Τα πραγματικά ακριβά ρολόγια χρειάζονται επίσης διαχειριστές προϊόντων

Ρίξτε μια ματιά στον καρπό σας – φοράτε ρολόι; Αυτές τις μέρες πολλοί από εμάς έχουμε παρατήσει τα ρολόγια γιατί τώρα έχουμε κινητά τηλέφωνα που φαίνεται να ξέρουν πάντα τι ώρα είναι. Ωστόσο, υπάρχει μια άλλη ομάδα ανθρώπων που δεν θα συλλαμβάνονταν νεκροί χωρίς να έχουν ανοιχτό ρολόι. Μάλιστα, επιμένουν να φοράνε πανάκριβα ρολόγια. Όταν μπορούσες να τρέξεις στο πλησιέστερο φαρμακείο και να πάρεις ένα τέλειο ρολόι με 10 $, πώς στο καλό οι υπεύθυνοι προϊόντων πείθουν μερικούς ανθρώπους να πληρώσουν 10.000 φορές περισσότερο για ένα ρολόι;

Είναι πραγματικά περίπλοκο

Οι διαχειριστές προϊόντων ρολογιών υψηλής τεχνολογίας συνειδητοποιούν ότι εάν πρόκειται να έχουν ελπίδα να χρεώσουν μια πενταψήφια ή εξαψήφια τιμή για τα ρολόγια τους, τότε θα πρέπει να βρουν έναν τρόπο να τα κάνουν διαφορετικά από την ποικιλία των 10 $ που μπορούμε εσείς και εγώ. παραλαβή από το τοπικό κατάστημα.

Πρώτα απ ‘όλα, το ψηφιακό είναι έξω. Οποιοδήποτε ρολόι μπορείτε να το συνδυάσετε χρησιμοποιώντας ένα τσιπ και μια μπαταρία προφανώς δεν θα είναι σε θέση να φέρει τις τιμές που αναζητούν αυτοί οι διαχειριστές προϊόντων. Αντίθετα, οι γραμμές ρολογιών που διαχειρίζονται είναι όλες μηχανικές. Σίγουρα είναι πιο δύσκολο να κατασκευάσετε αυτούς τους τύπους ρολογιών, αλλά αυτός είναι ο λόγος που οι πελάτες τα θέλουν.

Στη συνέχεια, προσθέτουν επιπλοκές. Όχι, δεν είναι αυτοί οι τύποι επιπλοκών που αντιμετωπίζουμε καθημερινά εμείς οι υπεύθυνοι προϊόντων. Μάλλον, όταν μιλάμε για “επιπλοκές” ρολογιών – πολύπλοκες κινήσεις, καθεμία από τις οποίες μπορεί να περιέχει έως και 600-700 μεμονωμένα εξαρτήματα προκειμένου να παρέχει τη λειτουργικότητά του.

Λοιπόν, ποια είναι η επιπλοκή που ρωτάτε; Λοιπόν απλά παραδείγματα περιλαμβάνουν λειτουργίες ρολογιού που μετρούν κλάσματα δευτερολέπτων ή ακόμη και παρακολουθούν ημερομηνίες συμπεριλαμβανομένων και των ετών και των δίσεκτων ετών για τους επόμενους αρκετούς αιώνες. Αν θέλετε να γίνετε ακόμα πιο φανταχτεροί, υπάρχουν επιπλοκές που καταγράφουν τις φάσεις του φεγγαριού ή δημιουργούν ηχητικά κουδούνια χρησιμοποιώντας μινιατούρες σφυριά και γκονγκ.

Μπορείτε να πείτε Branding;

Σε αυτό το σημείο δεν μιλάμε πια για ρολόγια, αλλά για καλοκουρδισμένα έργα τέχνης. Η πελατειακή βάση για αυτό το είδος προϊόντων αποτελείται τόσο από συλλέκτες ρολογιών όσο και από λάτρεις. Συνδυάστε το με διασημότητες, πολιτικούς και επιχειρηματίες/γυναίκες που θέλουν να επιδείξουν το καλό τους γούστο και θα έχετε μια αγορά. Ακούγεται ότι ήρθε η ώρα να κάνετε κάποια επωνυμία.

Για να δικαιολογήσουν τις υψηλές τιμές για αυτά τα ρολόγια, οι διαχειριστές προϊόντων διαχειρίζονται προσεκτικά την προσφορά. Δημιουργούν περιορισμένες εκδόσεις και μοναδικά κομμάτια. Οι πελάτες συνειδητοποιούν ότι η διαθεσιμότητα είναι περιορισμένη και γι’ αυτό δεν διστάζουν να προσθέσουν τα ονόματά τους σε λίστες αναμονής πολλών μηνών.

Όπως ίσως έχετε μαντέψει μέχρι τώρα, αυτός ο τύπος ρολογιού δεν είναι κάτι που μπορείτε απλά να σηκώσετε οπουδήποτε. Ο αριθμός των κατασκευαστών αυτών των ρολογιών περιορίζεται σε ίσως 20 εταιρείες παγκοσμίως. Ορισμένα ονόματα που μπορεί να αναγνωρίσετε, όπως τα Tag Heuer, Zenith και Ralph Loren. Άλλα είναι γνωστά μόνο από συλλέκτες ρολογιών όπως οι Patek Philippe, Jaeger-LeCoultre και Breguet.

Το βασικό πράγμα που συνειδητοποιούν οι διαχειριστές προϊόντων ρολογιών είναι ότι περιορίζοντας τον αριθμό των κατασκευαστών και συνεπώς την προσφορά, μπορούν να δημιουργήσουν ένα μυστήριο γύρω από κάθε ρολόι που δημιουργείται και έτσι να του επιτρέψουν να έχει υψηλότερη τιμή.

Τι σημαίνουν όλα αυτά για εσάς

Οι περισσότεροι διαχειριστές προϊόντων παλεύουν με ομάδες πωλήσεων που είναι πολύ πρόθυμες να μειώσουν τις τιμές καθώς προσπαθούν να πουλήσουν τα προϊόντα τους σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους. Στη σπάνια ατμόσφαιρα των ρολογιών υψηλής τεχνολογίας, τα πράγματα γίνονται διαφορετικά: δεν υπάρχουν σκέψεις για έκπτωση στην τιμή και πρέπει να πουλήσετε μόνο μερικά από αυτά για να έχετε μια πολύ καλή χρονιά.

Ο τρόπος με τον οποίο οι διαχειριστές προϊόντων ρολογιών υψηλής τεχνολογίας κάνουν τα προϊόντα τους τόσο επιθυμητά είναι να τα καθιστούν περίπλοκα. Οι επιπλοκές είναι οι περίπλοκες κινήσεις που προσθέτουν όλο και περισσότερες λειτουργίες σε αυτά τα θαύματα του μηχανικού σχεδιασμού. Συνδυάστε το με μεγάλη προσπάθεια που έχει καταβληθεί για την καθιέρωση διαφορετικών εμπορικών σημάτων κατασκευαστών ρολογιών και έχετε ένα προϊόν που ξεχωρίζει και θεωρείται πολύτιμο για τους πιθανούς πελάτες.

Οι υπόλοιποι από εμάς τους τακτικούς διαχειριστές προϊόντων μπορούμε να μάθουμε ένα ή δύο πράγματα από αυτούς τους διαχειριστές προϊόντων που έχουν χρόνο στο πλευρό τους. Η δημιουργία μοναδικών προϊόντων και το να αφιερώνουμε χρόνο για να εξηγήσουμε στους πελάτες μας ακριβώς γιατί είναι μοναδικά μπορεί να δημιουργήσει επιθυμία στους πελάτες μας. Προσθέστε κάποια επωνυμία για να βεβαιωθείτε ότι οι πελάτες γνωρίζουν ότι αυτό που προσφέρει η εταιρεία μας είναι ξεχωριστό και ότι έχετε μια φόρμουλα προϊόντος που κερδίζει. Μπορείτε να εφαρμόσετε αυτές τις ιδέες για να κάνετε το προϊόν σας πιο επιτυχημένο, το μόνο που χρειάζεται είναι χρόνος…

-B

Σχολιάστε