Το ρολόι Fusee με τον μαγικό του κώνο

Σκέφτηκα ότι θα ρίξαμε μια ματιά στο Fusee Clocks, ή ακριβέστερα, το Fusee. Το όνομα προέρχεται απευθείας από τα γαλλικά και από τα ύστερα λατινικά, «fusata», που σημαίνει μια άτρακτος γεμάτη κλωστή.

Οι ασφάλειες δεν χρησιμοποιήθηκαν αρχικά στα ρολόγια. Υπάρχει ένα παράδειγμα βαλλίστρας σε ένα χειρόγραφο που χρονολογείται στο 1405, το οποίο εμφανίζει ευδιάκριτα μια ασφάλεια που βοηθά στην περιέλιξη.

Η ασφάλεια είναι ένας κώνος στον οποίο έχουν κοπεί ελικοειδείς αυλακώσεις. Το όλο θέμα είναι να εξισώσει την ισχύ του κύριου ελατηρίου. Όταν αυτό είναι πλήρως τυλιγμένο, υπάρχει προφανώς περισσότερη δύναμη σε αυτό από ό, τι όταν είναι μόνο μερικώς τυλιγμένο.

Η ασφάλεια συνδέεται με μια κάννη στην οποία υπάρχει ένα ισχυρό κύριο ελατήριο. Μια αλυσίδα ή ένα μήκος εντέρου συνδέεται από την ασφάλεια στην κάννη και είναι η ασφάλεια που τυλίγεται και όχι η κάννη. Είναι ακίνητο και συγκρατείται στη θέση του με ένα πολύ ισχυρό «κλικ» ή καστάνια. Η κάννη κινείται γύρω από την κληματαριά της για να τυλιχτεί το κύριο ελατήριο.

Όταν η θρυαλλίδα τυλίγεται, μεταφέρει την αλυσίδα ή το έντερο από το παχύτερο μέρος του κώνου του μέχρι το μικρότερο. Στη συνέχεια εμφανίζεται ένα «σίδερο» για να εμποδίσει την αλυσίδα να ξεκολλήσει από το άκρο. Τότε η μονάδα αρχίζει να ξετυλίγεται. Θυμηθείτε τώρα ότι το κύριο ελατήριο έχει τυλιχτεί πλήρως, με όλη του τη δύναμη να διαχέεται.

Η ίδια η ασφάλεια μπορεί να θεωρηθεί ως μια τροχαλία που διαστέλλεται συνεχώς. Το κύριο ελατήριο αρχίζει να ξετυλίγει την ασφάλεια στο μικρότερο άκρο της τελευταίας. Ουσιαστικά, η μεγάλη τροχαλία οδηγεί μικρή τροχαλία, τόσο μεγάλη αναλογία ταχύτητας.

Καθώς το κύριο ελατήριο συνεχίζει να ξετυλίγεται, ωστόσο, αντιμετωπίζει όλο και λιγότερη τάση στην ασφάλεια καθώς αυξάνεται συνεχώς σε διάμετρο μέχρι να φτάσουμε στο τέλος της διαδρομής, όταν το κύριο ελατήριο έχει σχεδόν ξετυλιχθεί και στην πραγματικότητα μια μεγάλη τροχαλία οδηγεί μια άλλη μεγάλη τροχαλία , έτσι ώστε να υπάρχει πολύ μεγαλύτερο μηχανικό πλεονέκτημα.

Επομένως, δεν πρέπει να υπάρχει διαφορά στην ισχύ του κύριου ελατηρίου από την αρχή μέχρι το τέλος. Θα πρέπει να είναι ομοιόμορφο και όντως σε καλοφτιαγμένη μονάδα, είναι.

Κανείς δεν ξέρει ποιος εφηύρε την ασφάλεια. Ανέφερα το σχέδιο ενός ανεμοδαρμού, αλλά το παλαιότερο υπάρχον ρολόι με ασφάλεια είναι το Burgunderuhr ή το ρολόι Burgandy. Κατασκευάστηκε για τον Φίλιππο τον Καλό, δούκα της Βουργκανδίας το 1430 περίπου.

Ο Jacob Zech της Πράγας έφτιαξε το πρώτο σίγουρα χρονολογημένο ρολόι το 1525. Στην πραγματικότητα, του πιστώθηκε κάποτε η εφεύρεση της μονάδας, αλλά φυσικά έχασε την ευκαιρία για περίπου 120 χρόνια!

Η ασφάλεια δεν είναι στην πραγματικότητα ένας κώνος, αλλά ένας υπερβολοειδής, το σχήμα που είναι πιο αναγνωρίσιμο σήμερα στους πύργους ψύξης των σταθμών παραγωγής ενέργειας. Είμαι βέβαιος ότι οι πρόγονοί μας θα ενδιαφερόντουσαν περισσότερο να μάθουν τι σχήμα είχαν στην πραγματικότητα!

Ένα πρόβλημα κοινό σε όλα τα ρολόγια μέχρι το 1726 ήταν ότι όταν τυλίγονταν, η τροφοδοσία αποκόπηκε από το κύριο ελατήριο. Σπάνια είχαν ενδιάμεσους τροχούς που θα επέτρεπαν στο κύριο ελατήριο να συνεχίσει τη δύναμή του, έτσι φυσικά σε μια περίοδο, με κάθε τύλιγμα, χάνονταν χρόνος.

Κανείς άλλος από τον καλό μας φίλο Τζον Χάρισον δεν βρήκε την απάντηση. Εφηύρε τη διατήρηση της δύναμης, που είναι ένας τροχός με δόντια καστάνιας, τοποθετημένα επίπεδα στον Μεγάλο Τροχό, αλλά κάτω από το επίπεδο των δοντιών αυτού του τροχού.

Ο Τροχός Διατήρησης είναι στερεωμένος σταθερά στον Μεγάλο Τροχό και υπό τον έλεγχο ενός ισχυρού φυλλώδους ελατηρίου, τοποθετημένος σε μια αυλάκωση στην πρόσοψη του Μεγάλου Τροχού. Ένας μοχλός που έχει ρυθμιστεί στο Great Wheel συνδέεται με τα δόντια καστάνιας του Maintaining Wheel έτσι ώστε όταν το ρολόι τυλίγεται, να πιέζει δυνατά τον Maintaining Wheel, κρατώντας τον Great Wheel να κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση.

Η Αγγλία ήταν η μόνη χώρα που συνέχισε να κατασκευάζει ρολόγια με θρυαλλίδες μέχρι το 1900 περίπου. Το Marine Chronometer χρησιμοποιούσε πάντα ασφάλειες έως ότου τα ρολόγια καταργήθηκαν σταδιακά γύρω στο 1970.

Η προσωπική μου πεποίθηση είναι ότι το καλά και σωστά κατασκευασμένο ρολόι και το ρολόι εξακολουθούν να είναι οι καλύτεροι χρονομετρητές, αν και είναι πολύπλοκο και χρονοβόρο στην κατασκευή

Σχολιάστε