6 Βασικές πτυχές των αθλητικών ρολογιών

Τα αθλητικά ρολόγια είναι πολύτιμα για να φορούν οι αθλητές κατά τη διάρκεια της προπόνησης μαζί με τον πραγματικό αγώνα. Αυτά τα ρολόγια διαφέρουν από άλλα ρολόγια, καθώς είναι ανθεκτικά στο νερό και μπορούν να αντέξουν την πίεση και άλλες συνθήκες που είναι πολύ σκληρές για καθημερινά ρολόγια. Τα ανδρικά αθλητικά ρολόγια μπορούν να αγοραστούν σε πολλές ποικιλίες, επομένως είναι απαραίτητο κάποιος να τα εξετάσει όλα πριν αποφασίσει για ένα.

Μια επισκόπηση των ποικιλιών αθλητικών ρολογιών για άνδρες

1. Αθλητικά ρολόγια γενικής χρήσης

Τα αθλητικά ρολόγια γενικής χρήσης είναι γενικά αθλητικά ρολόγια και συχνά έχουν πολύ χρήσιμα χαρακτηριστικά όπως η λειτουργία χρονόμετρου. Τα ρολόγια γενικής χρήσης προορίζονται συχνά για χρήση για οποιονδήποτε αριθμό αθλητών και έχουν λίγες επιπλέον λειτουργίες. Είναι συνήθως πολύ ανθεκτικά και ανθεκτικά στα χτυπήματα. Τα κοινά υλικά που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή αυτού του τύπου ρολογιών είναι τα σκληρά πλαστικά και το καουτσούκ.

2. Ρολόγια πολλαπλών χρήσεων

Αυτοί οι τύποι αθλητικών ρολογιών προορίζονται για τους λάτρεις των έντονων σπορ που χρειάζονται πολλαπλά χαρακτηριστικά. Είναι all-inclusive ρολόγια και στις περισσότερες περιπτώσεις συνοδεύονται από πολύ λεπτομερείς λίστες χαρακτηριστικών, που εξηγούν γιατί μπορεί να είναι πιο ακριβά από τα αθλητικά ρολόγια γενικής χρήσης.

3. Ορειβασία

Τα ρολόγια ορειβασίας κατασκευάζονται για να υποστηρίζουν τις μοναδικές απαιτήσεις των ορειβατών. Ένας ορειβάτης μπορεί να έχει διάφορες απαιτήσεις όπως πρόβλεψη καιρού, υψόμετρο και ούτω καθεξής. Τα ρολόγια αυτής της κατηγορίας γενικά υποστηρίζουν λειτουργίες όπως τα παγκόσμια συστήματα εντοπισμού θέσης (GPS), τα οποία βοηθούν κάποιον να προσανατολιστεί κατά την αναρρίχηση ή την πεζοπορία, ενημερώνοντάς του την ακριβή θέση τους.

Αυτά τα αθλητικά ρολόγια μπορούν επίσης να περιλαμβάνουν συναγερμούς που προειδοποιούν τον χρήστη για την επόμενη καταιγίδα ή την πλησιέστερη κακοκαιρία.

4. Καταδύσεις και Κολύμβηση

Το βασικό χαρακτηριστικό αυτού του είδους αθλητικού ρολογιού για άνδρες είναι ότι είναι αδιάβροχο. Αυτό δίνει στους αθλητές την ευκαιρία να το χρησιμοποιήσουν ενώ ασχολούνται με θαλάσσια σπορ. Μπορείτε να αγοράσετε ρολόγια κατάδυσης και κολύμβησης σε μια εκτεταμένη σειρά από ζωντανά χρώματα για να παραμένουν ορατά όταν βυθίζονται στο νερό. Μπορούν να παρακολουθούν χρήσιμα στατιστικά στοιχεία όπως το βάθος και τους γύρους για τον κολυμβητή.

5. Ρολόγια για τρέξιμο

Τα ρολόγια τρεξίματος είναι απαραίτητα για τους μαραθωνοδρόμους να παρακολουθούν το χρόνο τους και έτσι να συνεχίσουν να βελτιώνουν τον ρυθμό τους. Τα ρολόγια τρεξίματος θα παρακολουθούν τόσο την ταχύτητα όσο και την απόστασή τους. Η προσεκτική παρακολούθηση αυτών των μετρήσεων θα επιτρέψει στον σοβαρό δρομέα να βελτιώσει την ταχύτητα και την απόστασή του. Τα περισσότερα από αυτά τα ρολόγια διαθέτουν επίσης άλλες λειτουργίες όπως:

-Ένας ανιχνευτής καρδιακών παλμών

-Ένα παγκόσμιο σύστημα εντοπισμού θέσης

6. Αναλογικά/Ψηφιακά Ρολόγια

Αυτή η κατηγορία ρολογιών διαθέτει αναλογική και ψηφιακή όψη. Συνήθως είναι χρηστικά και είναι ιδανικά για να φορεθούν κατά τη διάρκεια της καθημερινότητας ή ίσως στη δουλειά.

Τα ψηφιακά ανδρικά ρολόγια διαθέτουν οθόνη υγρών κρυστάλλων (LCD) ή ίσως μια πρόσοψη διόδου εκπομπής φωτός (LED) που θα εμφανίζει την ώρα με αριθμούς (π.χ. 3:00). Τα περισσότερα από αυτά τα ρολόγια είναι casual και θα μπορούσαν να είναι ιδανικά για προπόνηση ή για καθημερινή χρήση.

Ανεξάρτητα από το ποια ποικιλία ρολογιών θα αποφασίσετε ότι είναι κατάλληλη για τις αθλητικές σας προσπάθειες, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι θα είναι πολύ ανθεκτικό και πολύτιμος σύντροφος.

Σχολιάστε