Ποια είναι η ιστορία σε ποιο χέρι να φοράτε ένα ρολόι χειρός;

Ενώ βλέπουμε τα ρολόγια χειρός ως ένα πολύ συνηθισμένο αξεσουάρ τώρα, οι άνθρωποι συνήθως δεν γνωρίζουν γιατί φοράμε το ρολόι ή υποτίθεται ότι το φοράμε στο αριστερό χέρι. Ο λόγος για αυτό μπορεί να εντοπιστεί κοιτάζοντας την ιστορία του ρολογιού χειρός.

Αφού εφευρέθηκε το κύριο ελατήριο τον 15ο αιώνα, εφευρέθηκαν ρολόγια χειρός καθώς δεν ήταν δυνατό να κατασκευαστούν πριν από την εφεύρεση του κύριου ελατηρίου. Ο Patek Philippe το 1868 εφηύρε ένα φορητό ρολόι που προοριζόταν να είναι γυναικείο ρολόι βραχιόλι. Θεωρήθηκε ως κοσμήματα και έτσι ήταν «άνθρωπος», οπότε τα αρσενικά δεν τα φορούσαν.

Ωστόσο, το 1904, ένας φίλος αεροπόρος ζήτησε από τον Cartier να φτιάξει ένα ρολόι που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί κατά τις πτήσεις. Εφηύρε το ρολόι χειρός Santos που ήταν το πρώτο ανδρικό ρολόι χειρός και σχεδιάστηκε για να είναι πρακτικό στη χρήση. Αυτά έγιναν πολύ δημοφιλή κατά τη διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, καθώς οι αξιωματικοί μπορούσαν να τα χρησιμοποιήσουν εύκολα, σε αντίθεση με ένα ρολόι τσέπης που δεν ήταν βολικό.

Δεδομένου ότι τα ρολόγια σχεδιάστηκαν για να είναι πρακτικά εργαλεία για χρήση ενώ εργάζονταν οι άνδρες, ήταν λογικό να τα σχεδιάσουμε ώστε να φοριούνται στο αριστερό χέρι, καθώς οι περισσότεροι άνθρωποι είναι δεξιόχειρες, έτσι ώστε να είναι εύκολο να κρατάτε ένα όπλο και να κοιτάζετε. την ίδια στιγμή.

Επιπλέον, επειδή τα πρώιμα ρολόγια χειρός έπρεπε να τυλιχτούν, φοριόνταν στο αριστερό χέρι με το πόμολο περιέλιξης στραμμένο προς τα έξω, έτσι ώστε το άτομο που το φοράει να μπορεί να το τυλίγει εύκολα χρησιμοποιώντας το δεξί του χέρι και να μην αντιμετωπίζει την ταλαιπωρία της χρήσης το λάθος χέρι για να το τελειώσει.

Ένας άλλος λόγος για να φοράτε ρολόγια χειρός στο αριστερό χέρι είναι ότι το ρολόι δεν καταστρέφεται εύκολα. Δεδομένου ότι χρησιμοποιούμε το δεξί μας χέρι για τις περισσότερες ενέργειες, αν φορούσαμε τα ρολόγια μας στο δεξί χέρι, αναπόφευκτα θα καταλήξαμε να το χτυπάμε πολύ και έτσι να το σπάσουμε νωρίτερα.

Τέλος, είναι πιθανό ο βραχίονας για τον οποίο κατασκευάστηκε το ρολόι να βασίστηκε απλώς στην ιδιοτροπία των πρώτων εφευρετών του ρολογιού χειρός.

Ανεξάρτητα από τον λόγο, οι άνθρωποι στις μέρες μας φορούν το ρολόι σε όποιο χέρι τους φαίνεται πιο βολικό. Επαγγελματίες όπως εργάτες κατασκευών, γιατροί κ.λπ. φορούν ρολόγια στο αριστερό χέρι, ενώ πολλοί άλλοι επιλέγουν να φορούν το ρολόι στο δεξί χέρι. Φυσικά, οι αριστερόχειρες φορούν πλέον ρολόγια στο δεξί χέρι αφού τους βολεύει περισσότερο.

Δεδομένου ότι, υπάρχει πλέον ο “δεξιός” βραχίονας για να φοράτε το ρολόι. είναι πλέον φτιαγμένα ώστε να μπορούν να φορεθούν είτε σε ζεστά. Τα σύγχρονα ρολόγια χειρός δεν χρειάζεται να τυλίγονται, καθιστώντας έτσι δυνατή τη χρήση τους σε όποιο μπράτσο είναι πιο βολικό για τον ιδιοκτήτη του ρολογιού, ανεξάρτητα από το τι μπορεί να πει η ιστορία για το θέμα.

Σχολιάστε