Πέντε πράγματα που πρέπει να προσέξετε όταν αγοράζετε ένα Rolex

Είσαι ένας άντρας ανάμεσα στους άνδρες. Προστάζεις σεβασμό. Οι άνθρωποι σας θαυμάζουν για τα πράγματα που κάνετε. Ένας άντρας που δεν επιθυμεί και δεν παίρνει τίποτα εκτός από το καλύτερο, θα πρέπει να έχει το καλύτερο ρολόι που έχει κατασκευαστεί ποτέ.

Αυτό το ρολόι θα ήταν Rolex. Και σας αξίζει το αληθινό και όχι κάποιο όμορφο ψεύτικο που πήρατε για περίπου 700 $.

Με όλη τη διαφημιστική εκστρατεία για τα ρολόγια Rolex, σημειώθηκε άνοδος στη βιομηχανία των αντιγράφων Rolex. Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχουν πολλές μέρες που περνούν χωρίς μερικά spam email στα εισερχόμενά μου που προσπαθούν να με κάνουν να αγοράσω ένα ψεύτικο Rolex ή άλλο ρολόι πολυτελείας ελβετικής κατασκευής.

Αυτό το άρθρο γράφτηκε για να βοηθήσει τύπους όπως εσείς να αγοράσετε το ρολόι Rolex που θέλατε και απλώς δεν είχατε τον χρόνο να ερευνήσετε αρκετά για να καταλάβετε ότι δεν σας απατούν. Οι έμποροι Rolex, οι κύριοι ωρολογοποιοί και, ναι, οι ψεύτικοι κατασκευαστές, μας έδωσαν μερικές χρήσιμες συμβουλές που θα μπορούσαν να σας εξοικονομήσουν τόσο μεγάλα χρήματα όσο και από μεγάλους πόνους.

1. Μόνο ένας εξουσιοδοτημένος αντιπρόσωπος μπορεί να πουλήσει ένα ολοκαίνουργιο ρολόι Rolex με εργοστασιακή εγγύηση. Δεν υπάρχουν εξαιρέσεις σε αυτό!

2. Οι στρέιτ μπάντες είναι καλές μπάντες και οι τσακισμένες μπάντες είναι κακές. Αρχικά, εάν το βραχιόλι δεν ταιριάζει προφανώς με το ρολόι, προχωρήστε στον επόμενο αντιπρόσωπο. Το βραχιόλι μπορεί να σας πει αν αυτό το ρολόι είναι αληθινό ή ψεύτικο. Σηκώστε το ρολόι και κρατήστε το σε μια μαλακή επιφάνεια με το ρολόι στραμμένο προς τα κάτω. Δείτε τους συνδέσμους στο βραχιόλι. Κρέμονται όμορφα και ομαλά ή είναι όλα τσακισμένα; Αυτοί οι σύνδεσμοι βραχιολιών μπορεί να τεντώνουν λίγο με την πάροδο του χρόνου, αλλά απλώς δεν τσακίζονται. Εάν το βραχιόλι είναι τσακισμένο, μάλλον είναι ψεύτικο.

3. Μία από τις πιο χαρακτηριστικές πτυχές των απομιμήσεων Rolex είναι ότι το δεύτερο χέρι «κολλάει» δευτερόλεπτο γύρω από το καντράν αντί να λειτουργεί ομαλά όπως θα έκανε σε ένα πραγματικό ρολόι Rolex.

4. Ένα άλλο αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό ενός γνήσιου Rolex είναι το παράθυρο ημερομηνίας που μοιάζει με φούσκα που μεγεθύνει την ημερομηνία στα μοντέλα GMT, Submariner και άλλα μοντέλα. Εάν ο αριθμός ημερομηνίας που εμφανίζεται σε αυτό το παράθυρο ή η ίδια η μεγεθυντική φυσαλίδα είναι στραβά ή λίγο μακριά από το κέντρο, κοιτάτε ψεύτικο.

5. Τα γνήσια ρολόγια Rolex έχουν αυτοκόλλητο με κωδικοποίηση ολογράμματος στο πίσω μέρος του ρολογιού. Υπάρχει αριθμός αναφοράς μοναδικός για το ρολόι και πάνω είναι ένα ολόγραμμα λογότυπο κορώνας Rolex. Αν και τα ψεύτικα Rolex μπορεί να έχουν αυτοκόλλητα στο πίσω μέρος, συνήθως δεν είναι αληθινά ολογράμματα και δεν αλλάζουν εμφάνιση όταν περιστρέφονται ή τα βλέπουν από διαφορετικές γωνίες.

Εάν θέλετε να παραγγείλετε ένα μεταχειρισμένο Rolex online. για να αποφύγετε την απάτη, διαβάστε αυτές τις συμβουλές:

1. Ελέγξτε τη διεύθυνση της τοποθεσίας Web και βεβαιωθείτε ότι τελειώνει σε .com ή σε κάτι άλλο γνωστό. Βεβαιωθείτε επίσης ότι ο ιστότοπος δεν φιλοξενείται από μια εταιρεία δωρεάν τομέα όπως η Geocities ή το Tripod.

2. Όταν αγοράζετε από το EBay, ελέγχετε πάντα τη βαθμολογία των πωλητών και διαβάζετε μερικά από τα πιο πρόσφατα σχόλια τους. Στείλτε πολλά email με ερωτήσεις σχετικά με το αντικείμενο. Από πού προέρχεται; Ποιος ειναι ο σειριακος ΑΡΙΘΜΟΣ? Πότε συντηρήθηκε τελευταία φορά; Κρατάει καλά τον χρόνο; Εάν δεν ανταποκριθούν, δεν είναι ο πωλητής σας. Θα υπάρχει πάντα ένας άλλος πωλητής με άλλο μεταχειρισμένο Rolex που θα λειτουργεί τέλεια για εσάς.

Σχολιάστε