Λόγοι για την επιλογή ρολογιών τσέπης

Είναι κρίμα που δεν βλέπετε στη μόδα στις μέρες μας τα χαραγμένα ρολόγια τσέπης. Γιατί είναι έτσι, ρωτάτε, όταν αυτά έχουν οφέλη και γοητεία που δεν διαθέτουν τα μοντέρνα ρολόγια χειρός; Εδώ είναι μερικά από αυτά.

Αισθητική αξία

Τα χαραγμένα ρολόγια τσέπης, με τις λεπτές χρυσές και ασημένιες αλυσίδες τους, μπορούν να διακοσμηθούν όμορφα με πολύτιμα πετράδια όπως διαμάντια και μαργαριτάρια. Και αν θέλετε, μπορείτε να έχετε αυτά τα ρολόγια χαραγμένα με πολύχρωμες γκραβούρες στις κινήσεις του ρολογιού, κάτι που ονομάζεται διχρωμία.

Εάν δεν είστε λάτρης της διακόσμησης, αυτά είναι πολύ ελκυστικά στην πιο απλή τους κατάσταση. Η λεπτότητα της αλυσίδας και το μεταλλικό κάλυμμα είναι επαρκείς διακοσμήσεις στο ρολόι, χωρίς την ανάγκη για επιδεικτική εμφάνιση πολύτιμων λίθων και τι-όχι. Στην πραγματικότητα, οι λάτρεις υποστηρίζουν ότι αυτά τα ρολόγια του Παλαιού Κόσμου είναι οι ενσαρκώσεις της τέχνης.

Πλούσια ιστορία

Τα χαραγμένα ρολόγια τσέπης έχουν μια πλούσια και πολύχρωμη ιστορία που εκτείνεται σε πέντε αιώνες και συνεχίζει να μετράει. Από την ανάπτυξή τους τον 16ο αιώνα μέχρι τη φθίνουσα δημοτικότητά τους σήμερα, μπορείτε να φανταστείτε ότι αυτά τα ρολόγια έχουν ταξιδέψει με τους ιδιοκτήτες τους σε όλο τον κόσμο πολύ πριν γεννηθεί η έννοια των ρολογιών χειρός. Ή τουλάχιστον, η ρομαντική σας πλευρά θέλει να το πιστέψει αυτό.

Και ξέρατε ότι ο πιο διάσημος άνδρας της Αναγέννησης, ο Λεονάρντο ντα Βίντσι, φέρεται να εφηύρε τον μηχανισμό των ρολογιών τύπου “fusee”; Και αυτός είναι μόνο ένας από το ρόστερ των διακεκριμένων ανδρών και γυναικών που έκαναν αυτά τα ρολόγια αυτό που είναι σήμερα!

Μπορείτε ακόμη να φανταστείτε τον εαυτό σας να μεταφέρεται σε μια περασμένη εποχή όπου οι άντρες ήταν κύριοι και οι γυναίκες οι κυρίες. Για να μην αναφέρουμε ότι η κομψότητα ήταν ο κανόνας, όχι η εξαίρεση.

Απόκοσμη ακρίβεια

Αν είστε ψυχαναγκαστικοί στο να τηρείτε ένα πρόγραμμα, τα χαραγμένα ρολόγια τσέπης είναι σίγουρα για εσάς. Αυτά είναι τόσο ακριβή που η απώλεια 30 δευτερολέπτων την εβδομάδα για τη διατήρηση του χρόνου είναι ο κανόνας! (Και αν παρακολουθήσατε μια μικροσκοπική απώλεια 30 δευτερολέπτων σε μια εβδομάδα, χρειάζεστε πραγματικά επαγγελματική βοήθεια. Λάβετε το, pronto)

Και ανεξάρτητα από το πώς τα κρατάτε σε κάθε καιρό, αυτά τα καταπληκτικά ρολόγια θα συνεχίσουν να διατηρούν ακριβή χρόνο. Στην πραγματικότητα, αυτά είναι κοσμήματα για την αποφυγή φθοράς.

Κατασκευαστής αγωνίας

Αυτό δεν αναφέρεται σε ταινίες σασπένς-θρίλερ όπου οι δολοφόνοι φορούν χαραγμένα ρολόγια τσέπης! Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να δημιουργήσετε την ανυπομονησία για κάτι τόσο απλό και απλό όσο το να λέτε σε άλλο άτομο την ώρα της ημέρας. Ειδικά στα ρολόγια τύπου hunter με μπροστινά καλύμματα, μπορείτε να κάνετε τον άλλον να θαυμάσει τη λεπτή αλυσίδα και τη χάραξη στο μεταλλικό κάλυμμα πριν πιέσετε διακριτικά την κορώνα και εκθέσετε τα εξίσου αξιοθαύμαστα χαρακτηριστικά των καντράν και του προσώπου.

Σε αντίθεση με τα ρολόγια χειρός όπου σχεδόν τα πάντα είναι ανοιχτά για να τα δεις, αυτά τα παλιομοδίτικα ρολόγια είναι πιο διακριτικά στην προσέγγισή τους προς την πρόκληση θαυμασμού.

Αξία μεταπώλησης/Αξία κειμήλιου

Εάν έχετε στην κατοχή σας ένα καλοδιατηρημένο ρολόι αντίκες, μπορείτε να το πουλήσετε σε συλλέκτες σε τιμή που θα σας ικανοποιήσει περισσότερο. Στην πραγματικότητα, η σπανιότητα αυτών των ρολογιών μπορεί να οφείλεται στην υψηλή αξία που τους δίνεται.

Και αν διστάζετε να ξαναπουλήσετε, μπορείτε πάντα να τα κρατήσετε ως οικογενειακά κειμήλια. Τώρα αυτό θα ήταν ένα σπουδαίο αντικείμενο τέχνης για να το περάσετε στις επόμενες γενιές!

Λοιπόν, γιατί να μην επενδύσετε σε χαραγμένα ρολόγια τσέπης σήμερα; Παλιομοδίτικο σήμερα, κειμήλιο αύριο.

Σχολιάστε