Μοντέρνα ρολόγια Movado που δεν διαρκούν ποτέ

Πολλές εταιρείες ρολογιών ισχυρίζονται ότι προσφέρουν παγκόσμιας κλάσης ελβετικά ρολόγια κίνησης, αλλά η Movado δεν κάνει μόνο αυτόν τον ισχυρισμό. Δουλεύει δημιουργώντας κορυφαία ρολόγια από τότε που ιδρύθηκε πριν από σχεδόν 130 χρόνια στο La Chaux-de-Fonds της Ελβετίας. Δεν είναι πολλοί οι ωρολογοποιοί που μπορούν να ανταποκριθούν στην επιτυχία, τη μακροζωία ή την αναγνώριση της επωνυμίας της Movado. Τα ρολόγια που ανήκουν στον Όμιλο Movado εξακολουθούν να κατασκευάζονται στην Ελβετία.

Ο Όμιλος Movado απασχολεί περισσότερους από 1.300 υπαλλήλους και η μετοχή του διαπραγματεύεται δημόσια στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης ως MOV. Η εταιρεία έχει περισσότερες από 100 πατέντες και 200 ​​διεθνή βραβεία για την τέχνη και την καινοτομία. Στην πραγματικότητα, το διάσημο καντράν Movado, ένα εμβληματικό σύμβολο του μοντερνισμού, μπορεί να δει κανείς σε μουσεία σε όλο τον κόσμο. Η εταιρεία έχει τόσο μεγάλη πρόθεση να ηγηθεί της βιομηχανίας ρολογιών που η δήλωση αποστολής της οδηγεί με αυτόν τον στόχο:

“Να είστε η κορυφαία εταιρεία στη βιομηχανία ρολογιών δημιουργώντας ισχυρές επωνυμίες με τις πιο περιζήτητες εικόνες και προσφέροντας προϊόντα με την καλύτερη σχεδίαση, ποιότητα και αξία στις κατηγορίες τους.” Θα γνωρίζετε ένα ρολόι Movado τη στιγμή που θα δείτε. Η μεμονωμένη κουκκίδα στο σημείο 12:00 αντιπροσωπεύει τον ήλιο το μεσημέρι, με τον τρόπο που οι άνθρωποι έλεγαν την ώρα πριν υπάρξουν ρολόγια.

Η εταιρεία πιστεύει ότι τα ρολόγια πρέπει να είναι πάντα σε κίνηση. Ως εκ τούτου, είναι κατάλληλο ότι ο όρος για το “πάντα σε κίνηση” είναι “Movado” στην Εσπεράντο – η παγκόσμια γλώσσα που δημιουργήθηκε για να προάγει τη διεθνή ειρήνη και κατανόηση. Με αυτό το είδος ιστορίας και κληρονομιάς πίσω από αυτό, το Movado είναι το μόνο ρολόι που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν ψάχνετε για ένα ρολόι που θα διαρκέσει μια ζωή.

Στυλ λουριών

Τα ρολόγια Movado διατίθενται σε τέσσερα στυλ ζώνες ή βραχιόλια: δέρμα, καουτσούκ, ανοξείδωτο ατσάλι και χάλυβας βολφραμίου. Ένα κλασικό ρολόι Movado είναι ένα με μαύρο δερμάτινο λουράκι, θήκη σε χρυσό τόνο, δείκτες σε χρυσό τόνο και μαύρο καντράν, με την εμβληματική χρυσή κουκκίδα στις 12:00. Το καντράν, που σχεδιάστηκε αρχικά από τον καλλιτέχνη Nathan George Horwitt το 1947, ήταν το πρώτο καντράν ρολογιού που έμεινε μόνιμα στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης το 1960.

Στο ανδρικό ρολόι, η θήκη είναι 31 mm και το μαύρο δερμάτινο λουράκι έχει μήκος 7 ίντσες. Το ίδιο γυναικείο ρολόι έχει θήκη 25 χιλιοστών και μαύρο δερμάτινο λουράκι 6 ιντσών. Και τα δύο λειτουργούν με κίνηση από ελβετικό χαλαζία και είναι αδιάβροχα στα 30 μέτρα. Το ρολόι συνοδεύεται επίσης από εγγύηση ενός έτους.

Όταν ακούτε για ένα ρολόι με λουράκι από καουτσούκ, μην ξεγελαστείτε και νομίζετε ότι δεν είναι σοβαρό ρολόι. Το ανδρικό Fiero Tungsten Carbide της Movado, με το μαύρο βραχιόλι από καουτσούκ, είναι ένα συναρπαστικό μείγμα καουτσούκ και χάλυβα. Το μεγαλύτερο μέρος του ιμάντα του βραχιολιού και της θήκης είναι σφυρήλατα από χάλυβα βολφραμίου, το οποίο είναι τρεις φορές πιο άκαμπτο από τον κανονικό ανοξείδωτο χάλυβα. Οι σύνδεσμοι από χάλυβα βολφραμίου είναι πλεγμένοι με μαύρο καουτσούκ, δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό ρολόι. Στο πιο φαρδύ σημείο, η θήκη είναι 32 χλστ. Το βραχιόλι έχει μήκος 7 ½ ίντσες. Το ρολόι είναι αδιάβροχο στα 30 μέτρα.

Τα ρολόγια από ανοξείδωτο χάλυβα της Movado διατίθενται σε γυαλισμένο και βουρτσισμένο φινίρισμα για άνδρες και γυναίκες. Ένα καλό παράδειγμα αυτής της σειράς ρολογιών είναι το ανδρικό ρολόι βραχιολιού από ανοξείδωτο ατσάλι με καντράν ασημί. Αυτό το ρολόι σε στυλ δύτη διαθέτει γυαλισμένη και βουρτσισμένη θήκη από ανοξείδωτο ατσάλι με περιστρεφόμενη στεφάνη μονής κατεύθυνσης με κερματοδέκτη. Το καντράν με ασημί τόνο φέρει αραβικούς αριθμούς, τρεις δευτερεύουσες κλήσεις και ένα παράθυρο ημερομηνίας στις 4:00. Η κίνηση του ελβετικού χαλαζία διασφαλίζει ότι το ρολόι σας κρατά τον τέλειο χρόνο. Το βραχιόλι από ανοξείδωτο ατσάλι έχει μήκος 7 ίντσες και πλάτος 18 mm. Η θήκη είναι σπορ 38 χλστ. Είναι επίσης αδιάβροχο στα 100 πόδια.

Η Movado κάνει κάτι λίγο διαφορετικό με τα γυναικεία ρολόγια από ανοξείδωτο ατσάλι. Το δίχρωμο ρολόι με βραχιόλι από ανοξείδωτο ατσάλι είναι τόσο ωραίο κόσμημα όσο και ρολόι. Ένα βραχιόλι από ανοξείδωτο ατσάλι συγκρατεί την θήκη από ανοξείδωτο ατσάλι σε ασημί τόνο. Το μαύρο καντράν δεν έχει αριθμούς ή δείκτες – μόνο δύο δείκτες σε χρυσό τόνο και η κουκκίδα υπογραφή στις 12:00. Τροφοδοτείται από την ελβετική κίνηση χαλαζία. Το βραχιόλι έχει μήκος 6 ίντσες και λεπτό πλάτος 16 mm. Η Movado χρησιμοποιεί τον χάλυβα βολφραμίου της για να φτιάξει το Valor Swiss Quartz Watch για άνδρες και γυναίκες.

Αυτό το πολύ εντυπωσιακό ρολόι είναι κατασκευασμένο από χάλυβα βολφραμίου, επιτρέποντας στο μαύρο καντράν να βγαίνει πραγματικά έξω. Και πάλι, το πρόσωπο δεν έχει αριθμούς ή δείκτες – μόνο δύο χέρια σε ασημί τόνους και η κουκκίδα υπογραφή στις 12:00. Το βραχιόλι είναι διαμορφωμένο σε διακριτικούς οριζόντιους συνδέσμους. Το ανδρικό βραχιόλι έχει μήκος 7¾ ίντσες και πλάτος 20 mm. η θήκη είναι 34 χλστ. Το γυναικείο βραχιόλι έχει μήκος 6¾ ίντσες και πλάτος 15 mm. η θήκη 26 χλστ. Αυτό το ρολόι συνοδεύεται από πενταετή περιορισμένη εγγύηση που παρέχεται από την Swiss Watch International. Όταν αγοράζετε ένα εξαιρετικό ρολόι καρπού που θα αντέξει στη δοκιμασία του χρόνου, μην κοιτάξετε πέρα ​​από το Movado.

Σχολιάστε