Συμβουλές για να επιλέξετε τα σωστά γυαλιά κολύμβησης

Για την κολύμβηση, χρειάζεστε τρεις τύπους εξοπλισμού: γυαλιά, σκουφάκι και κοστούμι. Από όλα αυτά, θα μιλήσουμε για την επιλογή των καλύτερων γυαλιών κολύμβησης σε αυτό το άρθρο Παρακάτω δίνονται μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν με την αγορά σας.

Σκοπός

Πρώτα απ ‘όλα, θα πρέπει να μάθετε πού θέλετε να χρησιμοποιήσετε τα γυαλιά. Θέλετε να το χρησιμοποιήσετε σε εσωτερικούς ή εξωτερικούς χώρους; Με βάση τον σκοπό σας, μπορεί να θέλετε να επιλέξετε το σωστό χρώμα φακού. Για εσωτερική χρήση, μην προτιμάτε ένα κομμάτι με σκούρο φακό, καθώς θα υπάρχει ήδη αρκετό φως. Για εξωτερική χρήση, πρέπει να προστατεύετε τα μάτια σας από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου, επομένως θα πρέπει να επιλέξετε έναν πιο σκούρο φακό.

Μέγεθος φακού

Συνήθως, όσο μικρότερος είναι ο φακός, τόσο καλύτερος είναι. Ο λόγος είναι ότι οι μεγαλύτεροι φακοί σας κάνουν πιο δύσκολο να κολυμπήσετε κάτω από το νερό. Σου προτείνουμε, λοιπόν, να πας για ένα κομμάτι με μικρούς φακούς και το κολύμπι θα σου είναι πιο εύκολο. Αλλά αν θέλετε πραγματικά ένα προϊόν με μεγαλύτερους φακούς, πηγαίνετε και πάρτε έναν που είναι σχεδιασμένος ακριβώς όπως αυτοί που έχουν σχεδιαστεί για καταδύσεις.

Δαχτυλίδια

Μάθετε αν διαθέτουν δακτυλίους από πλαστικό, αφρό, σιλικόνη ή καουτσούκ. Αυτά τα πράγματα θα αγγίξουν το δέρμα σας ενώ διασκεδάζετε στην πισίνα. Στην ιδανική περίπτωση, σας προτείνουμε να επιλέξετε πλαστικό ή καουτσούκ, καθώς αυτού του είδους τα γυαλιά δεν αφήνουν το νερό να μπει στα μάτια σας. Σήμερα, η σιλικόνη είναι αρκετά δημοφιλής αλλά κοστίζει λίγο περισσότερο.

Κατάλληλος

Θα πρέπει να ταιριάζουν σε όλους. Μάθετε αν κάθονται στα μάτια σας σωστά. Με άλλα λόγια, δεν πρέπει να είναι πολύ μεγάλα ή πολύ μικρά. Δεν πρέπει να αγγίζουν τις βλεφαρίδες όταν κλείνεις τα μάτια σου.

Με τον ίδιο τρόπο, δεν πρέπει να βλάψουν τη μύτη σας. Στην πραγματικότητα, θα πρέπει να αισθάνονται άνετα ακόμα κι αν αγγίζουν τη μύτη σας. Στην ιδανική περίπτωση, μπορεί να θέλετε να πάρετε ένα κομμάτι που μπορεί να προσαρμοστεί στο μύτη.

Λουρί

Μάθετε τον τύπο του ιμάντα που διαθέτουν τα γυαλιά σας. Στην ιδανική περίπτωση, ο ιμάντας θα πρέπει να είναι ρυθμιζόμενος για να ταιριάζει στο κεφάλι σας.

Συνταγογραφούμενα γυαλιά

Αυτός ο παράγοντας μπορεί να μην είναι σημαντικός για όλους τους τύπους αγοραστών. Μπορείτε να πάρετε μερικά με ιατρική συνταγή. Επομένως, εάν δεν μπορείτε να δείτε τον τοίχο ή το ρολόι και δεν χρησιμοποιείτε φακούς επαφής, σας προτείνουμε να αγοράσετε γυαλιά με συνταγή που έχουν σχεδιαστεί για ανθρώπους σαν εσάς.

Ομίχλη

Τα φθηνά γυαλιά τείνουν να θολώνουν μετά από μερικά δευτερόλεπτα χρήσης. Αυτό μπορεί να είναι πιο δύσκολο για εσάς να το ελέγξετε στο κατάστημα. Ωστόσο, το θέμα είναι ότι τα πολύ χαμηλής ποιότητας θολώνουν αρκετά γρήγορα.

Σφραγισμένες θήκες

Δεν είναι καλή ιδέα να επιλέξετε γυαλιά που διατίθενται σε σφραγισμένες θήκες. Στην πραγματικότητα, πρέπει να τα φορέσετε για να δείτε αν ταιριάζουν σωστά.

Τιμή

Μπορείτε να τα αποκτήσετε με μόλις 5 $. Και μετά υπάρχουν μερικά που κοστίζουν πάνω από 40 $. Δεν χρειάζεται να αγοράσετε αυτά που κοστίζουν τόσο πολύ. Πιθανότατα μπορείτε να πάρετε καλά για κάτω από $20.

Έτσι, εάν θέλετε να αγοράσετε γυαλιά για κολύμπι, αυτές οι συμβουλές μπορεί να σας βοηθήσουν.

Σχολιάστε