Τα ρολόγια Timex και Pulsar κρατούν χρόνο με την Αμερική

Το διάσημο πλέον διαφημιστικό σλόγκαν που παίρνει ένα γλείψιμο και συνεχίζει να χτυπάει έχει βοηθήσει να γίνει η μάρκα Timex παγκοσμίως γνωστή ως παραγωγός αξιόπιστων και κομψών ρολογιών που είναι επίσης πολύ προσιτά. Έγινε δημοφιλής στη δεκαετία του 1950 και στις αρχές της δεκαετίας του 1960 από την τηλεοπτική προσωπικότητα John Cameron Swayze, η καινοτόμος καμπάνια εκμεταλλεύτηκε πλήρως την τηλεόραση ως διαφημιστικό μέσο, ​​προσθέτοντας ώθηση στη δύναμη της επίδειξης.

Οι θεατές δέχθηκαν μια σειρά από διαφορετικά σενάρια που δοκίμασαν τις δυνατότητες του Timex κατά τη διάρκεια αυτού που συχνά τιμολογούνταν ως τεστ βασανιστηρίων. Τα ρολόγια ήταν δεμένα στις λεπίδες των κινητήρων των εξωλέμβιων σκαφών, έπεσαν στο νερό από ύψος έως και 1600 πόδια και έδειχναν στην κάμερα να λειτουργούν ακόμα. Η καμπάνια ήταν τόσο επιτυχημένη που μέχρι το τέλος της δεκαετίας του 1950, τα ρολόγια Timex είχαν γίνει η πιο δημοφιλής μάρκα ρολογιών στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Με πωλήσεις άνω του ενός δισεκατομμυρίου ρολογιών από τότε που τα ρολόγια πρωτοπαρουσιάστηκαν στα δεκαεννέα πενήντα, κανένας άλλος κατασκευαστής ρολογιών δεν έχει ανταποκριθεί στις επιδόσεις του Timex. Η μητρική εταιρεία της Timex ιδρύθηκε πολύ πριν από την εισαγωγή της πρώτης Timex, που χρονολογείται από τα δεκαοκτώ πενήντα τέσσερα ως Waterbury Clock Company στο Κονέκτικατ. Η πρώιμη αγορά ρολογιών παρουσίαζε μόνο ρολόγια τσέπης με ρολόγια χειρός που δεν έγιναν δημοφιλή μέχρι τις αρχές των δεκαεννιά εκατοντάδων.

Η Waterbury εκμεταλλεύτηκε τη δημοτικότητα του ρολογιού χειρός, παρουσιάζοντας τα πρώτα της μοντέλα ρολογιών καρπού κατά τη διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου. Με άδεια που χορηγήθηκε από την Disney Company, η Waterbury παρουσίασε το ρολόι Mickey Mouse στα δεκαεννιά τριάντα τρία, το οποίο έγινε αμέσως επιτυχία και βραβεύεται από τους συλλέκτες ακόμη και σήμερα.

Η μάρκα ρολογιών Timex έχει επιβιώσει από τον έντονο ανταγωνισμό από άλλους κατασκευαστές ρολογιών και παραμένει ένα από τα πιο γνωστά, πιο αγορασμένα ρολόγια στην αγορά σήμερα.

Ιστορία ρολογιών Pulsar

Όχι από τον Ελβετό αλλά από έναν Αμερικανό κατασκευαστή, το Pulsar βοήθησε να φέρει επανάσταση στο πώς ένιωθαν οι άνθρωποι για το ταπεινό ρολόι χειρός. Γεννημένο από την τεχνολογία μικροηλεκτρονικής έκρηξης που συνέβη κατά τη δεκαετία του 1970, το Pulsar άλλαξε κυριολεκτικά το πρόσωπο της χρονομέτρησης.

Μέχρι τη δεκαετία του 1970, η αναλογική όψη ρολογιού κυριαρχούσε στον σχεδιασμό των ρολογιών χειρός. Στη συνέχεια, στα δεκαεννιά εβδομήντα δύο, η Hamilton Watch Company παρουσίασε ένα ρολόι που εγκατέλειψε εντελώς τις παραδοσιακές έννοιες του αναλογικού ρολογιού. Εντελώς ηλεκτρονικό και με ψηφιακή ένδειξη ώρας, το Pulsar δεν έγινε αμέσως αποδεκτό από το κοινό. Η ψηφιακή ανάγνωση κατέστη δυνατή με την εφεύρεση της διόδου εκπομπής φωτός ή LED.

Ένα προϊόν ηλεκτρονικής μικρογραφίας, το LED μπορεί πλέον να βρεθεί σε οτιδήποτε, από πίσω φώτα αυτοκινήτου και οικιακές συσκευές μέχρι διαστημόπλοια. Το κύριο πλεονέκτημα του LED είναι η ικανότητα να εκπέμπει ένα σχετικά ισχυρό ρεύμα φωτός ενώ καταναλώνει πολύ λιγότερη ενέργεια από οποιονδήποτε τύπο φωτισμού αερίου κενού.

Η δεκαετία του 1970 ήταν μια εποχή μεγάλου ενθουσιασμού και εστίασης στην επιτυχημένη εξερεύνηση του φεγγαριού και άλλα διαστημικά επιτεύγματα. Το όνομα Pulsar προήλθε από έναν αστρολογικό όρο που χρησιμοποιείται για να περιγράψει τις έντονες εκρήξεις ακτινοβολίας που παράγονται από την κατάρρευση αστέρων νετρονίων στο βαθύ διάστημα. Σαν παλμός φωτός, το πρόσωπο του ρολογιού ήταν ορατό σε συνθήκες φωτός της ημέρας και οι καταναλωτές σταδιακά ζεστάθηκαν στη μοντέρνα εμφάνιση του Pulsar. Από την παρουσίαση του πρώτου Pulsar, η εμφάνιση έχει επιστρέψει στην πιο παραδοσιακή αναλογική σχεδίαση προσώπου σε συνδυασμό με την αξιοπιστία μιας ηλεκτρονικής κίνησης χαλαζία που χάρισε στο Pulsar μια καλή φήμη για την ακρίβεια.

Τα νεότερα μοντέλα του Pulsar διαθέτουν κλασικό στυλ ρολογιού σε τιμή που είναι πολύ προσιτή στον μέσο αγοραστή ρολογιών, αν και το Pulsar ποτέ δεν περιλάμβανε την ακρίβεια και την αξιοπιστία.

-B

Σχολιάστε