6 Συμβουλές για να διατηρήσετε το ρολόι Gucci σας σε τέλεια κατάσταση

Με την αύξηση και τη συνεχή βελτίωση του στυλ, είναι ζωτικής σημασίας να φροντίζετε το ρολόι σας Gucci. Εάν πρόκειται να ξοδέψετε σχεδόν χίλια δολάρια σε ένα ρολόι, και πιθανώς περισσότερα, θέλετε να βεβαιωθείτε ότι λαμβάνει τακτική θεραπεία και φροντίδα. Ακολουθούν 6 συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να φροντίσετε το ρολόι σας Gucci όπως πρέπει.

1.) Ώρα για ύπνο. Πολλά από τα ρολόγια Gucci έρχονται με κάποιο είδος αντοχής στις γρατσουνιές, αλλά είναι καλύτερο να είσαι ασφαλής παρά να λυπάσαι. Όταν βγάζετε το ρολόι σας, προσπαθήστε να το τοποθετείτε πάντα πίσω στη θήκη του. Αυτό θα αποφύγει τυχόν ατυχήματα να χτυπήσει ή να χυθεί από τη θέση του στον πάγκο.

2.) Τακτικά δρομολόγια σέρβις. Αν και δεν είναι κοντά στην ίδια τιμή, θέλετε να κοιτάτε το ρολόι Gucci όπως κάνετε το αυτοκίνητό σας. Τα τακτικά ταξίδια σέρβις θα βοηθήσουν το ρολόι σας να διατηρήσει την υψηλή του ποιότητα και να αποφύγει οτιδήποτε να σας χαλάσει στο μέλλον. Εάν μπορείτε, προσπαθήστε να το μεταφέρετε σε ένα πραγματικό κατάστημα Gucci για να διατηρήσετε την αυθεντικότητά του. Τουλάχιστον, φροντίστε να πηγαίνετε το ρολόι σας σε ένα εξειδικευμένο κατάστημα επισκευών που χειρίζεται τακτικά ρολόγια Gucci.

3.) Καθαρισμός του ιμάντα. Εάν το ρολόι σας Gucci έχει ανοξείδωτο ή μεταλλικό λουρί, είναι εντάξει να το καθαρίσετε με σαπούνι και νερό για να το διατηρήσετε καθαρό. Όταν το στεγνώνετε, τρίψτε απαλά τον ιμάντα με ένα μαλακό πανί. Εάν έχετε δερμάτινο λουράκι, είναι εντάξει να καθαρίσετε απαλά το λουράκι με νερό, αλλά θέλετε να το στεγνώσετε όσο το δυνατόν γρηγορότερα τρίβοντάς το απαλά με ένα μαλακό πανί. Οποιοδήποτε είδος εφίδρωσης ή νερού για μεγάλο χρονικό διάστημα μπορεί να διασπάσει το δέρμα.

4.) Αφαίρεση γρατσουνιών. Εάν είστε αρκετά σίγουροι για να αφαιρέσετε τυχόν γρατσουνιές από το ρολόι Gucci σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα απαλό καθαριστικό και μαλακό πανί για να το κάνετε. Πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν Brasso ή οδοντόκρεμα για να αφαιρέσουν τις γρατσουνιές. Ωστόσο, εάν δεν είστε σίγουροι για την αφαίρεση των γρατσουνιών, είναι καλύτερο να είστε ασφαλείς παρά να το λυπηθείτε και να το μεταφέρετε σε ένα κατάστημα επισκευής ή ένα κατάστημα ρολογιών.

5.) Υγρασία και υψηλές θερμοκρασίες. Οι υψηλές θερμοκρασίες και η υγρασία είναι τα χειρότερα πράγματα για τα ρολόγια γενικά. Η εφίδρωση και οι υψηλές θερμοκρασίες μπορεί να καταστρέψουν την μπαταρία και να καλέσουν μόνοι τους, για να μην αναφέρουμε τον ιμάντα. Εάν έχετε δερμάτινο λουράκι, είναι ζωτικής σημασίας να το φοράτε χαλαρό το καλοκαίρι για να αποφύγετε τη συσσώρευση εφίδρωσης και την καταστροφή του δέρματος.

6.) Τύλιγμα του ρολογιού. Εάν διαθέτετε μηχανικό ρολόι, είναι σημαντικό να είστε πολύ προσεκτικοί όταν τυλίγετε το ρολόι. Αρκεί να το γυρίσεις αργά και όχι πολλές φορές δεν θα πρέπει να έχεις πρόβλημα. Εάν έχετε αυτόματο ρολόι, είναι καλό να γυρίσετε τους δείκτες για να ενεργοποιήσετε το ρολόι. Ανεξάρτητα από αυτό, έχει αποδειχθεί ότι το τύλιγμα του ρολογιού την ίδια ώρα της ημέρας μπορεί να συμβάλει στην παράταση της διάρκειας ζωής του ρολογιού.

Σχολιάστε