Slide Bracelets – A Piece of Wearable History

Υπάρχουν συγκεκριμένοι τύποι κοσμημάτων που έχουν ιστορική σημασία και αντικατοπτρίζουν τη δική σας προσωπική ιστορία. Για παράδειγμα, ένα βραχιόλι γοητείας, με τη συλλογή από γούρια που έχει διάρκεια ζωής, μπορεί να αποκαλύψει πολλά για εσάς. Ένας άλλος τύπος, που χρονολογείται από τη βικτωριανή εποχή, είναι το βραχιόλι με slide.

Κατά τον 19ο αιώνα, οι γυναίκες στην Αγγλία τα φορούσαν ως αξεσουάρ μόδας. Δεδομένου ότι τα ρολόγια χειρός δεν δημιουργήθηκαν εκείνη την εποχή, φορούσαν βαριά ρολόγια, που συχνά αναφέρονται ως ρολόγια βαριάς κυνηγετικής θήκης, σε ένα κολιέ. Πρόσθεσαν διακοσμητικές «τσουλήθρες» στις αλυσίδες τους που τοποθετήθηκαν κάτω από το ρολόι που τους επέτρεπε να κοντύνουν ή να επιμηκύνουν το κολιέ μετακινώντας τις διαφάνειες επίσης προς τα πάνω ή προς τα κάτω. Επίσης, οι διαφάνειες εμπόδισαν το ρολόι να στρίψει και να ανοίξει την αλυσίδα.

Οι γυναίκες μάζευαν μια ποικιλία από διαφάνειες για να ταιριάζουν με αυτό που φορούσαν. Πολλές από τις διαφάνειες σχεδιάστηκαν από παλιά ρολόγια που ήταν χαραγμένα. άλλα ήταν στρωμένα με πολύτιμους λίθους και ήταν πολύ περίτεχνα. Άλλες μοναδικές διαφάνειες που συλλέχθηκαν περιελάμβαναν κεφαλές καρφίτσας που θα τοποθετούνταν σε απλές διαφάνειες. Τυχεροί για αυτές τις κυρίες αν υπήρχαν πολλοί άντρες στην οικογένειά τους που θα τους έδιναν τις καρφίτσες τους!

Κατά τη δεκαετία του 1930, μετά τη βικτοριανή περίοδο, η τσουλήθρα έγινε ένα πολύ δημοφιλές οικογενειακό κειμήλιο. Οι 6-9 διαφάνειες που εναλλάσσονταν σε ένα κολιέ χρησιμοποιούνταν τώρα για να δημιουργήσουν ένα λειτουργικό κόσμημα. καταρχάς ως κομμάτι του χρόνου, αλλά και ως μοντέρνο βραχιόλι. Είμαι σίγουρη ότι οι περισσότερες κυρίες δεν ξέχασαν ποτέ να φορέσουν τα ρολόγια τους, ειδικά τέτοια εξαίσια κομμάτια που φοριούνται. Οι πολύ επιτυχημένοι επιχειρηματίες αντανακλούσαν την ευμάρεια τους με την ποσότητα των κοσμημάτων που φορούσαν οι γυναίκες τους και μερικές κυρίες φορούσαν επίσης βραχιόλια με τσουλήθρα στο ένα χέρι και μια τσουλήθρα ρολογιού στο άλλο.

Ένα βραχιόλι ολίσθησης αποτελείται από μια διπλή αλυσίδα ή ένα βραχιόλι με καλώδιο πάνω στο οποίο τοποθετείται μια τσουλήθρα. Οι τσουλήθρες έχουν τέσσερις τρυπημένες οπές (δύο και στα δύο άκρα) έτσι ώστε η αλυσίδα ή το καλώδιο να μπορεί να γλιστρήσει. Πολλές vintage τσουλήθρες είχαν ένα μικρό κομμάτι φελλού τοποθετημένο μέσα για να το κρατήσει στη θέση του στην αλυσίδα. Σήμερα συγκρατούνται στη θέση τους με αποστάτες όπως χάντρες που τοποθετούνται ανάμεσα σε κάθε τσουλήθρα.

Ενώ το παραδοσιακό βραχιόλι με διαφάνεια αλυσίδας εξακολουθεί να είναι κλασικό σήμερα, τα βραχιόλια με βραχιόλια με καλώδια έχουν επίσης γίνει αρκετά δημοφιλή. Προσωπικά τα αναφέρω ως βραχιόλια slide do-it-yourself, επειδή δεν χρειάζεστε έναν κοσμηματοπώλη να το συναρμολογήσει ή να το συναρμολογήσει για εσάς. Οι διαφάνειες καλωδίων αποτελούνται από δύο βάσεις στριμμένου συρμάτινου καλωδίου που είναι εύκαμπτο. Αν και είναι εύκολο να προσθέσετε, να αναδιατάξετε ή να αφαιρέσετε τις διαφάνειες λόγω του αποσπώμενου κουμπώματος, έχουν επίσης ένα μειονέκτημα. το άκρο των καλωδίων μπορεί να ξεφτίσει με συχνή φθορά, απαιτώντας έτσι επισκευή ή αντικατάσταση.

Το κλασικό βραχιόλι με slide αλυσίδα έχει πιστούς οπαδούς σήμερα και είναι εξίσου δημοφιλές. Το όνομα χρησιμοποιείται εναλλακτικά και συχνά αναφέρεται ως charms διαφανειών ή slider charms. Μπορεί να έχετε κληρονομήσει ένα ή να σας έχει δοθεί ως δώρο. ή ίσως έχετε μία μόνο διαφάνεια και μόλις αρχίζετε να τη συλλέγετε. Η πολυπλοκότητα και η λεπτομέρεια στις διαφάνειες κόβουν την ανάσα. Διατίθενται σε διάφορα μεγέθη, σχήματα και πολύτιμους λίθους. Μπορείτε να τα βρείτε σε τοπικά vintage/παλαιοπωλεία, κατά τη διάρκεια των ταξιδιών σας στο εξωτερικό, επιδείξεις αντίκες, δημοπρασίες, εκπτώσεις ακινήτων και φυσικά on-line. Μπορείτε επίσης να φτιάξετε μερικά κατά παραγγελία χρησιμοποιώντας οποιοδήποτε περίεργο ή αχρησιμοποίητο κόσμημα που μπορεί να έχετε στη κοσμηματοθήκη σας. Για παράδειγμα, μπορεί να έχετε ένα μονό ½ ζευγάρι σκουλαρίκια που μπορούν τώρα να ενσωματωθούν και να γίνουν μια διαφάνεια.

Μερικοί συλλέκτες αγοράζουν διαφάνειες τυχαία, με άλλα λόγια, αν τους αρέσει, το αγοράζουν. Άλλοι μπορεί να έχουν στο μυαλό τους ένα συγκεκριμένο είδος σχεδίασης ή θέμα. Τέτοια παραδείγματα θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν γενέθλια λίθους μελών της οικογένειας, χόμπι, θρησκευτικό θέμα, ειδική περίσταση, κατοικίδια και συγκεκριμένους πολύτιμους λίθους, για να αναφέρουμε μερικά. Ένα slide βραχιόλι αντικατοπτρίζει τη μοναδικότητά σας και γι’ αυτό είναι τόσο μοναδικά στο είδος τους. Μόλις ολοκληρωθεί το slide βραχιόλι σας, μπορείτε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να φτιάξετε ένα σκουλαρίκι, δαχτυλίδι ή μενταγιόν για να συμπληρώσετε το βραχιόλι σας.

Πριν από αρκετά χρόνια, μια από τις πελάτισσές μας, αγόρασε από εμάς σε διάστημα δύο ετών, τέσσερα μοναδικά βραχιόλια για τις τέσσερις νύφες της. Τα έκανε χριστουγεννιάτικα δώρα «στις κόρες μου» όπως αναφέρθηκε σε αυτά γιατί πάντα θαύμαζαν τα δικά της. Τα δάκρυα κύλησαν εκείνη την ιδιαίτερη ημέρα των Χριστουγέννων. Ο έρωτας με τα δικά τους βραχιόλια ενέπνευσε δύο από τις νύφες να αρχίσουν να συλλέγουν διαφάνειες για τις δικές τους κόρες τις οποίες θα κάνουν δώρο στις κόρες τους την ημέρα του γάμου τους.

Τα βραχιόλια slide είναι πράγματι μια οικογενειακή υπόθεση, πλούσια σε παράδοση και κειμήλιο για την επόμενη γενιά.

Σχολιάστε