Τα σχολικά ρολόγια

Όταν είσαι νέος, ο κόσμος σου περιστρέφεται γύρω από το ρολόι του σχολείου. Παραδόξως, δεν δημιουργήθηκαν απλώς για να είναι η απαγόρευση εκατομμυρίων παιδιών, αλλά εξυπηρετούν έναν σκοπό. Το σχολικό ρολόι λέει στον δάσκαλό σας πότε πρέπει να ξεκινά και πότε να τελειώνει το σχολείο. Φυσικά αυτό πρέπει να κάνει ένα ρολόι, αλλά είναι ειδικά κατασκευασμένα έτσι ώστε κάθε τάξη να έχει πάντα την ίδια ακριβώς ώρα. Μπορείτε να φανταστείτε αν το καθένα ήταν λίγο μακριά;

Όλοι γνωρίζουν ότι κάποια τρέχει πιο γρήγορα ή πιο αργά από άλλα. Μερικές φορές οφείλεται στο ότι έχουν ρυθμιστεί λανθασμένα και μερικές φορές για άλλους λόγους. Τα σχολικά ρολόγια είναι πάντα τα ίδια. Γιατί; Ο κόσμος των σχολικών ρολογιών απλώς συνωμοτεί για να τρέχουν όλα το ίδιο για να κρατήσουν τα παιδιά στις θέσεις τους για κάποιον κακόβουλο λόγο ή υπάρχει κάποιο κόλπο; Στην πραγματικότητα υπάρχει ένα κόλπο σε αυτό. Βλέπετε ότι είναι αυτό που είναι γνωστό ως κύριο σύστημα ρολογιού.

Ένα σύστημα κύριου ρολογιού είναι ένα σύστημα που έχει ένα ρολόι ως κύριο που είναι συνδεδεμένο με ένα ή περισσότερα “slave” ρολόγια ώστε να μπορεί να τα ελέγχει. Αυτός ο τύπος σχολικού συστήματος υπάρχει από τις αρχές του 1900. Φαίνεται να είναι περίπτωση αν δεν είναι χαλασμένο μην το φτιάξετε.

Ο τρόπος που λειτουργούν είναι ότι το κύριο ρολόι στέλνει έναν ηλεκτρονικό παλμό σε καθέναν από τους slaves. Όταν οι σκλάβοι λάβουν το σήμα, τα χέρια κινούνται προς τα εμπρός το σωστό ποσό.

Υπάρχουν μερικά βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε πριν ρυθμίσετε ένα σύστημα σχολικού ρολογιού. Πρώτα ελέγξτε το κύριο για να δείτε αν είναι ψηφιακό ή αναλογικό. Τα αναλογικά ρολόγια έχουν δείκτες και παραδοσιακή πρόσοψη ρολογιού, ενώ τα ψηφιακά δείχνουν τους αριθμούς σε μια οθόνη LCD.

Το επόμενο βήμα για τη ρύθμιση των σχολικών ρολογιών είναι να τα ρυθμίσετε. Για ένα αναλογικό είναι τόσο απλό όσο η μετακίνηση των χεριών στη θέση που απαιτείται για να αντικατοπτρίζει τη σωστή ώρα. Για ψηφιακό θα χρειαστεί να πατήσετε ένα ή δύο κουμπιά.

Μόλις ρυθμιστεί το κύριο ή το κύριο ρολόι, τα δευτερεύοντα ή δευτερεύοντα ρολόγια θα αλλάξουν ώστε να αντικατοπτρίζουν τη νέα ρύθμιση. Εάν το δευτερεύον δεν αλλάζει ή δεν λειτουργεί σωστά, μπορείτε να τα επισκευάσετε ελέγχοντας τα καλώδια. Επειδή το κύριο ρολόι στέλνει ένα σήμα για να προωθήσει τα δευτερεύοντα ρολόγια εάν σπάσει ένα καλώδιο, δεν θα λειτουργήσει σωστά.

Σχολιάστε