Ρολόγια Oris

Από τότε που ο Paul Cattin και ο Georges Christian ανέπτυξαν το πρώτο εργοστάσιο ρολογιών Oris στο Holstein της Ελβετίας το 1904, η Oris έχει κάνει αμέτρητες ανακαλύψεις στην επίτευξη πολλών ορόσημων στην πλούσια παράδοση ρολογιών της.

Στο μυαλό των θαυμαστών ρολογιών σήμερα, το όνομα Oris είναι συνώνυμο με το μηχανικό ρολόι. Αυτό δεν έγινε απλώς τυχαία. Στα τέλη της δεκαετίας του 1980 και στις αρχές της δεκαετίας του 1990, όταν ο «κανονικός» καταναλωτής ρολογιών γινόταν πιο μορφωμένος στους τρόπους των μηχανικών ρολογιών, η μικρή εταιρεία ρολογιών, Oris, σημείωσε την αυξανόμενη ζήτηση και αντέδρασε αμέσως. Ο Όρις ζήτησε από ένα πλούσιο ταμείο ιστορικών μοντέλων που χρονολογούνται από το 1904 και όλα έμοιαζαν να έχουν κάτι το ιδιαίτερο. Υπήρχε τεράστια ζήτηση για το χειροκίνητο ρολόι συναγερμού εξοπλισμένο με το AS Caliber 1730 και μια προσεκτικά εκσυγχρονισμένη σχεδίαση της δεκαετίας του 1950 που γοήτευσε μια ολόκληρη γενιά καταναλωτών μηχανικών ρολογιών. Έχοντας τροφοδοτηθεί έντονα από το πιασάρικο σλόγκαν, “It’s high mech by Oris”, και με ακριβώς το σωστό μείγμα νοσταλγικά σχεδιασμένων ρολογιών, ελαφρώς τροποποιημένες κινήσεις και προσιτές τιμές, η θέση της Oris στην αγορά ωθήθηκε συνεχώς προς τα πάνω. Αρχικά, οι θήκες σχεδιάστηκαν με γνώμονα τη δεκαετία του 1940 και φαίνονταν λίγο παλιομοδίτικα, αλλά σήμερα, έχουν σχεδιαστεί με πιο σύγχρονο στυλ και τα ρολόγια έχουν επίσης εξοπλιστεί με μερικές αξιόλογες τεχνικές καινοτομίες.

Ασφαλής στην καλή της μύτη για τις συμπάθειες και τις αντιπάθειες των πελατών της, η Oris παρουσίασε μοντέλα όπως το Pointer -με ένα ασυνήθιστο ημερολόγιο σκουπίσματος- το Complication και το Rectangular. Τα μοντέλα Worldtimer, που φέρουν ένα τρένο με καντράν που αναπτύχθηκε αποκλειστικά για την Oris, αποδεικνύουν ότι η εταιρεία έχει επίσης την τεχνική ικανότητα να τροποποιεί πάρα πολύ τις κινήσεις της βάσης ETA.

Το 2001, η Oris συνδύασε τις παραδοσιακές τεχνικές κατασκευής ρολογιών με τη σύγχρονη μικροτεχνολογία, παράγοντας συλλεκτικά κομμάτια όπως το Big Crown με μεγάλη κορώνα και ημερολόγιο δείκτη. Συλλέκτες ρολογιών σε όλο τον κόσμο αρπάζουν το Big Crown BC3, το Big Crown Commander Divers και το κλασικό Big Crown Commander Divers Regulator.

Η Oris υπέγραψε συμφωνία το 2003 για να γίνει ο αποκλειστικός συνεργάτης ρολογιών της BMW WilliamsF1 Team. Το ρολόι Oris Limited Edition WilliamsF1 Team Chronograph ήταν το πιο επιτυχημένο ρολόι Oris το 2003.

-B

Σχολιάστε