Κάντε τις πόρτες της ντουλάπας να εξαφανιστούν με το χρώμα

Ο διάδρομος της εισόδου ή η κρεβατοκάμαρα έρχεται συχνά με μεγάλες πόρτες ντουλάπας που στις περισσότερες περιπτώσεις έχουν χρηστικό σχεδιασμό. Αν και είναι ιδανικές για να κρύβετε όλα τα ρούχα, τα λευκά είδη και άλλα αντικείμενα αποθήκευσης που μπορεί να έχετε, οι απλές λευκές πόρτες μπορεί να σας ενοχλήσουν. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα αν έχετε βάψει τους τοίχους στο αγαπημένο σας χρώμα και έχετε διακοσμήσει γύρω από την ντουλάπα με εικόνες και έργα τέχνης. Οι πόρτες της ντουλάπας σας μπορεί να φαίνεται ότι κόβουν το χώρο και τραβούν την ανεπιθύμητη προσοχή.

Για αυτούς τους λόγους, πιθανότατα θα θέλετε να εξαφανίσετε αυτές τις πόρτες ή τουλάχιστον να φαίνονται πολύ λιγότερο επιβλητικές από ό,τι τώρα. Εάν οι πόρτες της ντουλάπας είναι άσπρες, ξύλινοι καπλαμάς ή οποιοδήποτε άλλο χρώμα ή φινίρισμα, είναι εύκολο να τις κάνετε να ξεθωριάσουν στο φόντο χρησιμοποιώντας μπογιά και λίγη δημιουργικότητα.

Ανακατέψτε τα στον τοίχο: Βάψτε τις πόρτες της ντουλάπας στο ίδιο χρώμα με τον περιβάλλοντα τοίχο για να εξαφανιστούν. Θα έχετε μια συνεχή έκταση με ευχάριστο χρώμα στο δωμάτιό σας, αντί για χρώμα που σταματά και ξεκινά απότομα. Εάν οι πόρτες της ντουλάπας σας είναι πλαισιωμένες με επένδυση, φροντίστε να βάψετε και την επένδυση, διαφορετικά το χρώμα που κάνει αντίθεση θα αναδειχθεί.

Αν έχετε βάψει τους τοίχους σας σε ρίγες, βάψτε τις πόρτες της ντουλάπας με τις ίδιες ρίγες. Εάν έχετε στένσιλ σε ένα σχέδιο στους τοίχους, συνεχίστε το στις πόρτες της ντουλάπας σας. Εάν έχετε τοίχους με επένδυση από ξύλο, μπορείτε να δημιουργήσετε εφέ ψεύτικου κόκκου ξύλου στις πόρτες χρησιμοποιώντας λούστρο και ένα εργαλείο κόκκων ξύλου. Η εφαρμογή λεκέδων σε ξύλινες πόρτες ντουλάπας είναι μια άλλη επιλογή για να τις κάνετε πιο σκούρες, έτσι ώστε να συνδυάζονται με σκουρόχρωμους τοίχους.

Αντικατοπτρίστε τα χρώματα και τα έργα τέχνης στο χώρο: Οι πόρτες της ντουλάπας σας δεν χρειάζεται να είναι ένα μόνο κομμάτι χρώματος. Στην πραγματικότητα, μπορεί να ξεχωρίζουν περισσότερο εάν το υπόλοιπο υπνοδωμάτιό σας είναι καλυμμένο με έντονα και φωτεινά μοτίβα, για παράδειγμα. Εάν έχετε ένα μεγάλο έργο τέχνης στον τοίχο απέναντι από την ντουλάπα σας, δοκιμάστε να αντικατοπτρίσετε τα χρώματα και τα σχήματα που εμφανίζονται στο κομμάτι στις πόρτες της ντουλάπας σας. Χρησιμοποιήστε ταινία ζωγράφου για να δημιουργήσετε ευθείες γραμμές και γεωμετρικά σχέδια ή ζωγραφίστε μια εικόνα με ελεύθερο χέρι.

Δώστε τους την όψη των επίπλων: Με την ποικιλία τεχνικών βαφής με ψεύτικο φινίρισμα εκεί έξω, μπορείτε να δώσετε στις πόρτες της ντουλάπας σας μια προσαρμοσμένη εμφάνιση. Σκεφτείτε να δημιουργήσετε ένα φινίρισμα παρόμοιο με τα άλλα έπιπλα στο δωμάτιό σας, έτσι η ντουλάπα σας θα φαίνεται να είναι μόνο ένα κομμάτι από ένα σετ. Χρησιμοποιήστε τα κατάλληλα εργαλεία βαφής, τεχνικές και χρώματα για να δημιουργήσετε την εμφάνιση σκούρου ξύλου μαόνι ή ανοιχτόχρωμου μπαμπού. Προσθέστε ταιριαστά πόμολα πόρτας και καλούπια για να βελτιώσετε την εμφάνιση.

Μιμηθείτε την εμφάνιση του υφάσματος: Τα σύγχρονα σπίτια τείνουν να ενσωματώνουν φυσικά υφάσματα και διάφορες υφές στο σχεδιασμό τους και μπορείτε να μιμηθείτε την εμφάνιση αυτών των υλικών στις πόρτες της ντουλάπας σας. Για παράδειγμα, εάν έχετε λινές αποχρώσεις που καλύπτουν τα παράθυρα, βάψτε την πόρτα της ντουλάπας με ένα ψεύτικο λινό φινίρισμα. Άλλα φινιρίσματα όπως ύφασμα από ψεύτικο γρασίδι και ψεύτικο δέρμα μπορούν να κάνουν αυτές τις πόρτες να συνδυάζονται άψογα με τη διακόσμηση.

Σχολιάστε