Ρολόγια Seiko

Από τότε που κυκλοφόρησαν το πρώτο τους ρολόι το 1924, το όνομα Seiko είναι συνώνυμο της εξαιρετικής δεξιοτεχνίας και τα ρολόγια Seiko είναι γνωστά παγκοσμίως για την εξαιρετική σχεδίασή τους, τις ελίτ επιδόσεις τους και την κληρονομιά του στυλ.

Αρχικά ιδρύθηκε το 1881 από τον Kintaro Hattori, έναν ιδιοκτήτη καταστήματος ρολογιών και κοσμημάτων από την περιοχή Ginza του Τόκιο, η εταιρεία ξεκίνησε για πρώτη φορά να παράγει ρολόγια τοίχου το 1892 με το όνομα Seikosha: Το Seiko είναι γιαπωνέζικο για «επιτυχία», «μινιατούρα» ή «εξαιρετικό» και Sha σημαίνει “σπίτι”. Τις επόμενες δεκαετίες, η Seikosha μεγάλωσε και άρχισε να παράγει ρολόγια τσέπης και ρολόγια χειρός, και το 1913 έκανε το ντεμπούτο του Laurel, το πρώτο ρολόι που κατασκευάστηκε ποτέ στην Ιαπωνία. Τα πρώτα ρολόγια που κατασκευάστηκαν με το όνομα Seiko άρχισαν να εμφανίζονται το 1924 και το 1964, τα ρολόγια Seiko έγραψαν ξανά ιστορία, παράγοντας το πρώτο ρολόι χαλαζία στον κόσμο. Οι εξαγωγές ρολογιών Seiko αυξήθηκαν από 1,6 εκατομμύρια το 1965 σε 11,8 εκατομμύρια το 1977. Το φαινόμενο των ρολογιών χαλαζία επέτρεψε στη Seiko να επεκταθεί γρήγορα. Η παραγωγή έφτασε τα 21 εκατομμύρια περίπου το 2001. Η εταιρεία αναγνωρίστηκε ως ηγέτης στην ακρίβεια μέτρησης του χρόνου και τα προϊόντα Seiko χρησιμοποιούνταν συχνά για τη χρονομέτρηση μεγάλων αθλητικών γεγονότων, όπως το Παγκόσμιο Κύπελλο και οι Ολυμπιακοί Αγώνες.

Από το ξεκίνημά της ως ένας από τους κορυφαίους ωρολογοποιούς παγκοσμίως, η Seiko έχει δημιουργήσει πολλά προηγούμενα, συμπεριλαμβανομένης της χορηγίας της πρώτης τηλεοπτικής διαφήμισης της Ιαπωνίας το 1953, του επίσημου χρονοδιακόπτη των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο το 1964 και της παραγωγής του πρώτου ρολογιού τηλεόρασης το 1982. λίγοι.

Η Seiko είναι επίσης γνωστή για τη χρήση τεχνολογίας αιχμής. Από τις πρώτες μέρες στην ιστορία της Seiko, η Kintaro αναγνώρισε τη σημασία της εσωτερικής παραγωγής ανταλλακτικών και κινήσεων προκειμένου να παραμείνει μπροστά από τους ανταγωνισμούς. Με την κατασκευή του πρώτου τροχού ισορροπίας το 1910 και του πρώτου καντράν το 1913, η Seiko ανέπτυξε έκτοτε μια μοναδική σειρά ρολογιών από χαλαζία και μηχανικά, συμπεριλαμβανομένης της σειράς αυτόματου χρονομέτρου Seiko, το Bell-Matic, με μηχανικό συναγερμό, το πολυτελές Credo, Ο βασιλιάς Seiko και οι γραμμές Grand Seiko. Τα ρολόγια Kinetic της Seiko αντιπροσωπεύουν την πλειοψηφία των πωλήσεων ρολογιών της εταιρείας, επειδή συνδυάζουν την αυτοενεργοποιητική ιδιότητα ενός αυτόματου ρολογιού με την ακρίβεια χαλαζία και επαναφορτίζονται εξ ολοκλήρου από την ενέργεια και την κίνηση του χρήστη. Μέχρι στιγμής η Seiko έχει 6 ξεχωριστές κινήσεις Kinetic, συμπεριλαμβανομένου του Seiko Kinetic Auto Relay. Διαθέτει λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας, με την οποία τίθεται σε αδρανοποίηση όταν δεν χρησιμοποιείται και ξυπνά ξανά έως και 4 χρόνια αργότερα στη σωστή ώρα. Η τελευταία τεχνολογική εξέλιξη της Seiko είναι το Seiko Spring Drive που παρουσιάστηκε το 1999. Το Spring Drive είναι ένα μηχανικό ρολόι με ακρίβεια ρολογιού χαλαζία. Το κύριο ελατήριο στο Spring Drive τροφοδοτεί έναν ρότορα του οποίου η ηλεκτρική έξοδος προκαλεί έναν κρύσταλλο χαλαζία να εκπέμπει ένα σήμα αναφοράς που ρυθμίζει την ταχύτητα με την οποία ξετυλίγεται το κύριο ελατήριο. Διαθέτει απόθεμα ισχύος 72 ωρών, ένα από τα μεγαλύτερα μεταξύ όλων των μηχανικών ρολογιών.

Με την καινοτομία στον πυρήνα της εταιρείας της, η Seiko είναι βέβαιο ότι θα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της νέας τεχνολογίας ρολογιών.

-B

Σχολιάστε