Παρακολουθήστε ταινίες στο διαδίκτυο – Πώς να προστατεύσετε τον εαυτό σας

Οι ταινίες είναι οι εξαιρετικοί καταπολεμούν το άγχος που δεν σε αφήνουν ποτέ να πέσεις θύμα της πλήξης. Μπορείτε να τα απολαύσετε όπου θέλετε, σε αίθουσα κινηματογράφου, στο σπίτι σε DVD player ή online. Ενώ αυτοί οι τρόποι συνοδεύουν ποικίλα οφέλη, έχουν επίσης ορισμένες σχετικές παγίδες. Για παράδειγμα, η επίσκεψη σε ένα θέατρο και η πραγματοποίηση όλων αυτών των δαπανών για εισιτήρια, ποπ κορν και αναψυκτικά θα μπορούσε να επιβαρύνει πολύ την τσέπη σας. Παρομοίως, η ποιότητα του DVD που παίζετε στο σπίτι μπορεί να είναι ή να μην είναι στο έπακρο. Είναι ενδιαφέρον ότι η ελευθερία να παρακολουθείτε ταινίες στο διαδίκτυο χωρίς να πληρώνετε ούτε μια δεκάρα σας απαλλάσσει από την υιοθέτηση των δύο πρώτων επιλογών. Αλλά αν αυτή η μέθοδος είναι ασφαλής ή όχι, ας μάθουμε.

Ζητήματα ασφαλείας κατά την παρακολούθηση κινηματογραφήσεων στο διαδίκτυο:

Όπως όλες οι άλλες δραστηριότητες που εκτελείτε στο Διαδίκτυο, έτσι και η απόλαυση ταινιών στο διαδίκτυο απαιτεί ηρεμιστικά μέτρα ασφαλείας. Δυστυχώς, αν μείνετε πίσω σε οποιοδήποτε βήμα, είναι πιθανό να παγιδευτείτε στο δίκτυο των χάκερ και κατά συνέπεια τα δεδομένα του υπολογιστή σας θα μπορούσαν να διατρέχουν σοβαρό κίνδυνο κλοπής. Επιπλέον, οι κάτοχοι πνευματικών δικαιωμάτων θα μπορούσαν να υποβάλουν αγωγές εναντίον σας για το αδίκημα της παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων. Σίγουρα δεν θα σας άρεσε η ιδέα να σας πιάσουν μέσα σε τέτοιες ταλαιπωρίες, σωστά;

Κατάλληλα προστατευτικά μέτρα:

Με τόσα πολλά μειονεκτήματα της πρόσβασης σε ιστότοπους ταινιών και της λήψης μιας για να απολαύσετε τον ελεύθερο χρόνο σας, μπορείτε εύκολα να αποφασίσετε να αποφύγετε αυτήν τη δραστηριότητα. Αλλά αν μπορείτε να αντέξετε λίγη υπομονή και να ακολουθήσετε ορισμένες βασικές συμβουλές, το να προστατεύσετε τον εαυτό σας από τις διαδικτυακές ταλαιπωρίες κατά τη διάρκεια της θητείας σας με ταινίες στο διαδίκτυο δεν θα είναι τόσο δύσκολο. Ακολουθούν ορισμένες σημαντικές συμβουλές σε αυτό το πλαίσιο:

• Κρατήστε απόσταση από ανεπιθύμητους συνδέσμους που σας ζητούν να κατεβάσετε την ταινία που προτιμάτε, μπορούν να σας εξαπατήσουν ώστε να ανοίξετε τις πόρτες για να εισέλθει το κακόβουλο λογισμικό στο σύστημά σας

• Η χρήση ενός εικονικού ιδιωτικού δικτύου θα μπορούσε να σας επιτρέψει να προσθέσετε ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας στην προσπάθειά σας να απολαύσετε μια ταινία μέσω του Διαδικτύου. Θα κρύψει την πραγματική σας διεύθυνση IP με διαφορετική IP και ως εκ τούτου θα σας κρατήσει ανώνυμους στο διαδίκτυο.

• Περιηγηθείτε σε ιστότοπους που σας επιτρέπουν να παρακολουθείτε ή να κατεβάζετε ταινίες νόμιμα. Σε αυτήν την κατηγορία εμπίπτουν ευδιάκριτα δύο τύποι ταινιών, δηλαδή οι ταινίες δημόσιου τομέα και οι ταινίες που έχουν άδεια για διαδικτυακή προβολή.

Πληροφορίες για ασφαλείς κατηγορίες ταινιών:

Ταινίες δημόσιου τομέα: Αυτοί οι τύποι κινηματογραφικών ταινιών προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα, αλλά έχουν τους συνδέσμους τους στον Ιστό για πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Μπορείτε να τα απολαύσετε ελεύθερα μέσω ζωντανής ροής ή με λήψη τους, για να τα παρακολουθήσετε αργότερα. Αυτές οι ταινίες ανήκουν κυρίως στο κλασικό είδος και ως εκ τούτου θα μπορούσαν να ενδιαφέρουν μια επιλεγμένη κατηγορία κινηματογραφόφιλων. Μπορεί να σας ζητηθεί να εγγραφείτε στους σχετικούς ιστότοπους προτού προχωρήσετε.

Ταινίες με άδεια χρήσης: Αυτή η δεύτερη κατηγορία νόμιμων ταινιών έχει δεόντως άδεια για παρακολούθηση online. Σε σύγκριση με τον πρώτο τύπο, οι ταινίες που υπάγονται σε αυτήν την κατηγορία είναι πιο πρόσφατες, με υπερισχύοντα ηχητικά χαρακτηριστικά και γραφικά υψηλής ποιότητας. Αυτές οι κινήσεις συνοδεύονται συχνά από εμπορικές διαφημίσεις μικρής διάρκειας, οι οποίες θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως ένα από τα μειονεκτήματα αυτού του τύπου ταινιών. Δεν θα σας ζητηθεί να εγγραφείτε κατά την πρόσβαση σε οποιονδήποτε τέτοιο ιστότοπο, που προσφέρει αδειοδοτημένες ταινίες.

Σχολιάστε