Σκέφτεστε τον Διαλογισμό; Δείτε αυτόν τον Οδηγό Διαλογισμού για αρχάριους

Ο διαλογισμός είναι ένας τρόπος να ξεφύγεις από το άγχος της καθημερινότητας και μπορεί να σου προσφέρει πολλές στιγμές ευδαιμονίας. Ωστόσο, για αρχάριους μπορεί να είναι οτιδήποτε άλλο παρά, καθώς η έναρξη του διαλογισμού μπορεί να προκαλέσει σύγχυση και ακόμη και να προκαλέσει άγχος. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο καταλήξαμε σε έναν οδηγό για αρχάριους για τη διαμεσολάβηση.

Θα αναρωτιέστε αν το κάνετε σωστά, πώς να το κάνετε και μερικές φορές θα είστε συγκλονισμένοι αναρωτιέστε τι μπορεί να συμβεί αν αφήσετε τον εαυτό σας να φύγει εντελώς. Θα τα συζητήσουμε όλα αυτά εδώ και περισσότερα.

Πώς να προετοιμαστείτε για διαλογισμό

Ένα από τα πρώτα πράγματα που πρέπει να κάνετε είναι να θυμάστε ότι ο καθένας μπορεί να διαλογιστεί οποιονδήποτε. Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να κάνετε είναι να ασχοληθείτε με αυτό με ανοιχτό μυαλό.

Επιλέξτε μια συγκεκριμένη ώρα για διαλογισμό

Αρχικά, επιλέξτε μια ώρα της ημέρας για να αφιερώσετε χρόνο στο διαλογισμό και μείνετε σε αυτήν την ώρα της ημέρας. Κάντε αυτό μέρος της καθημερινότητάς σας, όπως κάνετε ντους και τρώτε το βραδινό σας.

Μην περιμένετε πολλά στην αρχή

Μην περιμένετε πολλά στην αρχή. Δεν μπορείτε να περιμένετε να καθίσετε για να διαλογιστείτε στην αρχή και να επιτύχετε μια κατάσταση ευδαιμονίας. Θα χρειαστεί χρόνος και εξάσκηση για να επιτευχθεί αυτός ο τελικός στόχος. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο με το να καθαρίσετε εντελώς το μυαλό σας και να εισέλθετε σε μια κατάσταση βαθιάς χαλάρωσης και δεν θα το κάνετε εάν ανησυχείτε για το αν διαλογίζεστε σωστά.

Προσπαθήστε και προσπαθήστε ξανά

Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να πάρετε από αυτόν τον οδηγό για αρχάριους για τη διαμεσολάβηση είναι να μην τα παρατάτε. Στην αρχή, θα χάσετε την εστίαση και το μυαλό σας θα περιπλανηθεί, ωστόσο, μην τα παρατάτε, απλώς επαναφέρετε την εστίασή σας στη συνεδρία διαμεσολάβησης και συνεχίστε.

Επιλέξτε ένα μέρος όπου μπορείτε να χαλαρώσετε

Όταν ξεκινάτε τον διαλογισμό σας επιλέξτε ένα μέρος όπου αισθάνεστε άνετα. Μπορείτε να επιλέξετε να καθίσετε στον καναπέ σας ή σε μια ίσια πλάτη καρέκλα ή να έχετε ένα συγκεκριμένο κάθισμα, όπως ένα σκαμπό μεσολάβησης ή ένα μαξιλάρι.

Ορίστε ένα χρονόμετρο για τον διαλογισμό σας

Πριν ξεκινήσετε τη διαμεσολάβησή σας, πρέπει να επιλέξετε πόσο χρόνο θέλετε να αφιερώσετε στον διαλογισμό. Μην περιμένετε να είστε σε θέση να παραμείνετε συγκεντρωμένοι για μεγάλο χρονικό διάστημα όταν ξεκινάτε για πρώτη φορά. 5 ή 10 λεπτά είναι μια καλή χρονική διάρκεια. Ρυθμίστε ένα χρονόμετρο για να κουδουνίσει, μπορείτε να το κάνετε αυτό μέσω του έξυπνου ρολογιού σας ή ενός απλού χρονοδιακόπτη κουζίνας. Με το ρυθμισμένο χρονόμετρο δεν χρειάζεται να ανησυχείτε ή να σκέφτεστε πόσο καιρό διαλογίζεστε.

Ξεκινήστε το διαλογισμό

Με τα μάτια κλειστά, μπορείτε να πάρετε μερικές βαθιές αναπνοές. Κάνετε αυτό εισπνέοντας από τη μύτη και έξω από το στόμα.

Αφήστε το σώμα σας να χαλαρώσει και νιώστε την ένταση να ρέει από μέσα του. Αφήστε την αναπνοή σας να επιστρέψει σε μια φυσική ροή και προσέξτε όλες τις αισθήσεις, τον αέρα που εισέρχεται από τα ρουθούνια σας και στο πίσω μέρος του λαιμού και το στομάχι σας συσπάται μέσα και έξω.

Μετρήστε τις αναπνοές σας. Όταν φτάσετε στο 10, επιστρέψτε στη μέτρηση ξανά και επαναλάβετε μέχρι να σταματήσει ο χρονοδιακόπτης.

Όταν τελειώσει ο χρόνος σας ανοίξτε αργά τα μάτια σας και παρατηρήστε τυχόν συναισθήματα. Τώρα μπορείτε να επιστρέψετε στην ημέρα σας έχοντας πραγματοποιήσει τη συνεδρία διαλογισμού σας.

Μάνδρισμα ζώων

Μιλήσαμε μόνο εν συντομία για τον διαλογισμό και η τεχνική εστιασμένης αναπνοής είναι μόνο ένας από τους πολλούς διαφορετικούς τύπους διαμεσολάβησης. Είναι επίσης ένα από τα πιο εύκολα και τα καλύτερα είδη για να ξεκινήσετε.

Μόλις κατακτήσετε την τεχνική της αναπνοής και νιώσετε πιο πειραματικοί και θέλετε να εμβαθύνετε σε άλλους τύπους, μπορείτε να προχωρήσετε σε αυτό.

Σχολιάστε