Ρολόγια κούκου του Μέλανα Δρυμού — Τι πρέπει να γνωρίζετε

Ο Γερμανικός Μέλανας Δρυμός έχει μια πλούσια κληρονομιά ρολογιών κούκου.

Για σχεδόν 300 χρόνια, το Μέλανα Δρυμό της Γερμανίας φημίζεται για την παραγωγή ποιοτικών, σκαλιστών στο χέρι ρολογιών κούκου. Όταν σκέφτεστε να αγοράσετε ένα τόσο εξαιρετικό κομμάτι τέχνης σήμερα, ανακαλύψτε τη σημασία του να γνωρίζετε ακριβώς ποιος είναι ο κατασκευαστής του ρολογιού σας.

Γνωρίστε τον κατασκευαστή του ρολογιού σας.

Θα θέλετε να μάθετε με βεβαιότητα ποιος δημιούργησε το ρολόι κούκου που θαυμάζετε, ακόμη και όταν επισκέπτεστε την περιοχή του Μέλανα Δρυμού αυτοπροσώπως. Τα φαινόμενα συχνά απατούν. Ακριβώς επειδή αγοράζετε από ένα γραφικό μικρό γερμανικό κατάστημα ρολογιών και σας λένε ότι τα προϊόντα τους είναι χειροποίητα στο κοντινό οικογενειακό εργαστήριο, αυτό δεν το κάνει. Αν δείτε το εργαστήριό τους με τεχνίτες που εργάζονται σκληρά…καλά, το πιο πιθανό είναι να τους δεχθείτε τον λόγο τους. Διαφορετικά, οι αγοραστές προσέχουν.

Είτε κάνετε αγορές μέσω Διαδικτύου είτε εντός του ίδιου του Μέλανα Δρυμού, στις περισσότερες περιπτώσεις δεν θα βρείτε το όνομα του κατασκευαστή του ρολογιού πουθενά στο ρολόι, γεγονός που καθιστά την πραγματική πηγή και την ταυτότητά του εντελώς αδύνατη.

Κρύβουν κάτι;

Απλώς δεν υπάρχουν πολλές οικογενειακές επιχειρήσεις κατασκευής ρολογιών στη γερμανική περιοχή του Μέλανα Δρυμού σήμερα. Μεγάλο μέρος της ελκυστικότητας της κατοχής ενός γερμανικού ρολογιού κούκου του Μέλανα Δρυμού είναι η νοσταλγία και η παράδοση πίσω από το σκάφος. Φανταστείτε μια χιονισμένη καμπίνα στη μέση ενός ορεινού δάσους. μέσα, δείτε τον ξυλογλύπτη σκληρά στο εμπόριό του να περιμένει την άνοιξη να φτάσει. Αυτή είναι η περασμένη σκηνή ενός αυθεντικού ρολογιού κούκου του Μέλανα Δρυμού. Ενώ τα περισσότερα ρολόγια κούκου είναι γερμανικά, πολλά από αυτά φαίνονται σαν κάτι που δεν είναι. Δεν τα φτιάχνει ο χιονισμένος ξυλοκόπος όπως κάποτε.

Αν είναι πραγματικά ένα αυθεντικό ρολόι κούκου του Μέλανα Δρυμού, γιατί δεν υπάρχει πουθενά το όνομα του τεχνίτη στο ρολόι;

Η αναγνώριση του κατασκευαστή στο κομμάτι θα κατέστρεφε την ψευδαίσθηση του καταστηματάρχη ότι είναι ανεξάρτητος τεχνίτης, μειώνοντας έτσι την ελκυστικότητα της αξίας στους τουρίστες που επισκέπτονται τη Γερμανία. Οι περισσότεροι κατασκευαστές συμφωνούν να αφήσουν τα αναγνωριστικά τους εκτός των προϊόντων τους για να βοηθήσουν τους Γερμανούς καταστηματάρχες να διατηρήσουν αυτή την ψευδαίσθηση.

Είναι κατανοητό, ποιος μικρός έμπορος ρολογιών δεν θα ήθελε να συνδεθεί με μια τόσο πλούσια κληρονομιά όπως αυτή; Ίσως απλώς «δανειστούν» την εικόνα των περασμένων ημερών και θα την εφαρμόσουν στον εαυτό τους. Θα σας προσφέρουν ένα πιστοποιητικό που θα δηλώνει ότι είναι “Αυθεντικό Μέλανα Δρυμό”, το οποίο είναι, αλλά θα πρέπει ακόμα να θέσετε την ερώτηση “Ποιος το έφτιαξε;”

Τι συμβαίνει 5, ίσως και 10 χρόνια αργότερα, όταν δεν έχετε πλέον απόδειξη καταστήματος Ή πιστοποιητικό γνησιότητας; Θα είναι σχεδόν αδύνατο να προσδιορίσετε τον κατασκευαστή χρόνια μετά την αγορά σας. Μπορεί να χρειαστεί να κάνετε σέρβις στο ρολόι σας, αλλά δεν έχετε τρόπο να ξέρετε από πού πραγματικά προήλθε.

Υπάρχει μόνο μία εξαίρεση σε αυτό.

Ποιος μπορεί να εμπιστευτεί λοιπόν;

Η Schneider Cuckoo Clocks είναι μια εταιρεία που στέκεται μόνη της στον κλάδο των ρολογιών κούκου. ένας κατασκευαστής ρολογιών της πραγματικής κληρονομιάς του Μέλανα Δρυμού. Το 1848 ο Anton Schneider άρχισε να κατασκευάζει ρολόγια κούκου έξω από την αγροικία του στο Schonach της Γερμανίας και η οικογενειακή επιχείρηση που ίδρυσε βρίσκεται τώρα στην 6η γενιά της.

Παρά τις πολλές καινοτομίες στον τομέα της μεταποίησης τα τελευταία 100 χρόνια, η παλιά παράδοση της χειροποίητης σκάλισης εξακολουθεί να διατηρείται στη Schneider. Η αγάπη για τη λεπτομέρεια σε συνδυασμό με τις αρχαίες δεξιότητες χειροτεχνίας ακόμη και σήμερα είναι τα χαρακτηριστικά του ρολογιού κούκου Schneider νέας γενιάς.

Μετά από 160 χρόνια, η Schneider είναι η παλαιότερη γερμανική εταιρεία ρολογιών και η μόνη εταιρεία κατασκευής ρολογιών κούκου που ταυτίζει το όνομά της με το προϊόν της. Θα βρείτε το όνομα Schneider να εμφανίζεται σε περίοπτη θέση στον καντράν κάθε ρολογιού, με τον αύξοντα αριθμό να είναι σφραγισμένος στο πίσω μέρος. Ο ίδιος ο σειριακός αριθμός λέει την ιστορία του ρολογιού σας. δηλαδή πότε κατασκευάστηκε, τα χαρακτηριστικά του και το είδος της κίνησης που έχει μέσα.

Όλα αυτά αποτελούν μέρος του πλεονεκτήματος της Schneider. Όταν χάσετε όλη την τεκμηρίωση της πώλησης, μπορείτε πάντα να αναφέρετε τον αύξοντα αριθμό σας σε οποιονδήποτε σέρβις της Schneider σε όλο τον κόσμο και θα γνωρίζει ακριβώς τι χρειάζεται το ρολόι σας. Αυτό είναι αδύνατο με κανέναν άλλον εκτός από τη Schneider.

Αν σκεφτείτε την πλούσια κληρονομιά του ρολογιού του κούκου – αν είναι ένα ρολόι “Μέλανα Δρυμού” που σας ενδιαφέρει – πραγματικά ο μόνος επαληθεύσιμος κατασκευαστής ρολογιών σήμερα είναι η Schneider.

Είτε επισκέπτεστε την περιοχή του Μέλανα Δρυμού της Γερμανίας είτε απλώς κάνετε αγορές μέσω Διαδικτύου, φροντίστε να ψωνίσετε για ένα επαληθεύσιμο ρολόι κούκου Schneider. Γνωρίζετε ότι έχετε ένα αυθεντικό άρθρο και ότι μπορείτε πάντα να βρείτε βοήθεια ανεξάρτητα από τον χρόνο που αγοράσατε το ρολόι σας.

Σχολιάστε