Ρολόγια Wenger: Σύμβολα Ποιοτικής Ελβετικής Χειροτεχνίας

Ιστορία

Ιδρύθηκε το 1893 ως The Wenger Company, η Wenger SA έχει τώρα τη φήμη ότι είναι ένας από τους κορυφαίους κατασκευαστές μαχαιριών στον κόσμο και ένας από τους δύο μόνο επίσημους κατασκευαστές του πανταχού παρόντος Swiss Army Knife. Τα κεντρικά τους γραφεία βρίσκονται στα βουνά Jura του Delemont, όπου αφθονούν οι ειδικευμένοι τεχνίτες. Η Wenger SA σήμερα όχι μόνο κατασκευάζει ποιοτικά μαχαίρια και ρολόγια, αλλά τα εξαιρετικά προϊόντα της έχουν επίσης επεκταθεί ώστε να περιλαμβάνουν εργαλεία και εξοπλισμό εξωτερικού χώρου, επαγγελματικού χώρου και ταξιδιού.

Ελβετική Ποιότητα

Όταν ο Wenger ανακοινώθηκε το 1908 ως ο επίσημος προμηθευτής του Swiss Army Knife για τον Ελβετικό Στρατό, η εταιρεία δεσμεύτηκε στην αναζήτηση της αριστείας και ο όρος “Swiss Army” έγινε χαραγμένος ακόμη και στα ρολόγια που άρχισαν να παράγουν το 2003. Τα ρολόγια Wenger είναι γνωστά για την ανθεκτικότητα και την πρακτικότητά τους, επειδή είναι ειδικά σχεδιασμένα για να πληρούν τα υψηλότερα στρατιωτικά πρότυπα. Μπορείτε λοιπόν να παρατηρήσετε ότι οι καθαρές γραμμές, οι ευανάγνωστοι αριθμοί και οι φωτεινοί δείκτες είναι όλα εμπορικά σήματα των ρολογιών Wenger. Τα στυλ τους προορίζονται να είναι τολμηρά αλλά και διακριτικά.

Αυτά τα ρολόγια ομαδοποιούνται σε τέσσερις κατηγορίες – “Field”, “Air”, “Sea” και “Classic”. Αυτό καλύπτει αποτελεσματικά ολόκληρο το στρατιωτικό φάσμα και έχει ειδικά κατασκευασμένα μοντέλα για κάθε γραμμή. Τα περισσότερα ρολόγια Wenger κοστίζουν από $120 έως $200, αν και συγκεκριμένα κορυφαία μοντέλα με τις αυτόματες κινήσεις Chronograph Valjoux ενδέχεται να σας κοστίσουν έως και λίγο περισσότερο από $4000.

Διαθέσιμα μοντέλα

Ο Wenger SA έχει επίσης κατασκευάσει πολλά κλασικά μοντέλα που εκτιμώνται ιδιαίτερα από τους λάτρεις των στρατιωτικών ρολογιών: το Alpenrose, το Commando Chrono και το μοντέλο Escort για γυναίκες. και η περιορισμένη έκδοση Alpine Swiss Rallye και το AquaGraph Deep Diver (με μοναδική ένδειξη ημερομηνίας μεταξύ 4H και 5H) για άνδρες. Αυτά τα ειδικά ρολόγια κοστίζουν περίπου 150 έως 500 δολάρια σε εμπόρους και καταστήματα ρολογιών.

Προτεινόμενοι έμποροι

Ρολόγια Βενγκέρ έχουν σίγουρα σχεδιαστεί με γνώμονα τον στρατιωτικό, τον πιλότο και τον ναύτη, αλλά πολλοί ιδιοκτήτες Wenger δεν επιτρέπουν καν στα ρολόγια τους να αγγίζουν το νερό. Για αυτούς, αρκεί να διαθέτουν ένα αξιόπιστο ρολόι ελβετικής κατασκευής που φαίνεται συναρπαστικό ακόμα και στο επίπεδο του εδάφους. Αν ψάχνετε για εξαιρετική ελβετική τιμή ποιότητας σε προσιτές τιμές, ρίξτε μια ματιά Swiss-Watches-Guide.com για τους εμπόρους ρολογιών που προτιμάμε.

Σχολιάστε