Social Media Marketing – Μια Δωρεάν Έξυπνη Λύση

Αν είστε σαν εμένα, θέλετε να κερδίσετε χρήματα στο διαδίκτυο και να εργαστείτε από το σπίτι. Έχω ένα νήπιο κάτω των δύο ετών στο σπίτι και έχω την ιδέα να πληρώσω κάποιον άλλον για να την παρακολουθεί, ώστε να ΜΗΝ μπορώ να βγάλω αρκετά χρήματα για να πληρώσω τους λογαριασμούς μου σε κάποια δουλειά μηδενικού μέλλοντος…καλά, απλά με σκοτώνει. Ακούτε άλλους να βγάζουν χρήματα στο Διαδίκτυο και να εργάζονται από το σπίτι και θέλετε να μάθετε: Ποια είναι η πραγματικότητα του μάρκετινγκ μιας οικιακής επιχείρησης εάν έχω έναν μικροσκοπικό προϋπολογισμό για να ξεκινήσω; Ό,τι κι αν επιλέξετε να πουλήσετε (και αυτό είναι το μόνο θέμα – η πώληση αγαθών, υπηρεσιών ή πληροφοριών), πρέπει να μάθετε πώς να βγάζετε τη λέξη (και αυτό είναι όλο το μάρκετινγκ – να ενημερώνετε τους ανθρώπους για το προϊόν σας) σε ένα χαμηλός προϋπολογισμός.

Διαβάζοντας αυτό το άρθρο, θα καταλάβετε ότι εάν θέλετε να προωθήσετε την επιχείρησή σας από το σπίτι, θα ήταν φρόνιμο να χρησιμοποιήσετε το μάρκετινγκ μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Το μάρκετινγκ μέσων κοινωνικής δικτύωσης είναι τόσο φθηνό που θα εκπλαγείτε. Το μάρκετινγκ μέσων κοινωνικής δικτύωσης θα σας επιτρέψει να προσεγγίσετε ένα πολύ μεγαλύτερο αλλά πιο συγκεκριμένο κοινό από τη συμβατική διαφήμιση. Επιπλέον, το μάρκετινγκ μέσων κοινωνικής δικτύωσης είναι διασκεδαστικό και θεραπεύει το κοινό πρόβλημα της απομόνωσης των επιχειρήσεων που βασίζονται στο σπίτι.

Τι είναι το μάρκετινγκ μέσων κοινωνικής δικτύωσης; Είναι μια φθηνή μέθοδος μάρκετινγκ του προϊόντος σας χρησιμοποιώντας ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης. Οι ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης είναι ιστότοποι όπως το YouTube, το FaceBook, το MySpace, το Twitter και άλλα και είναι ΔΩΡΕΑΝ η συμμετοχή και είναι ΔΩΡΕΑΝ η δημοσίευση πληροφοριών εκεί. Επιτρέπεται να τοποθετείτε συνδέσμους στις αναρτήσεις του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης που οδηγούν τους ενδιαφερόμενους χρήστες του Διαδικτύου από τις ενημερωτικές αναρτήσεις στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης σε πρόσθετες πληροφορίες ή απευθείας στο διαδικτυακό κέντρο της επιχείρησής σας. Αυτό το κέντρο μπορεί να είναι ένας ιστότοπος, ένα ιστολόγιο ή μια απλή σελίδα με τα στοιχεία επικοινωνίας σας, ανάλογα με το τι πουλάτε.

Το μάρκετινγκ μέσων κοινωνικής δικτύωσης είναι δωρεάν εκτός από επένδυση χρόνου και ενέργειας. Και δεν θα σας πάρει τόσο χρόνο όσο θα περιμένατε για να μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε αυτούς τους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, επειδή είναι φτιαγμένοι για να είναι φιλικοί προς τον χρήστη. Δεν χρειάζεται να είστε προγραμματιστής ή σχεδιαστής ιστότοπου για να κάνετε μια ελκυστική ενημερωτική ανάρτηση. Αυτή η διεπαφή εύκολης πρόσβασης είναι ο ακρογωνιαίος λίθος του Web 2.0, της νέας γενιάς διαδικτυακών χώρων συγκέντρωσης που προσελκύουν τόνους νέων χρηστών κάθε μέρα.

Το μάρκετινγκ μέσων κοινωνικής δικτύωσης σάς επιτρέπει να προσελκύσετε ένα πολύ μεγάλο κοινό και να συνδεθείτε με άτομα που ενδιαφέρονται ειδικά για το προϊόν σας. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που χρησιμοποιούν αυτούς τους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης και περισσότεροι συμμετέχουν καθημερινά. Το προφίλ του μέσου χρήστη είναι επίσης ενθαρρυντικό, υποδηλώνοντας ότι η μεγαλύτερη αυξανόμενη ομάδα χρηστών του ιστότοπου είναι άνω των 30 ετών, μορφωμένοι και έχουν κάποιο διακριτικό εισόδημα που νιώθουν άνετα να ξοδεύουν στο Διαδίκτυο. Με τόσους πολλούς ανθρώπους που αναζητούν πληροφορίες, μπορείτε σίγουρα να βρείτε άτομα που αναζητούν τις πληροφορίες, το προϊόν ή την υπηρεσία ΣΑΣ. Καθώς δημιουργείτε μια παρουσία στο διαδικτυακό μάρκετινγκ με την πάροδο του χρόνου, οι μηχανές αναζήτησης θα αρχίσουν να βρίσκουν και τις ενημερωτικές αναρτήσεις σας και η επισκεψιμότητά σας θα αυξάνεται εκθετικά. (Οι μηχανές αναζήτησης φαίνεται να αποδίδουν επιπλέον βάρος σε ενημερωτικές αναρτήσεις σε δημοφιλείς ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.) Ο ουρανός είναι το όριο με αυτό το μοντέλο μάρκετινγκ.

Το μάρκετινγκ μέσων κοινωνικής δικτύωσης είναι επίσης η θεραπεία για δύο προβλήματα που ταλανίζουν τους ανθρώπους που θέλουν να εργαστούν από το σπίτι: την απομόνωση και την έλλειψη επιχειρηματικής δικτύωσης. Κατά τη διαδικασία χρήσης αυτών των ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης, θα εξερευνήσετε τους ιστότοπους και θα βρείτε άλλους με παρόμοια ενδιαφέροντα. Είναι εύκολο να «φιλήσεις» έναν άλλο χρήστη του ιστότοπου, ώστε να μπορείς να παρακολουθείς τις αναρτήσεις του και, αν ενδιαφέρεται, να μπορεί να ακολουθεί τις δικές σου. Οι φιλικές διαδικτυακές ανταλλαγές αποτελούν τη βάση των ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης και το φάρμακο για την απομόνωση.

Και άλλοι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων χρησιμοποιούν αυτούς τους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης. Τους βρίσκετε να δημοσιεύουν πληροφορίες για κάθε πτυχή της ιδιοκτησίας μικρών επιχειρήσεων – από την οργάνωση γραφείου μέχρι τον φορολογικό σχεδιασμό. Είναι πραγματικά πολύ ωραίο να ανακαλύπτεις ποια πιστεύει ένας άλλος ιδιοκτήτης μικρής επιχείρησης η καλύτερη μέθοδος αποστολής ή ο πιο αποτελεσματικός τρόπος διατήρησης αρχείων πελατών. Έκαναν όλη τη δουλειά για να το καταλάβουν και τώρα μπορείτε να αξιοποιήσετε τη δουλειά που έκαναν χωρίς να ξοδέψετε ώρες μόνοι σας. Και δεν περιορίζεστε σε μια γεωγραφική περιοχή για επιχειρηματική δικτύωση, ώστε να μπορείτε να ανταλλάσσετε χρήσιμες συμβουλές με ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Είναι πολύ διαφορετικό από το να πίνεις μπαγιάτικο καφέ στην τοπική εκδήλωση δικτύωσης του Εμπορικού Επιμελητηρίου. Το μάρκετινγκ μέσων κοινωνικής δικτύωσης θα σας επιτρέψει να δικτυωθείτε με ένα εντελώς νέο σύνολο ανθρώπων.

Ουσιαστικά, το μάρκετινγκ μέσων κοινωνικής δικτύωσης αφήνει στη σκόνη τη συμβατική διαφήμιση εκτός σύνδεσης, ακόμη και το μάρκετινγκ επί πληρωμή στο Διαδίκτυο, όταν εργάζεστε με έναν μικροσκοπικό προϋπολογισμό μάρκετινγκ οικιακών επιχειρήσεων. Το πρόσθετο πλεονέκτημα της απομόνωσης το κάνει όλο και πιο γλυκό. Και δεδομένου ότι το μάρκετινγκ μέσων κοινωνικής δικτύωσης είναι δωρεάν, θα ήταν τρελός να ΜΗΝ το προσθέσετε στο ρεπερτόριό σας με τις στρατηγικές μάρκετινγκ μικρών επιχειρήσεων. Η επένδυση του χρόνου και της ενέργειας για να μάθετε για το μάρκετινγκ μέσων κοινωνικής δικτύωσης θα σας αποζημιώσει εκατό φορές.

Σχολιάστε