν την κάθε στιγμή μέσα από το λεπτό και το λεπτό της ζωής.

Αυτά τα ρολόγια αποτελούνται από κινήσεις ιαπωνικού χαλαζία και άλλα απαράμιλλα, εγγενή χαρακτηριστικά. Η κίνηση Mecaquartz, μια μηχανική κίνηση χαλαζία χωρίς μπαταρία, είναι ένα άλλο χαρακτηριστικό γνώρισμα της μάρκας. Εκτός από όλα αυτά τα εξαιρετικά χαρακτηριστικά, ένα μεγάλο κομμάτι των ρολογιών της Festina λαμβάνει υπόψη αθλητικούς χρονογράφους που αποτελούν την παγκόσμια διαφημιζόμενη σειρά χρονογράφων Road Warrior.

Η Festina τράβηξε επίσης τα φώτα της δημοσιότητας των μέσων ενημέρωσης το έτος 1998 για έναν αμφίβολο λόγο. Η ομάδα που χορηγεί η Festina στον Γύρο της Γαλλίας, παγιδεύτηκε σε σκάνδαλο ντόπινγκ.

Η Festina προσφέρει μια ευρεία γκάμα προϊόντων – ψηφιακό, αναλογικό, χρονογράφο, δέρμα, ανοξείδωτο χάλυβα και τιτάνιο. Πραγματικά δεν έχει σημασία, όποιο μοντέλο κι αν επιλέξετε, θα έχει μακροχρόνια, διαρκή επίδραση στην προσωπικότητά σας. Κάποια συγκεκριμένα μοντέλα ανέβασαν τη Festina στην κορυφή της αγοράς και σχεδόν τη μετέτρεψαν σε μονοπωλιακή μάρκα στην αγορά ρολογιών. Ορισμένα μοντέλα λατρεύονται εξαιρετικά από τους λάτρεις των σπορ και από καιρό σε καιρό, η εταιρεία έχει βρει καινοτόμα χαρακτηριστικά για να τους δώσει περαιτέρω ώθηση.

Τα ρολόγια συναγερμού Tour De France, όταν κυκλοφόρησαν στην αγορά, τροφοδότησαν τον ανταγωνισμό και ανάγκασαν άλλους παραγωγούς ρολογιών να ταιριάξουν με το επίπεδό τους. Η μάρκα κέρδισε κάποια διθυραμβική αναγνώριση και από τους ανταγωνιστές. Η κατάστασή του έλαβε περαιτέρω ώθηση όταν κυκλοφόρησε την τροποποιημένη έκδοση της μάρκας παρουσιάζοντάς την ως ρολόι Festina Tour de France Alarm Chronograph.

Τα τελευταία 15-20 χρόνια, τα ρολόγια Festina έχουν δημιουργήσει ένα είδος τμήματος για τον εαυτό τους αγγίζοντας τον παλμό των εραστών του ρολογιού. Τώρα, εστιάζει κυρίως στο αθλητικό φάσμα λόγω της αυξανόμενης δημοτικότητας των αθλητικών γεγονότων. Διαθέτει μια ισχυρή ομάδα με τη μορφή τεχνικής υποστήριξης που επικεντρώνεται κυρίως στη διαδικασία της καινοτομίας. Η χορηγία ορισμένων επαγγελματικών διοργανώσεων ποδηλασίας του έχει δώσει παγκόσμια εμβέλεια καθώς και αναγνώριση.

Όσον αφορά τη στρατηγική μάρκετινγκ, η Festina έχει ξεπεράσει ακόμη και ορισμένους κορυφαίους κατασκευαστές ρολογιών και εξακολουθεί να κατέχει μια αξιόπιστη θέση. Για κάθε χώρα, έχει υιοθετήσει ένα διαφορετικό σύνολο στρατηγικών. Η συσχέτισή του με τις διοργανώσεις ποδηλασίας έχει δημιουργήσει μια τεράστια αγορά για αυτήν ακόμη και εκτός Ευρώπης. Όντας μια μεγάλη αγορά στις ΗΠΑ, η εταιρεία υιοθέτησε μια εντελώς διαφορετική στρατηγική για τις ΗΠΑ. Έδωσε τη δυνατότητα σε ορισμένους διανομείς των ΗΠΑ να διασκεδάσουν πουλώντας τα ρολόγια στα καταστήματα ποδηλάτων. Παρείχε επίσης κάποια έκπτωση για να τονώσει τη διαδικασία και τώρα αποκομίζει τα οφέλη με τη μορφή της αυξανόμενης ζήτησης της Festina στις ΗΠΑ.

-B

Σχολιάστε