Channel Earth

Όταν ήμουν μικρό παιδί, η τηλεόραση (τηλεόραση) είχε αρχίσει να είναι διαθέσιμη στα μέτρια αμερικανικά σπίτια. Υπήρχαν μόνο τρεις επιλογές προβολής: ABC, CBS και NBC, καθεμία από τις οποίες μετέδωσε παρόμοιες ανταγωνιστικές εκπομπές συν τις ειδήσεις. Όλες οι εκπομπές ήταν ασπρόμαυρες (κανείς δεν είχε λύσει ακόμη το αίνιγμα της έγχρωμης τηλεόρασης) και στο σπίτι μας, μπορούσαμε να λάβουμε μόνο δύο από τα τρία κανάλια, συν το ότι χρειαζόμασταν συνεχή πειρασμό με κεραίες “αυτιά κουνελιού”, αλουμινόχαρτο και αλουμινόχαρτο και μεταλλικές κρεμάστρες για να παρακολουθήσετε αυτά τα δύο κοκκώδη κανάλια.

Ωστόσο, η οικογένειά μου πήρε ένα μείγμα πληροφοριών και ψυχαγωγίας από την τηλεόραση και επιλέξαμε αγαπημένες εκπομπές για παρακολούθηση, προσαρμόζοντας το χρονοδιάγραμμά μας σε αυτές τις εκπομπές. Καθώς η τηλεόραση βελτιωνόταν, περισσότερα κανάλια και μεγαλύτερη ποικιλία εκπομπών ανάγκασαν την επένδυση περισσότερου προσωπικού χρόνου από εμάς για να τα παρακολουθήσουμε. Υπήρχε κάτι συναρπαστικό στο να βλέπεις κάποιον άλλο να ζει τη ζωή του, ακόμα κι αν ήταν σενάριο. Εμείς παρακολουθούνται με ενδιαφέρον όλη την ώρα.

Γιατί ο Θεός είναι γοητευμένος με την ανθρωπότητα; Η Χριστιανική Βίβλος δεν μας λέει γιατί, μόνο ότι είναι. Η Βίβλος, μια καταγραφή ενός κοινού ταξιδιού μεταξύ της ανθρωπότητας και του δημιουργού μας, γράφτηκε από πολλούς συγγραφείς που είχαν εμπειρία από πρώτο χέρι με τον Θεό, ξεκινώντας από το Βιβλίο του Ιώβ (υπολογίζεται ότι γράφτηκε περίπου το 1500 π.Χ.) και τελειώνοντας με το Βιβλίο του Ιακώβου (υπολογίζεται ότι γράφτηκε περίπου το 24 μ.Χ.).

Η γνώμη μου είναι ότι οι απρόβλεπτες ενέργειες της ανθρωπότητας μας κάνουν συναρπαστικούς γι’ αυτόν, όπως το άγνωστο μας γοητεύει σε ένα μυστήριο, το απροσδόκητο μας βάζει στην άκρη της θέσης μας σε ένα δράμα και το απεριόριστο ρίσκο μας ενθουσιάζει σε ένα θρίλερ δράσης στην τηλεόραση . Τέτοιες τηλεοπτικές ιστορίες της ανθρωπότητας βρίσκουμε σε κανάλια όπως το HBO, το AMC, το Netflix, το Apple TV και το Amazon Prime. Ο Θεός τα βλέπει όλα, σε πραγματικό χρόνο στο Channel Earth. Σπάνια παρεμβαίνει στο δράμα της ζωής μας, αλλά όταν το έκανε αυτό, ήταν θεαματικό! Αναζήτηση στον Ιστό Πράξεις 26.

Έχετε διαβάσει μια αφήγηση του Παύλου από την Ταρσό (αρχικά ονομαζόταν Σαούλ), ενός Χριστιανού Αποστόλου (αυτός που έχει σταλεί). Έχει μαραζώσει σε μια ρωμαϊκή φυλακή στη ρωμαϊκή επαρχία της Ιουδαίας για δύο χρόνια και τώρα εμφανίστηκε ενώπιον του βασιλιά της Ιουδαίας (Ηρώδης Αγρίππας Β΄) και του πρόσφερε την ευκαιρία να εξηγήσει τις κατηγορίες εναντίον του για παραβίαση των εβραϊκών νόμων. Στην εξήγησή του, ο Παύλος προσδιορίζει σωστά τον εαυτό του ως μέλος των Φαρισαίων, μιας προνομιούχου Εβραϊκής Σέκτας που είναι γνωστή επιβάλλει αυστηρά Εβραϊκό Δίκαιο. Είχε διώξει και σκοτώσει τους πρώτους Χριστιανούς (αυτούς που προσπάθησαν να σχηματίσουν τη Χριστιανική Εκκλησία μετά τη σταύρωση και την ανάσταση του Ιησού από τον θάνατο). Στη συνέχεια, εξηγεί πώς ο Ιησούς (ο ίδιος) τον αντιμετώπισε και άλλαξε τη ζωή του για να γίνει ιεραπόστολος σχηματίζουν χριστιανικές εκκλησίες.

Μπορείτε να δείτε πόσο γοητευμένος θα ήταν ο Θεός βλέποντας τον Παύλο να στέκεται απέναντι στον Βασιλιά Ηρώδη Αγρίππα Β’, παρουσία του Ρωμαίου Κυβερνήτη Φήστου; Αυτοί οι άνδρες θα μπορούσαν να βάλουν τον Παύλο να βασανιστεί και να σκοτωθεί επί τόπου, και τους είπε πράγματα που (στο μυαλό τους) θα μπορούσαν να το δικαιολογήσουν. Τι τους σταματά; Ο Βασιλιάς Αγρίππας λέει στην πραγματικότητα ότι ο Παύλος φυλακίστηκε λανθασμένα (θέτοντας σε κίνδυνο τη θέση του ως Βασιλιάς της Ιουδαίας). Έπειτα, λέει με πανουργία στον Φέλιξ ότι ο Παύλος είχε επικαλεστεί τη ρωμαϊκή υπηκοότητα (όλοι οι Ιουδαίοι είναι Ρωμαίοι πολίτες σε αυτό το σημείο) και, ως εκ τούτου, βρίσκεται σε λάθος δικαστήριο. Ο Φέλιξ στέλνει τον Παύλο στη Ρώμη για περαιτέρω φυλάκιση (και τελικά εκτέλεση). Γιατί ο Θεός δεν θα τους χτυπούσε απλά και θα άφηνε ελεύθερο τον Παύλο; Κακή ερώτηση.

Ο Θεός δεν μας απαντά. Γοητευμένος μαζί μας, ναι, αλλά μην προσπαθήσετε να τον καταλάβετε. Ο τρόπος με τον οποίο αποδείχθηκε αυτό ήταν ότι ο Παύλος δεν θα σταματούσε να προσπαθεί να αναπτύξει τη Χριστιανική Εκκλησία. Όντας στη φυλακή, μπορούσε να το κάνει μόνο στέλνοντας επιστολές υποστήριξης στις εκκλησίες που είχε ήδη ιδρύσει. Τα γράμματά του είναι ακρογωνιαίοι λίθοι στη χριστιανική Βίβλο. Αναζήτηση στο Web Colossians 3, 1-4 & 5-11. Αυτή είναι μια από τις επιστολές του Παύλου, που στάλθηκε στη Χριστιανική Εκκλησία που βρίσκεται στη Ρωμαϊκή Επαρχία της Μικράς Ασίας (που βρίσκεται σήμερα στη χώρα της Τουρκίας). Το έγραψε γύρω στο έτος 53 μ.Χ.

Αν διαβάσετε τα εδάφια στους Κολοσσαείς, έχετε διαβάσει (το έτος 2021 ή αργότερα) του Παύλου καθοδήγηση προς εσάς για το τι σημαίνει να είσαι Χριστιανός και πώς πρέπει να ζει ένας Χριστιανός. Ο Θεός είναι γοητευμένος με τις ζωές των ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένου και εσάς. Σπάνια θα παρέμβει. Όταν το κάνει, λάβετε υπόψη. Θα πρέπει να του ενημερώσετε ότι έχει κορυφωθεί τα δικα σου ενδιαφέρον. Προσευχήσου σε αυτόν. Αναγνωρίστε τον ως Θεό και αποδεχτείτε τον γιο του Ιησού ως σωτήρα σας. Προσπαθήστε να ζήσετε τη ζωή σας όπως συμβούλεψε ο Παύλος. η θυσία του Ιησού ήταν και είναι ακόμα Η χάρη του Θεού για σένα. Θαυμάστε τον Παύλο για το θάρρος και την ανιδιοτέλεια του. Στη Χριστιανική Βίβλο, αναζητήστε καθοδήγηση που να δηλώνει ξεκάθαρα ότι εσείς, εγώ και κάθε άνθρωπος, παρελθόν, παρόν και μέλλον, θα δούμε τον Ιησού την ίδια στιγμή, κατά την κρίση μας για το πώς ζούσαμε όπως κάναμε τη ζωή μας στο Channel Γη.

Σχολιάστε