Σαμποτάρει τη διατροφή σας το βραδινό σνακ; Δείτε πώς να περιορίσετε αυτούς τους πόθους

Α, βράδυ. Για τους περισσότερους πολυάσχολους ανθρώπους, είναι η πιο χαλαρωτική στιγμή της ημέρας. Η εργάσιμη μέρα τελείωσε, το σπίτι είναι τακτοποιημένο και τα παιδιά είναι στο κρεβάτι – ώρα για χαλάρωση και παρακολούθηση μιας αγαπημένης εκπομπής ή γνωριμίες με φίλους στο Facebook.

Αλλά αν αυτός ο χρόνος χαλάρωσης σημαίνει επίσης να παίρνετε ένα σνακ και να τρώτε κάτω, προσέξτε – θα μπορούσατε να προσθέσετε εκατοστά στη μέση σας χωρίς καν να το καταλάβετε.

Ακόμα κι αν τρώτε επιπλέον 100 θερμίδες την ημέρα, αυτό αθροίζει έως και 10 κιλά το χρόνο. Και οι 100 θερμίδες δεν μπορούν να είναι παρά 10 ζελέ. Όταν απλώς βόσκετε χωρίς σκέψη, αυτά τα μικρά πρόσθετα μπορούν πραγματικά να σας κρυφτούν.

Το πρόβλημα είναι ότι το βράδυ, λαχταράμε φαγητά άνεσης που είναι συχνά πλούσια σε υδατάνθρακες και ζάχαρη, όπως πατατάκια, καραμέλες και σοκολάτα. Ποιος θέλει μπαστουνάκια καρότου και ντιπ στις 10 το βράδυ; Αυτό που μπορεί να έχετε για ένα σνακ στις 2 το μεσημέρι δεν είναι αυτό που θα φτάσετε στις 10 το βράδυ. Έχετε την τάση να αναζητάτε τα φαγητά άνεσης που κάνουν πολύ μεγαλύτερη ζημιά.

Πώς μπορείτε να περιορίσετε το νυχτερινό ρευστό και να αποτρέψετε την αργή, σταθερή αύξηση βάρους; Ακολουθούν ορισμένες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να το κρατήσετε υπό έλεγχο:

Φάτε πρωινό: Και μεσημεριανό και βραδινό επίσης. Μπορείτε να παραλείψετε γεύματα με την ελπίδα να εξοικονομήσετε θερμίδες για ένα νυχτερινό σνακ, αλλά αυτό θα λειτουργήσει πραγματικά εναντίον σας. Το σώμα σας χρειάζεται έναν ορισμένο αριθμό θερμίδων για να συντηρηθεί και αν δεν τις κατανέμετε σωστά κατά τη διάρκεια της ημέρας, το σώμα σας θα λαχταράει περισσότερο φαγητό τη νύχτα, με αποτέλεσμα να τρώτε υπερβολικά. Ξεκινήστε τη μέρα σας με ένα υγιεινό πρωινό, στη συνέχεια τρώγοντας μεσημεριανό και βραδινό, συν ένα ή δύο μικρά σνακ κατά τη διάρκεια της ημέρας για να διατηρήσετε το σάκχαρο στο αίμα σας σταθερό και τον μεταβολισμό σας να ανέβει. Εάν το σώμα σας είναι ικανοποιημένο, είναι λιγότερο πιθανό να τρώτε υπερβολικά τα βράδια.

Μην πείτε όχι, ωστόσο: Πρέπει να προσέχετε τι τρώτε το βράδυ, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε ποτέ να φάτε ένα σνακ ενώ παρακολουθείτε τηλεόραση. Εάν ξέρετε ότι θα θέλετε ένα σνακ ενώ παρακολουθείτε την αγαπημένη σας εκπομπή, προχωρήστε και πιείτε ένα. Απλώς προγραμματίστε εκ των προτέρων και προσπαθήστε να βρείτε ένα σνακ που να κυμαίνεται από 100 έως 200 θερμίδες.

Επιλέξτε με σύνεση: Σε έναν τέλειο κόσμο, αν έπρεπε να φάμε το βράδυ, θα επιλέγαμε γιαούρτι και ένα φρούτο. Αλλά αν αυτό δεν σας ταιριάζει, επιλέξτε την κατάλληλη ποσότητα από την αγαπημένη σας λιχουδιά. Αν θέλετε σοκολάτα, για παράδειγμα, επιλέξτε μια μπάρα σοκολάτας 100 θερμίδων ή απλώς ένα κομμάτι από μια μεγαλύτερη ράβδο. Αν τα πατατάκια είναι αυτό που λαχταράτε, είτε πάρτε ένα σακουλάκι πατατάκια 100 θερμίδων είτε μετρήστε τη σωστή ποσότητα σε ένα μπολ. Σίγουρα, αυτό δεν είναι τόσο διασκεδαστικό όσο το να οργώνεις ανόητα μέσα σε μια ολόκληρη σακούλα με μάρκες ενώ παρακολουθείς το Grey’s Anatomy, αλλά η μέση σου θα σε ευχαριστήσει για αυτό.

Αλλάξτε τις συνήθειές σας: Εάν το βραδινό σνακ είναι μεγάλο πρόβλημα, σκεφτείτε να αλλάξετε τη ρουτίνα σας. Αν ξέρετε ότι μετά το δείπνο, συνήθως παίρνετε τις λιχουδιές σας και κάθεστε μπροστά στον υπολογιστή ή τρυπάτε μπροστά στην τηλεόραση, δημιουργήστε ένα σχέδιο αποφυγής. Δοκιμάστε να προσθέσετε μια βόλτα τα βράδια ή να κάνετε έναν κανόνα να μην τρώτε μπροστά στην τηλεόραση. Θα μπορούσατε να πλέξετε για να είναι απασχολημένα τα χέρια σας για να μην τρώτε.

Σχολιάστε